+32 (0)70 23 33 13
 • Buenos Aires
 • El Chalten
 • El Chalten/Fitz Roy
 • El Calafate
 • Ushuaia
 • Buenos Aires

Droom jij ervan om de tango te dansen in Buenos Aires, jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur van Puna in de hooglanden van de Andes, naar de top van El Chalten te klimmen, de gletsjers van het Los Glaciares National Park te ontdekken, een wandeling te paard te maken door het Andesgebergte, vogel- en zoogdierenkolonies te observeren en in de voetstappen van Darwin te wandelen in Patagonië en Tierra de Fuego? Droom niet langer. Deze tocht door Argentinië zet jouw droom om in actie!

Individueel

Dag 1 - 2 - Buenos Aires

Onthaal aan de luchthaven en transfer naar hotel in Buenos Aires waar je volgende 2 nachten verblijft. Na het ontbijt de volgende morgen maak je een privéwandeling met gids (2u) doorheen het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ , zoals de bijnaam van Buenos Aires luidt. Deze kosmopolitische stad, Europees in uiterlijk, vindt elke bezoeker met culturele interesse vast oneindig boeien. Dans de tango tot in de vroege uurtjes en ga op ontdekking van de architectuur, gastronomie, concerten, shows en zelfs sportevenementen. Een rijke ervaring vol aangename verrassingen!!!

Standard Hotel:  Savoy
Categorie:

Dag 3 - Buenos Aires - El Chalten

Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires. Onthaal aan de luchthaven van El Calafate, transfer per de bus naar El Chalten/Fitz Roy.

Standard Hotel:  Poincenot
Categorie:

Dag 4 - 5 - El Chalten/Fitz Roy

Je beschikt over twee volle dagen om de streek te verkennen. El Chalten of 'de rokende berg’ is een nieuw stadje, gesticht in 1985 aan de voet van de indrukwekkende Fitz Roy. In dit verder bijna onbevolkte gebied kan je genieten van de ongerepte natuur in de zuiverste zin van het woord. Het woeste Patagonië... een paradijs voor wandelaars!.

Standard Hotel:  Poincenot
Categorie:

Dag 6 - El Chalten – El Calafate

Per bus keer je terug naar El Calafate. Onthaal en transfer naar het hotel.

Standard Hotel:  Hosteria Koi Aiken
Categorie:

Dag 7 - El Calafate

Vandaag bezoek je de Los Glaciares National Park en de befaamd Perito Moreno gletsjer, een echt juweeltje en natuurlijk UNESCO werelderfgoed. Hier kan je zien hoe ijsbergen zich vormen. Het spectaculaire uitzicht over het Lago Argentino met op de achtergrond het Andesgebergte krijg je er helemaal gratis bij.

Standard Hotel:  Hosteria Koi Aiken
Categorie:

Dag 8 - El Calafate

Je vertrekt een halve dag op excursie per 4x4 (+/- 4u) naar Cerro Buenos Aires. 

Standard Hotel:  Hosteria Koi Aiken
Categorie:

Dag 9 - El Calafate - Ushuaia

Transfer naar de luchthaven van El Calafate. Onthaal aan de luchthaven van Ushuaia en transfer naar het hotel.
Ushuaia, bijgenaamd 'Tierre del Fuego' of 'vuurland', ligt in het uitserste zuiden van het land. Het omvat alle ecosystemen van Patagonië en is tevens de toegangspoort tot het magische Antarctica.

Standard Hotel:  Villa Brescia
Categorie:

Dag 10 - Ushuaia

Vandaag staat een off road dagexcursie per 4x4 naar de Fagnano en Escondido meren rondom Ushuaia gepland. Je BBQ lunch is inbegrepen en je hebt genoeg tijd om de omgeving van het woud en het meer te verkennen. Na de lunch gaat de tocht per 4x4 verder over het oude pad naar Petrel, een gezellige herberg aan het meer.

Standard Hotel:  Villa Brescia
Categorie:

Dag 11 - Ushuaia

Cruisen op het Beagle Kanaal (+/- 3u) is een absolute must-do! Je vaart daar waar Stille en de Atlantische oceaan elkaar raken. Vogels met een ongeëvenaarde schoonheid en rustende zeeolifanten vereren deze regio met hun aanwezigheid.

Standard Hotel:  Villa Brescia
Categorie:

Dag 12 - Ushuaia – Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van Ushuaia. Onthaal aan de luchthaven van Buenos Aires en transfer naar het hotel. ‘s Avonds, geniet van een glamoureuze tangoshow in El Aljibe.

Standard Hotel:  Savoy
Categorie:

Dag 13 - Buenos Ares

Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires.

Hotel & maaltijden

Argentijnen hebben de reputatie ’s werelds grootste vleeseters te zijn! En die reputatie zetten ze kracht bij want in haast elk gerecht vind je vlees. De Argentijnse keuken is een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Indiaanse invloeden.  Er is niet echt een specifiek Argentijnse nationaal gerecht, en toch is het land beroemd om zijn asados, Argentijnse bbq’s. Het is bijna een vast zondagsritueel!

Wat ook vaak opduikt zijn empanadas en dulce de leche. Empanas zijn hartig gevulde gebakjes en zeer populair in Argentinië en de rest van Latijns-Amerika. Dulce de leche is een soort karamelpasta.

Naast de traditionele Argentijnse wijnen, zijn fernet (Italiaanse sterke drank maar heel populair in Argentinië) & mate lievelingen van het volk. Mate is een groene kruidendrank en wordt met een speciaal rietje gedronken, veelal in groep ook, onder familie, vrienden of zelfs collega’s. Vroeg of laat popt die op tijdens jouw rondreis. Wedden?

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis zowel voor Argentinië als voor Chili. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Bij reisroutes die twee Zuid-Amerikaanse anden aandoen is een gele koorts vaccinatie vereist.

Tijdzone

 • -4u (winter)
 • -5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Argentijnse Peso: (ARS); 100 ARS = 1,58 EUR  - 1 EUR = 63,36 ARS (01/10/2019)
 • Chileense Peso; (CLP); 100 CLP = 0.12 EUR & 1 EUR = 798 CLP (01/10/2019)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Argentinië is een zeer uitgestrekt land en beslaat zo goed als de zuidelijke helft van het Zuid Amerikaanse continent. Dit maakt het zeer moeilijk te spreken over een genre klimaat. De noordelijke regio’s rond Iguazú geniet van een tropisch klimaat terwijl het zuidelijke Patagonië eerder een zeeklimaat heeft dat koud en winderig kan zijn. De winter loopt van eind juni tot begin oktober; de zomer van december tot maart.

Het noorden van Chili heeft een gematigd woestijnklimaat, terwijl het zuiden baadt in een poolklimaat dat sterk nat en koel is. Midden-Chili heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koude, natte winters.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Buenos Aires 29 28 26 22 19 15 15 17 19 22 25 28
Salta 28 26 25 23 21 19 20 22 24 26 28 28
Iguazu 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
Santiago de Chile 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
San Pedro de Atacama 25 24 24 23 22 21 21 22 23 24 24 24

Wat is inbegrepen?

 • 12 nachten gebaseerd ontbijt in vermelde hotels of equivalent
 • Meet & greet in de luchthavens
 • Lunch dag 10 & avondmaal dag 12
 • Transfers met Spaanssprekende chauffeur volgens programma
 • Vermelde bezoeken in kleine groep
 • Inkomgelden incl. Engelssprekende gids
 • Prijs gebaseerd op twee samenreizenden die de kamer delen.

Niet inbegrepen

Je internationale (heenvlucht op El Calafate (FTE) met tussenstop in Buenos Aires/ terugvlucht vanuit Ushuai (USH) en binnenlandse vlucht El Calafate - Ushuaia (IGR) en luchthaventaksen. Alle niet- vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en fooien.

Moet je weten

Prijsofferte is opgemaakt op basis van minimum 2 personen voor alle dagelijkse afreizen tot 30 juni 2018, niet geldig tijdens de periode van Kerst en Nieuwjaar, de week vóór en na Pasen en tijdens lokale vakanties of feestdagen. Na 30/06/2018 wordt een prijsstijging verwacht van ca. 12%.

Onze offerte is onder voorbehoud. De prijs en het reisschema kan gewijzigd worden tot op het ogenblik van bevestiging.

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!