+32 (0)70 23 33 13
 • Bogota
 • Ibague
 • Armeria
 • Medellin
 • Santa Marta
 • Cartagena

Sublieme landschappen, hoge bergen, dichtbegroeide jungles, fascinerende archeologische sites, grote steden en kleine dorpjes. Dit alles en nog veel meer staat je te wachten in het prachtige Colombia. Relax en ontdek het land van smaragden en El Dorado.

Individueel

Dag 1 - 2 - Bogota

Onthaal op de luchthaven van Bogota en transfer naar je hotel.Morgen geniet je van een vrije dag om de stad op eigen houtje te ontdekken. De hoofdstad Bogota bevindt zich op 2600m hoogte en is het politieke, culturele en administratieve centrum van het land. Je kan er zowel de traditionele koloniale architectuur als hedendaagse bouwwerken bewonderen. Voor cultuurliefhebbers is er eveneens het beroemde goudmuseum met ’s werelds grootste collectie pre-hispanische indiaanse voorwerpen.

Standard Hotel:  Hostal Anandarmayi
Categorie:

Dag 3 - Bogota - Ibague

Transfer naar Ibague in het Andesgebergte.. Ibague is de hoofdstad van Tolima, gelegen aan de voet van de Centrale Cordillera en de oevers van de Combeima rivier. De stad staat bekend als muzikale hoofdstad van Colombia. Onvergetelijk mooi.

Standard Hotel:  Estalar Altamira (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - 5 - Ibague - Armenia

Vanuit Ibague reis je verder naar de stad Armenia, gelegen in de prachtige Cocora vallei. Hier groeit de nationale boom van Colombia, de Palma de Cera. Verder kan je genieten van een heerlijk kopje Colombiaanse koffie in een van de talrijke koffieplantages of een bananenplantage bezoeken.
Op dag 5 verken je de regio naar eigen smaak. Aanraders zijn een bezoek aan de woeste vallei van Cocora met de tot 200 jaar oude en tot 65m hoge palmbomen; de hoogste ter wereld of  aan één van de vele koffiehuizen die de regio rijk is.

Standard Hotel:  Hacienda Combia (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Armenia - Medellin

Na het ontbijt transfer naar Medellin. Je hebt de namiddag vrij om de stad van de eeuwige lente te verkennen.

Standard Hotel:  Florencia Plaza
Categorie:

Dag 7 - 8 - Medellin - Santa Marta

Transfer naar de luchthaven van Medellin voor de vlucht naar Santa Marta. Onthaal aan de luchthaven en transfer naar je hotel Morgen bezoek je de regio van Santa Marta op eigen ritme. Een echte aanrader is het Tayrona National Park met haar witte stranden en exotische bossen; een van Colombia’s meest bezochte natuurparken. Het spectaculaire strand met pittoreske baaien en weelderige vegetatie, herbergt meer dan 100 diverse zoogdieren en een grote verscheidenheid aan vogels.

Standard Hotel:  Casa Verde (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Santa Maria - Cartagena

Transfer naar Cartagena, een stad gebouwd in Spaans koloniale stijl. De stad biedt een interessante mix aan cultuur en Caribische charme met diverse monumenten waaronder paleizen, koloniale huizen en forten die getuigen van het glorierijk verleden van de stad. Let wel, je plekje voor de volgende 3 nachten heeft enkel koud water beschikbaar!

Standard Hotel:  Casa Villa Colonial (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - 11 - Cartagena

Twee volledige dagen vrij om Cartagena en omgeving uit te kammen. Cartagena is uitgegroeid tot een moderne stad met een belangrijke haven, diverse shoppingcentra en prachtige stranden omzoomd met palmbomen. Een perfecte afsluiter voor deze reis!!!

Standard Hotel:  Casa Villa Colonial (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Cartagena

Transfer naar de luchthaven van Cartagena.

Hotel & maaltijden

Colombia biedt een heel gevarieerde keuken aan, gebaseerd op eeuwenoude, regiogebonden tradities. Natuurlijk zijn ze licht gekruid met invloeden uit de omringende landen.  Eén nationaal gerecht heeft Colombia niet echt, maar twee schotels komen wel erg in de buurt. Arepas (een soort pannenkoek gemaakt van maismeel) en Sancocho (soep gemaakt van een bepaald soort banaan, aardappel en vlees).

Voor fruitliefhebbers is Colombia ‘the place to be’. Fruit zoals ananas, banaan, pitahaya is er door het ideale klimaat enorm smaakvol en sappig! Wat wij exotisch fruit noemen, groeit hier gewoon in de bossen en op het platteland.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • -6u (winter)
 • -7u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Colombiaanse Peso (COP) : 100 COP = 0.028 EUR; 1 EUR = 3.525 COP (22/11/17)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan Euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Colombia biedt heel het jaar door een uitstekend klimaat om te reizen. De temperaturen schommelen naargelang je positie ten opzichte van de zeespiegel: op een hoogte van 1000 meter gaat er zo’n 6°C af. Tot aan de 1000m grens geniet het land van een tropische klimaat met een gemiddelde van 25°C, ook wel ‘Tierra Caliente’ genoemd. Tussen de 1000m en 2000m is het klimaat eveneens nog zeer mild en vergelijkbaar met een zomer in Europa. 

In Colombië zijn er geen vier seizoenen, wel twee: winter (regen) en zomer (droog). De zomer loopt gewoonlijk van december tot maart en van juli tot augustus. Het regenachtige winterseizoen krijgt men meestal in de maanden april, mei, oktober en november, maar de regenval is nooit constant. Door meteorologische fenomenen zoals ‘El Nino’ en ‘La Nina’ wordt het als maar moeilijker het weer naar vaste patronen te voorspellen.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Bogota 20 20 20 19 19 18 18 18 19 19 19 19
Armeria 22 23 20 25 26 25 26 26 25 26 25 26
Santa Marta 30 30 31 31 32 32 31 31 31 31 31 30
Cartagena 31 31 32 32 32 32 32 32 32 31 31 31

Wat is inbegrepen?

 • 11 nachten met ontbijt in vermelde hotels of equivalent
 • Binnenlandse vlucht Medellin - Santa Marta
 • Transfers met Spaanssprekende bestuurder of met de bus volgens programma
 • Prijs gebaseerd op twee samenreizenden die de kamer delen.

Niet inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten (met uitzondering van medellin - Santa Marta), luchthaventaksen (heenvlucht op Bogota, terugvlucht vanuit Cartagena), niet vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en tips.

Moet je weten

VERRIJK JE REIS:

1. Wil je gedurende heel de reis je excursies inbegrepen hebben? Reserveer dan ook ons zeer compleet excursiepakket voor € 570 p/p

Dag 2: halve dag bezoek te voet aan het coloniaal gedeelte van Bogota en het goudmuseum
Dag 4: bezoek aan een koffie hacienda (in groep) 
Dag 5: volle dag bezoek aan Salento en de Cocora vallei
Dag 6: halve dag bezoek aan Medellin (private gids)
Dag 7: halve dag bezoek aan Santa Marta (niet privé)
Dag 8: volle dag bezoek aan het nationaal park van Tayrona
Dag 10: halve dag bezoek te voet aan Cartagena  (niet privé) 

2. Staat een trekking naar de 'Ciudad perdida' op je reiswenslijst? (4 nachten ter plaatse in hangmatten en 1 extra nacht in Santa Marta op basis van volpension). Dat kan! Misschien is de reis nog indrukwekkender dan de verloren stad zelf. Houd wel rekening met de hitte en vochtigheidsgraad ter plaatse! Boek vroeg want deze trip is zeer gegeerd. 
Je reisprogramma ziet er dan als het volgt uit:

Dag 9: Begin van de wandeling 'Cuidad Perdida'. Na het ontbijt transfer naar het startpunt van de wandeling. (+/- 3 uur) van Mamey naar Camp Adan

Je slaapt 3 nachten in hangmatten op basis van volpension. Ciudad Perdida is de verloren stad, waar de Tayrona-indianen ooit leefden. De stad was ongeveer 350 jaar lang verborgen onder wijngaarden, bomen en mos. eid. 

Dag 10: Adán - Gabriel, wandeling van 8 uur.
Wandeling van Camp Adan naar Camp Gabriel.

Dag 11: Gabriel - Ciudad Perdida > Teyuna: wandeling van 6 uur.
Wandeling van Camp Gabriel naar Romualdo en doorgaan naar Cuidad Perdida en vervolgens naar Teyuna.

Dag 12: Teyuna > Gabriel> Santa Marta, wandeling van 4 uur.
Trekking terug van teyuna naar Gabriel en naar het startpunt van de wandeling. Transfer naar Santa Marta.
Overnachting in hotel Casa Verde.

Dag 13: Vervolg de reis met de bus naar Cartagena (van het ene hotel naar het andere). Je sluit aan bij de 3 nachten in Cartagena zoals vermeld in de reisroute.

Wij helpen je graag met alle verdere vragen op ons Customer Service Center op 070/233 313, in je favoriete Connections travel shop of bij je lokale MTA (Mobile Travel Agent).

Standard Prijs per persoon


COSCOL01/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!