+32 (0)2 550 01 00
Bolivië

Uitgestrekt over westelijke en oostelijke bergketens op 4.000 meter boven de zeespiegel, daar ligt Bolivië. Het land dankt zijn bijnaam ‘dak van de wereld’ aan de sfeer van de weidse hoogvlakte waardoor je meteen geraakt wordt. Soms lijkt het alsof de tijd hier langzamer is gegaan. Of stond de klok écht 100 jaar stil...?

Bolivië is als een microkosmos van onze aarde: van de natuur over de kracht en macht van de dichte jungle in het Amazonegebied, tot aan de verstilde eeuwige sneeuw in het Andesgebergte. Dit ‘tover-land’ met zijn culturele rijkdom, laat onopgehelderde religieuze mysteries na, en een gevarieerd palet aan monumentale koloniale relikwieën. De sfeer van kleurrijke folklore en artisanale traditie heerst tot in de verste uithoeken en kent haar hoogtepunt in de diverse festivals en carnavals die dit land rijk is. Dit alles maakt Bolivië tot een ‘magische must’ voor elke reislustige.

Met een bezoek aan deze streken vul je gemakkelijk een rondreis van een 14-tal dagen. En er is meer. Bolivië blijft verrassen: bijvoorbeeld met het Madidi National Park & Pampas. Van de hoge Andes tot het Amazonebassin omvat het 45.550 ha wildernis en een niet-geëvenaarde biologische diversiteit, waaronder maar liefst 1.000 verschillende vogelsoorten en 44 % van alle zoogdieren die in Zuid-Amerika voorkomen. Ook het Sajama National Park is een bezoek waard met haar prachtig landschap gedomineerd door de imposante Sajama-berg en haar typische quenuawouden.

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
  • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Gezondheid

Geen verplichte vaccinaties vereist tenzij je je reistroute combineert met Brazilië. In dat geval is een vaccinatie tegen gele koorts vereist .

Tijdzone

Tijdszone:

Bolivia : Gmt: - 4. Dus 6 uur verschil met België.

 

Valuta

Munteenheid:

Bolivian Boliviano (BOB) : 1 EUR = +/-9.9 Boliviano

Je zal voldoende wisselkantoren (‘cambios’ in het Spaans) vinden op talrijke locaties. Het omzetten van dollars, ponden of euro's in bolivianios zou nooit een probleem mogen zijn. In kleinere steden moet je misschien naar een van deze cambios gaan om je 100 boliviano-bankbiljetten van de geldautomaat om te zetten in kleinere biljetten (bankbiljetten van 20 of 10 denominaties) omdat lokale winkeleigenaren zelden wisselgeld hebben ('suelto' in het Spaans).

Geldautomaten (ATM's) zijn zeldzaam. Zelfs de populaire toeristische bestemming zoals Tupiza heeft geen internationale LINK-geldautomaat. Je moet dus naar de bank met je bank- of kredietkaart.. Er is een limiet van 300 USD per ATM-transactie. Dit is voor je veiligheid, om te voorkomen dat dieven gemakkelijk grote hoeveelheden geld kunnen afpersen.

Kredietkaarten:

Alleen luxe etblissementen (restaurants, hotels) accepteren creditcards zoals Visa, MasterCard, Diners, etc.

Klimaat

Zeer uitgesproken regio's: koud in de hooglanden, matig in de valleien en warm in de laagvlakten. Over het algemeen zijn er drie tot vier regenmaanden: van december tot en met maart. De rest van het jaar is overwegend droog met zon en helderblauwe hemels. Gedurende deze periode aangenamere temperaturen in de hooglanden.

Gemiddelde temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Santa Cruz 29 29 29 27 25 23 26 28 27 30 30 29
Sucre 20 19 20 20 21 20 19 21 20 21 21 21
Potosi 15 14 15 16 15 14 14 15 16 17 17 16
La Paz 13 14 13 14 14 13 13 14 14 15 15 15

Hoogtepunten

  • Santa Cruz

Is gelegen op een hoogte van 437m in de oostelijke tropische regio van Bolivië. De prachtige jezuïetenmissies herbergen mooie barokke kerken uit de 17de eeuw. Het stadscentrum behield met zijn Spaanse koloniale stijl zijn betoverende charme. Zijn zeker een bezoekje waard: het museum voor gewijde kunst en het cultureel centrum van de CIDAC, een coöperatieve vereniging van de Guarayos, de Ozozogs en andere stammen uit de streek.

  • Sucre

Deze museumstad is het juridische en administratieve centrum van Bolivië. In de periode van de Spaanse kolonisatie was de stad het culturele hart van Latijns-Amerika. In 1624 stichtte men er reeds de Franciscus Xaverius universiteit, de tweede oudste op het Amerikaanse continent. Ontdek en geniet met volle teugen van de prachtige architecturale pareltjes die deze stad rijk is.

  • Potosi

Een koloniale vestiging, die zich op 4.150m boven de zeespiegel bevindt, is tevens de hoogst gelegen stad ter wereld. Een bezoek aan de Casa de la Moneda mag u zeker niet missen. In dit gebouw uit 1522 sloeg men tot in 1869 munten waarvan u de oude matrijzen nu nog kan bewonderen. De stad telt ook verscheidene prachtige kerken en religieuze gebouwen die haast allemaal een verbluffende rijkdom aan plaatselijke christelijke kunst bevatten.

  • Uyuni

De ‘Salar’ van Uyuni is met een oppervlakte van 12.106km het grootste zoutmeer van Bolivië. Het is ongetwijfeld één van de mooiste landschappen van de Altiplano. Het water van deze meren bevat zout uit de oceaan. Door het stijgen van de bergketens werd een deel van de oceaan gevangen genomen in het binnenland, waardoor een immens zoutmeer werd gevormd. Door het opdrogen van dit zoutmeer ontstond ondermeer de Salar de Uyuni. 

  • La Paz

Een buitengewone stad, opgehangen aan de wanden van een gigantische breuk in het Andesplateau, met een niveauverschil van 800m. Het stadscentrum is omgeven door indiaanse marktjes waar men ambachtsvoorwerpen, geweven stoffen en magische objecten uit de cultus van de C’halla en de Pachamama kan terugvinden. De magische geologische formaties van de maanvallei maken het beeld van deze duizelingwekkende hoofdstad compleet.

  • Isla del Sol (Zonne-eiland)

Dit eiland is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het Titicaca Meer en maakt deel uit het grondgebied van Bolivië. Archeologen hebben meer dan 80 ruïnes ontdekt op dit rotsachtige eiland. De meeste hiervan dateren uit de Inca periode (15de eeuw). Toch heeft men ook sporen teruggevonden die erop wijzen dat het eiland reeds 3.000 jaar voor onze tijdrekening was bewoond. Volgens de religie van de Incas zou dit eiland eveneens de geboorteplaats van hun zonnegod zijn geweest.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!