+32 (0)70 23 33 13
 • San José
 • Puerto Viejo Saraquipi
 • Arenal Volcano
 • Monteverde
 • Manuel Antonio
 • Cerro de la Muerte
 • San Gerardo de Dota
 • Cartago
 • Turrialba
 • Puerto Viejo
 • San José

Op en top Costa Rica. Dat is deze reis! Je gaat op ontdekkingstocht langs vulkanen, regen- en nevelwouden met indrukwekkende fauna en flora, en combineert dat alles met een strandverblijf aan de Caribische kust.

Individueel

Dag 1 - San José

Aankomst op de luchthaven van San José en transfer naar het hotel. Briefing, praktische informatie en kaart. Overnachting in San José.

Standard Hotel:  Presidente Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 & 3 - San José > La Fortuna

Ophaling van de huurwagen aan het hotel omstreeks 9u. Traject naar La Fortuna, de streek van de Arenal vulkaan (ca. 3u). Wij raden je aan een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen of aan het Arenal Volcano National Park. Naast de indrukwekkende Arenal vulkaan, kan je in het park eveneens een grote variëteit aan orchideeën, bromelia’s en varens ontdekken. Andere mogelijke opties in de regio: bootexcursie naar het Cano Negro Wildlife Refuge, de Arenal vulkaan, het Arenal Rainforest Reserve, de Sky Tram, de Arenal hanging bridges, het Ecocentro Danaus… je verblijft hier 2 nachten om de streek beter te verkennen.

Standard Hotel:  Arenal Montechiari
Categorie:

Dag 4 & 5 - Arenal > Monteverde (100 km)

Dag 4 omhelst je transfer naar Monteverde met adembenemend uitzicht over het schiereiland en de eilanden van Nicoya. Een begeleide wandeling door het Monteverde Cloud Forest reservaat met maar liefst zes diverse ecosystemen is een absolute aanrader. 
Op dag 5 vul je je vrije dag zelf in met facultatieve activiteiten. Bezoek het Santa Elena reservaat, ontdek Monteverde, doe de Sky Walk & Sky Trek, maak een canopy tour, een wandel- of paardentocht. Gewoon keuze zat.

Standard Hotel:  Cloud Forest Lodge
Categorie:

Dag 6 & 7 - Monteverde > Dominical

Met de huurwagen trek je verder zuidwaarts, naar Dominical (ca. 4u) vanwaaruit je o.a. het Corcovado National Park of Cano Island kan bezoeken. Je verblijft hier opnieuw 2 nachten.
Standard Hotel:  Villas Rio Mar
Categorie:

Dag 8 - Dominical > Cerro de la Muerte > Savegre

Vertrek richting Cerro de la Muerte, Savegre (ca. 2u30). Overnachting in Savegre.

Standard Hotel:  Trogon Lodge
Categorie:

Dag 9 & 10 - Savegre >Turrialba

Turrialba ligt op 65km van San José en is deel van de oostelijke uitlopers van de Cordillera Central. Zeker je aandacht waard zijn de Lankester Botanical Gardens, de Orosi vallei en het Irazu Volcano National Park. Wat dacht je van een bezoek aan de Turrialba vulkaan of een van de talloze koffie-, macademianoten- en suikerrietplantages in deze streek? Liever sportiever? Kan ook. De Pacuare rivier is ideaal voor rafting en de Reventazon vallei leent zich perfect voor mountainbiketochten of vogel spotten.

Standard Hotel:  Guayabo Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 > 13 - Turrialba > Cahuita, Puerto Viejo (150km)

Op je programma: de Caribische kuststreek. De overheersende Afro-Caraïbische sfeer hier beïnvloedt merkbaar cultuur en gastronomie en creëert een ontspannen levenstijl. Totaal verschillend van de rest van het land. Je verblijft hier 3 nachten wat betekent dat je twee vrije dagen om te genieten het Cahuita National Park, het hieraanverbonden wildlife, de koraalformaties, het Gandoca Manzanillo Wildlife Refuge maar ook het Punta Uva Talamanka en Kokoldi Indianenreservaat. De stranden zijn hier nog steeds gratis, de golven zijn er prachtig en iedereen lijkt er te genieten van een tropische soort gelukzaligheid.

Standard Hotel:  Azania Bungalows
Categorie:

Dag 14 - Cahuita, Puerto Viejo – San José (210km)

Terugrit naar San Jose (ca. 5u) voor alweer te snel die laatste overnachting tijdens deze reisroute in Costa Rica.

Standard Hotel:  Presidente Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - San José

Kort traject naar de luchthaven van San José en inleveren van de huurwagen.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 3 maanden voor Costa Rica en 6 maanden na terugreis voor Panama en Nicaragua. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov.
 • Hou rekening met de vertrektaks van 29 USD (01/02/17) wanneer je Costa Rica verlaat en 35 USD bij vertrek uit Nicaragua (01/02/17).
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • -7u (winter)
 • -8u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Costa Rica: Colon (CRC); 100 CRC = 0,146 EUR * 1 EUR = 653,59 CRC (22/11/17).

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Aangenaam subtropisch klimaat met microklimaten waardoor het weer snel kan omslaan. De kusten zijn warm en tropisch, het centrale plateau koeler, in de bergen kan het fris zijn. Het regenseizoen duurt gewoonlijk van mei tot november. Het hoogseizoen loopt van november tot april.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Jose 25 26 28 30 30 28 28 28 27 26 26 25
Puerto Limon 27 28 28 28 27 27 26 26 27 27 28 28
Tamarindo 32 32 33 33 31 31 30 30 30 30 30 30
Bocas del Toro 30 31 32 33 31 30 30 30 30 30 29 29
Léon 31 31 33 34 33 31 31 31 31 31 31 30

Wat is inbegrepen?

 • 14 nachten met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Onthaal, assistentie en briefing door lokale Engelstalige vertegenwoordiger op dag 1
 • Privétransfer naar je hotel in San José op dag 1
 • Huurwagen, 14 dagen, SUV 4WD Compact met full cover verzekering en GPS (info Moet je Weten)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, het inkomgeld voor de nationale parken, fooien, diensten en niet-vermelde maaltijden, drank, facultatieve uitstappen & persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

TYPE WAGEN

 • Compact (Ssang Yong Korando of gelijkaardig): 4x4, manueel, airco, CD/radio, 4 pers. (4 koffers)

Compact Prijs per persoon


COSCOS01/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!