+32 (0)70 23 33 13
 • Salvador
 • Lençois
 • Chapada Diamantina
 • Mosquito falls & Mucugezinho River
 • Lençois
 • Salvador

In het hart van Bahia ligt deze streek in een bergachtige regio. De kleine steden vinden hun oorsprong in de 17de eeuw, toen de goud- en diamantkoorts zijn hoogtepunt had bereikt. Een regio van legendes en van een uitzonderlijke pracht. Het nationale park bevat een ongelooflijke variëteit aan ecosystemen, zoals het Cerrado, het Mata Atlantica, en het Caatinga, thuisbasis voor vele soorten planten en dieren en is omringd door een bergketen van zo’n 1000m hoog.

Individueel

Dag 1 - Salvador > Lençois

Transfer vanuit het hotel in Salvador naar het busstation en per bus naar Lençois (circa 7 uur). Welkom en transfer naar de Pousada.

Standard Hotel:  Pousada Lavramor
Categorie:

Dag 2 - Chapada Diamantina

Vandaag staan een volledige dag bezoek aan de Chapada Diamantina op het programma. Vertrek richting Lapa Doce-grot met zijn verbazingwekkende rotsformaties, stalactieten, stalagmieten, kolommen van miljoenen jaren van formatieproces. We vervolgen naar de Blauwe grot en Pratinha Caves met zijn natuurlijke heldere zwembad. Om de dag af te sluiten, terug in de auto voor een korte rit, en verder te voet naar de Pai Inacio Hill. Prachtig uitzicht op de plateaus met een 360º uitzicht vanuit het gebied.

Standard Hotel:  Pousada Lavramor
Categorie:

Dag 3 - Mosquito waterval & Mucugezinho river

Volledige dag bezoek: de Mosquito waterval en Mucugezinho River met Devil’s Pool. Vertrek richting de Mosquito waterval, waarvan de naam verwijst naar de kleine diamanten die ooit in de regio zijn gevonden. Geniet van een verfrissende duik in de waterval. In de namiddag vertrek naar de Mucugezinho-rivier. Optie-activiteiten zoals zipline, rappel, waterfall. Terugkeer einde middag.

Standard Hotel:  Pousada Lavramor
Categorie:

Dag 4 - Lençois > Salvador

Terugkeer per bus naar Salvador. Onthaal aan het station en transfer naar de luchthaven of hotel in Salvador.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
 • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte vaccinaties. Gele koorts is sterk aangeraden voor sommige bestemmingen in de Amazone en de Pantanal.

Tijdzone

3 Tijdszones:

 • Brasilia Time GMT -3 OF 4 uur vroeger (wintertijd), 5 uur vroeger (zomertijd) dan in België
 • Amazone: GMT -4   OF 5 uur vroeger (wintertijd), 6 uur vroeger (zomertijd). dan in België
 • Acre Time: GMT - 5 OF 6 uur vroeger (wintertijd), 7 uur vroeger (zomertijd) dan in België.

Valuta

Munteenheid Brazilië

Braziliaanse Real : (BRL), 100 Real = 21,68 EUR & 1 EUR = 4.61 Real (15/10/2019)

Klimaat

Brazilië heeft afhankelijk van zijn regio's zeer verschillende klimaten. Dit land op het zuidelijk halfrond ervaart over het algemeen hoge temperaturen van september tot maart, vaal boven 30 ° C. De winter, van juni tot september, is nooit erg koud en de temperaturen zijn vrij mild.

Het is moeilijk om de beste reisperiode te definiëren! Brazilië is dan ook op vier na het grootste land ter wereld. Algemeen gesteld is Brazilië heel hetjaar door geschikt voor toerisme. En toch is er een voorkeursperiode van juni tot september. Tijdens deze periode zijn de temperaturen niet te hoog en vermijd je de regens die in de zomer intens kunnen zijn. April is echt onze favoriete maand: de regens van de zomer zijn voorbij, het is nog steeds aangenaam warm en vooral de temperatuur van het water is nog steeds erg aangenaam.

Wat is inbegrepen?

 • 3 overnachtingen met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in de Pousada Lavramor of gelijkwaardig
 • Vermelde transfers en bezoeken in groep
 • Bezoeken met entreegelden en Engelstalige gids

Niet inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten, niet-vermelde bezoeken (entreegelden en gidsen), niet-vermelde diensten, maaltijden en drank, fooien en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


COSCHAD01/Voor de kerstperiode, carnaval en de week voor en na Pasen, tijdens lokale vakanties en feestdagen en tijdens de American Cup: prijzen op aanvraag


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!