+32 (0)70 23 33 13
 • Campo Grande
 • Pantanal
 • Campo Grande

Een uitgestrekte vlakte, velden, rivieren en lagunes in het centrale westelijke deel van Brazilië. Een paradijs waar men de rijkste fauna en flora van Latijns-Amerika aantreft. Het hele jaar door een gemiddelde temperatuur tussen 17 en 24°C. Het ware gelaat van deze streek toont zich in het wassen van de rivieren. Van juni tot oktober komen de vooraf overstroomde gebieden droog te staan. Men kan de Pantanal per boot, auto of klein vliegtuig doorkruisen. Van november tot mei beslaan de overstroomde rivieren 2/3 van de totale oppervlakte. De Pantanal herbergt de grootste concentratie papegaaien van Zuid-Amerika, aangevuld met 600 soorten andere vogels en reptielen.

Individueel

Dag 1 - Campo Grande > Pantanal

Onthaal aan de luchthaven van Campo Grande en transfer naar de Pousada Aguapé.

Standard Hotel:  Pousada Aguapé
Categorie:

Dag 2 & 3 - Pantanal

Je verblijf in de Pousada Aguapé op basis van volpension. Bovendien zijn ook de activiteiten inbegrepen. Zo kan je onder andere kiezen uit natuurwandelingen, piranha vissen, kanotochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die ‘s nachts actief zijn.

Standard Hotel:  Pousada Aguapé
Categorie:

Dag 4 - Pantanal > Campo Grande

Transfer naar de luchthaven van Campo Grande.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
 • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte vaccinaties. Gele koorts is sterk aangeraden voor sommige bestemmingen in de Amazone en de Pantanal.

Tijdzone

3 Tijdszones:

 • Brasilia Time GMT -3 OF 4 uur vroeger (wintertijd), 5 uur vroeger (zomertijd) dan in België
 • Amazone: GMT -4   OF 5 uur vroeger (wintertijd), 6 uur vroeger (zomertijd). dan in België
 • Acre Time: GMT - 5 OF 6 uur vroeger (wintertijd), 7 uur vroeger (zomertijd) dan in België.

Valuta

Munteenheid Brazilië

Braziliaanse Real : (BRL), 100 Real = 21,68 EUR & 1 EUR = 4.61 Real (15/10/2019)

Klimaat

Brazilië heeft afhankelijk van zijn regio's zeer verschillende klimaten. Dit land op het zuidelijk halfrond ervaart over het algemeen hoge temperaturen van september tot maart, vaal boven 30 ° C. De winter, van juni tot september, is nooit erg koud en de temperaturen zijn vrij mild.

Het is moeilijk om de beste reisperiode te definiëren! Brazilië is dan ook op vier na het grootste land ter wereld. Algemeen gesteld is Brazilië heel hetjaar door geschikt voor toerisme. En toch is er een voorkeursperiode van juni tot september. Tijdens deze periode zijn de temperaturen niet te hoog en vermijd je de regens die in de zomer intens kunnen zijn. April is echt onze favoriete maand: de regens van de zomer zijn voorbij, het is nog steeds aangenaam warm en vooral de temperatuur van het water is nog steeds erg aangenaam.

Wat is inbegrepen?

 • 3 overnachtingen op basis van volpension op basis van een tweepersoonskamer
 • Twee volle dagen ontdekking Pantanal met Portugeessprekende gids
 • De vermelde transfers met pendelbus (in groep)

Niet inbegrepen

Internationale vlucht en binnenlandse vlucht op Campo Grande, niet-vermelde bezoeken (entreegelden en gidsen), niet-vermelde diensten,  maaltijden en drank, fooien en persoonlijke uitgaven.

Toeslag Engelstalige gids dag 2 & 3: € 125/ pp (min. 2 pers.)

Moet je weten

POUSADA AGUAPÉ ****

Pousada Aguape bevindt zich te midden van de natuur in de Pantanal, op 195 km van Luchthaven Campo Grande gelegen. Deze authentieke pousada is de ideale locatie ter ontdekking van de unieke wildlife van de Pantanal.

4-daagse naar BONITO vanaf € 410/PERS.

Ben je warm gemaakt voor de prachtige natuur van de Pantanal? Dan kan je misschien de combinatie met Bonito maken na deze verlenging. Zo ontdek je onder meer de Gruta do Lago Azul en ga je snorkelen in de Sucuri rivier. Bonito kan je ook zonder de Pantanal reserveren. Vraag info in je travel shop.

Standard Prijs per persoon


COSPAN01/Voor de kerstperiode, carnaval en de week voor en na Pasen, tijdens lokale vakanties en feestdagen en tijdens de American Cup: prijzen op aanvraag


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!