+32 (0)2 550 01 00
 • Buenos Aires
 • Salta
 • Humahuaca valley
 • Cayafate
 • Cachi
 • Salta
 • Iguazu
 • Buenos Aires

Reis naar het land van de passievolle tango, hartverwarmende muziek en adembenemende landschappen. Droom weg in Buenos Aires, waan je een ontdekkingsreiziger aan de Iguazu Falls, bewonder de kleurenpracht van de Argentijnse Andes, kuier door de koloniale straatjes van Salta en proef de heerlijke traditionele Argentijnse wijn in de beroemde wijngaarden van Cafayate. Dit Zuid-Amerikaanse land biedt ontzettend veel variatie. Kortom: de gedroomde reis!

Individueel

Dag 1 - 2 - Buenos Aires

Onthaal aan de luchthaven en transfer naar hotel in Buenos Aires waar je volgende 2 nachten verblijft. Na het ontbijt de volgende morgen maak je een privéwandeling met gids (2u) doorheen het ‘Parijs van Zuid-Amerika’, zoals de bijnaam van Buenos Aires luidt. Deze kosmopolitische stad, Europees in uiterlijk, vindt elke bezoeker met culturele interesse vast oneindig boeien. Dans de tango tot in de vroege uurtjes en ga op ontdekking van de architectuur, gastronomie, concerten, shows en zelfs sportevenementen. Een rijke ervaring vol aangename verrassingen!!!

Standard Hotel:  Intersur Recoleta
Categorie:

Dag 3 - Buenos Aires > Salta

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta. Bij aankomst in Salta word je opgewacht en naar je hotel gebracht waar je opnieuw de volgende zes nachten spendeert. Rest van de dag vrij.

 

Standard Hotel:  Design Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Salta

Vandaag neem je deel aan een stadstour (2u30) Deze provinciehoofdstad is gekend voor zijn Spaanse koloniale architectuur.

Standard Hotel:  Design Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Humahuaca Valley

Een hele dag lang ontdek je de Humahuaca-vallei. Het is de ideale plek om de enorme rijkdom en kleurenpracht van het Argentijnse Andesgebergte te ontdekken.

Standard Hotel:  Design Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Cayafate

Cafayate, een charmante stad omgeven door wijngaarden en diverse archeologische sites, staat in de spotlight vandaag. Proef de enige echte Argentijnse Wijn, de Torontes en bezoek één van de hoogst gelegen wijngaarden ter wereld (inclusief wijndegustatie).. Als dat geen hoogtepunt is.?

Standard Hotel:  Design Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Cachi

Via Tin-Tin Highlands, Los Cardones National Park, de spectaculaire Cuesta del Obispo en Valle Encantado, bereikt u het oude centrum van Cachi, waar een bezoek aan het archeologisch museum is gepland.

Standard Hotel:  Design Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Salta

Vandaag geniet je van een vrije dag.
Standard Hotel:  Design Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Salta - Iguazu

Transfer naar de luchthaven van Salta. Onthaal aan de luchthaven van Iguazu en transfer naar je hotel, klaar voor 3 dagen boordevol avontuur en natuur.

Standard Hotel:  Jardin de Iguazu
Categorie:

Dag 10 - Iguazu Falls NP

Na het ontbijt bezoek je de beroemde Iguazu Falls (halve dag) middenin van het tropische Iguazu National Park. Dit is met zijn 275 watervallen ongetwijfeld één van de meest fascinerende natuurspektakels ter wereld. Vandaag bezoek je de Argentijnse kant. Met een treintje bereik je Cataratas waar je wandelt naar een plek vanwaaruit je een zicht hebt van bovenaf. Dan begeef je je naar het lagere circuit. Tijdens dit bezoek beleef je niet alleen de watervallen maar ook de weelderige fauna en flora die hen omringt.

Standard Hotel:  Jardin de Iguazu
Categorie:

Dag 11 - Iguazu Falls NP

Vandaag staat de Braziliaanse kant van deze adembenemende watervallen (halve dag tour) op het programma. Na je transfer naar Iguazu Falls geniet je tijdens je 1 km lange wandeling door het nationale park voluit van de prachtige uitzichten over de watervallen. Kers op de taart is het fenomenale spektakel aan ‘Devil’s Throat of ‘Keel van de Duivel. Met de panoramische lift bereik je Espaço Porto Canoas, vanwaaruit je van een prachtig zicht hebt over het bovenste deel van de Iguazu Rivier. Terugkeer naar het hotel.

Standard Hotel:  Jardin de Iguazu
Categorie:

Dag 12 - Iguazu - Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van Iguazu en onthaal bij aankomst op de luchthaven van Buenos Aires. Je transfer naar je hotel wacht. ’s Avonds geniet je nog van een heerlijk diner en de glamoureuze Argentijnse tango show in El Aljibe.

Standard Hotel:  Intersur Recoleta
Categorie:

Dag 13 - Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires.

Hotel & maaltijden

Argentijnen hebben de reputatie ’s werelds grootste vleeseters te zijn! En die reputatie zetten ze kracht bij want in haast elk gerecht vind je vlees. De Argentijnse keuken is een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Indiaanse invloeden.  Er is niet echt een specifiek Argentijnse nationaal gerecht, en toch is het land beroemd om zijn asados, Argentijnse bbq’s. Het is bijna een vast zondagsritueel!

Wat ook vaak opduikt zijn empanadas en dulce de leche. Empanas zijn hartig gevulde gebakjes en zeer populair in Argentinië en de rest van Latijns-Amerika. Dulce de leche is een soort karamelpasta.

Naast de traditionele Argentijnse wijnen, zijn fernet (Italiaanse sterke drank maar heel populair in Argentinië) & mate lievelingen van het volk. Mate is een groene kruidendrank en wordt met een speciaal rietje gedronken, veelal in groep ook, onder familie, vrienden of zelfs collega’s. Vroeg of laat popt die op tijdens jouw rondreis. Wedden?

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis zowel voor Argentinië als voor Chili. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Bij reisroutes die twee Zuid-Amerikaanse anden aandoen is een gele koorts vaccinatie vereist.

Tijdzone

 • -4u (winter)
 • -5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Argentijnse Peso: (ARS); 100 ARS = 1,58 EUR  - 1 EUR = 63,36 ARS (01/10/2019)
 • Chileense Peso; (CLP); 100 CLP = 0.12 EUR & 1 EUR = 798 CLP (01/10/2019)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Argentinië is een zeer uitgestrekt land en beslaat zo goed als de zuidelijke helft van het Zuid Amerikaanse continent. Dit maakt het zeer moeilijk te spreken over een genre klimaat. De noordelijke regio’s rond Iguazú geniet van een tropisch klimaat terwijl het zuidelijke Patagonië eerder een zeeklimaat heeft dat koud en winderig kan zijn. De winter loopt van eind juni tot begin oktober; de zomer van december tot maart.

Het noorden van Chili heeft een gematigd woestijnklimaat, terwijl het zuiden baadt in een poolklimaat dat sterk nat en koel is. Midden-Chili heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koude, natte winters.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Buenos Aires 29 28 26 22 19 15 15 17 19 22 25 28
Salta 28 26 25 23 21 19 20 22 24 26 28 28
Iguazu 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
Santiago de Chile 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
San Pedro de Atacama 25 24 24 23 22 21 21 22 23 24 24 24

Wat is inbegrepen?

 • 12 nachten met ontbijt in vermelde hotels of equivalent
 • Avondmaal en show op dag 12
 • Transfers met Spaanssprekende chauffeur volgens programma
 • Vermelde bezoeken in kleine groep
 • Inkomgelden incl. Engelssprekende gids
 • Prijs gebaseerd op twee samenreizenden die de kamer delen.

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten (Salta met tussenstop in Buenos Aires & terugvlucht vanuit Iguazu met tussenstop in Buenos Aires) en binnenlandse vlucht Salta - Iguazu, alle luchthaventaksen, niet- vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en fooien.

Moet je weten


Prijsofferte is opgemaakt op basis van minimum 2 personen, niet geldig tijdens de periode van Kerst en Nieuwjaar, de week vóór en na Pasen en tijdens lokale vakanties of feestdagen.

Standard Prijs per persoon


ARGENTI01/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!