+32 (0)70 23 33 13
 • Rio de Janeiro
 • Iguasu
 • Paraty
 • Rio de Janeiro

Tudo Bem! Brazilië is het land waar alles beweegt en niets constant blijft. Het hart van dit levenslustige land is natuurlijk Rio de Janeiro. Gelegen te midden van indrukwekkende bergformaties, is de aanblik op Rio ronduit duizelingwekkend. In het binnenland lopen water en woud in elkaar over en vormen er adembenemende, ongerepte landschappen. Een 7.400km lange kustlijn, afgebakend met prachtige stranden, maakt het geheel af. Maar zijn charme ligt ongetwijfeld bij zijn inwoners, met hun sterk geladen vreugdes. Brazilië, een land van 1000 impressies. 

Na dit basisprogramma verblijf je 3 nachten in het pittoreske paradijs van Paraty.

Individueel

Dag 1 > 4 - Rio de Janeiro

Onthaal aan de luchthaven van Rio de Janeiro en transfer naar het hotel. Deze stad is genesteld tussen bergen en de oceaan. Rio is een prachtige stad met droomstranden, kreekjes, kleine dalen en meren, omgeven door tropische eilanden. Het rijke architecturale verleden leeft er voort in de barokke kerken, prachtige herenhuizen, pleinen, monumenten en fonteinen. Geniet van de zon, de samba, de bossa nova en de mooie en vriendelijke mensen. Dag 3 & 4 vul je vrij in in en rond Rio de Janeiro.

Tip: boek het optioneel excursiepakket om je reis te vervolledigen.

Standard Hotel:  Mirador
Categorie:

Dag 5 > 7 - Rio de Janeiro

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor je vlucht naar Iguasu. Bij aankomst opnieuw transfer van de luchthaven naar het hotel. Ook dag 6 en 7 spendeer je hier. De Iguasu watervallen hoeven geen introductie. Braziliaanse of Argentijnse kant, de aanblik blijft adembenemend en toch totaal verschillend. Ongetwijfeld is dit één van de meest fascinerende natuurspektakels ter wereld. 275 prachtige watervallen storten zich er 80m diep naar beneden, langsheen een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700m. Bovendien vindt dit schouwspel plaats te midden van een tropisch paradijs, in het National Park van Iguazu, één van de grootste woudreservaten in heel Latijns-Amerika.

Optioneel kan je de watervallen begeleid bezoeken.

Standard Hotel:  Viale Towers
Categorie:

Dag 8 > 10 - Iguazu > Rio > Paraty

Transfer naar de luchthaven van Iguasu met aansluitend vlucht naar Rio. Transfer van Rio naar Paraty. Ook dag 9 & 10 breng je door in Paraty en omgeving. Paraty ligt halverwege Rio en Sao Paulo en is als een historisch museum in een tropisch paradijs, omringd door stranden en eilandjes. Dit is sinds kort een toeristische trekpleister, vooral om het historische koloniale centrum en de mooie kerken, eilanden, stranden en heuvels. Overdag is het hier ideaal om te ontspannen aan het strand, plonsen in een waterval of een boottochtje door de baai. ’s Avonds komt het centrum tot leven, met restaurantjes, concerten en andere verrassingen.

Standard Hotel:  Perque Pereque
Categorie:

Dag 11 - Paraty > Rio de Janeiro

Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Eind van een prachtreis door Brazilië.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
 • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte vaccinaties. Gele koorts is sterk aangeraden voor sommige bestemmingen in de Amazone en de Pantanal.

Tijdzone

3 Tijdszones:

 • Brasilia Time GMT -3 OF 4 uur vroeger (wintertijd), 5 uur vroeger (zomertijd) dan in België
 • Amazone: GMT -4   OF 5 uur vroeger (wintertijd), 6 uur vroeger (zomertijd). dan in België
 • Acre Time: GMT - 5 OF 6 uur vroeger (wintertijd), 7 uur vroeger (zomertijd) dan in België.

Valuta

Munteenheid Brazilië

Braziliaanse Real : (BRL), 100 Real = 21,68 EUR & 1 EUR = 4.61 Real (15/10/2019)

Klimaat

Brazilië heeft afhankelijk van zijn regio's zeer verschillende klimaten. Dit land op het zuidelijk halfrond ervaart over het algemeen hoge temperaturen van september tot maart, vaal boven 30 ° C. De winter, van juni tot september, is nooit erg koud en de temperaturen zijn vrij mild.

Het is moeilijk om de beste reisperiode te definiëren! Brazilië is dan ook op vier na het grootste land ter wereld. Algemeen gesteld is Brazilië heel hetjaar door geschikt voor toerisme. En toch is er een voorkeursperiode van juni tot september. Tijdens deze periode zijn de temperaturen niet te hoog en vermijd je de regens die in de zomer intens kunnen zijn. April is echt onze favoriete maand: de regens van de zomer zijn voorbij, het is nog steeds aangenaam warm en vooral de temperatuur van het water is nog steeds erg aangenaam.

Wat is inbegrepen?

 • 10 overnachtingen met ontbijt in vermelde hotels of equivalent
 • Transfers en bezoeken in groep met Portugeessprekende gids

Niet inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten. Indicatieve prijs voor dit programma: va € 830/pers., niet-vermelde bezoeken (entreegelden en gidsen), niet geprogrameerde diensten, maaaltijden en drank, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET VA € 580/PERS.

Om je beleving van Brazilië zo intens mogelijk te maken, bieden we dit excursiepakket aan met begeleiding door een Engelssprekende gids in groep. (tenzij anders vermeld)
Je excursiepakket omvat:
Dag 2: Volledige dag bezoek van Corcovado en suikerbroodberg
Dag 3: Halve dag bezoek aan de haven van Paravilha (openbaar vervoer met privé gids)
Dag 4: Halve dag bezoek aan het bos van Tijuca in jeep
Dag 6: Halve dag bezoek van de watervallen van Iguazu aan Argentijnse zijde (+-6u)
Dag 7: Halve dag bezoek van de watervallen van Iguazu aan Braziliaanse zijde (+-3u)
Dag 9: Wandeltocht met Engelstalige gids (+/-1u30)
Dag 10: Ontdekking van de baai van Paraty per boot

Standard Prijs per persoon


COSBRES01/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!