+32 (0)70 23 33 13
 • San José
 • Tortuguero NP
 • Cahuito
 • Puerto Viejo Saraquipi
 • Arenal Volcano
 • Rincon de la Vieja
 • Monteverde
 • San José

Eco Explorer dompelt je onder in de overweldigende natuur van Tortuguero en in één van de beste ecolodges van Costa Rica, telkens met inbegrepen excursies en maaltijden. Vanaf dag 6 reis je in alle vrijheid langs vulkanen en regenwouden. Voeg je 4x4 huurwagen naar keuze toe.

Individueel

Dag 1 - San José

Aankomst op de luchthaven van San José en transfer naar het hotel. Briefing, praktische informatie en kaart. Overnachting in San José.


Standard Hotel:  Presidente Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - 3 - San José > Tortuguero NP

Vandaag vertrek je vroeg naar de Caribische kust richting Tortuguero. Je rijdt via het primaire woud van het Braulio Carrillo National Park en je bereikt je lodge per boot. Tijdens je navigatie op de kanalen springt de pracht van de natuurlijke omgeving meteen in het oog. In de namiddag bezoek je het pittoreske dorpje Tortuguero.
Op dag 3 zet je ontdekking van Tortuguero zich verder tijdens een begeleide boottocht. Kaaimannen, apen, luiaards, schildpadden, iguana’s en vele soorten vogels kruisen je pad.

Standard Hotel:  Evergreen Lodge
Categorie:

Dag 4 > 6 - Tortuguero NP - Cahuita (140 km)

Na het ontbijt volgt je transfer over land en water naar Guapiles. Na de lunch staat je huurwagen klaar rond 13u (voorzien van je achtergebleven bagage) en begint je verkenning van het vasteland van Costa Rica en in het bijzonder de witte stranden van Cahuita, Puerto Viejo.

Op dag 5 en 6 geniet je van twee dagen ter plaatse om de hotelfaciliteiten ten volle te benutten of om deel te nemen aan optionele activiteiten, zoals bijvoorbeeld: bezoek aan het Cahuita National Park, het Gandoca Manzanillo Wildlife Refuge, bezoek aan Punta Uva, Talamanca of bezoek aan het Kekoldi indianenreservaat. Andere mogelijkheden: wandelen, snorkelen, paardrijden, zwemmen of kajakken. In totaal verblijf je hier 3 nachten.

Standard Hotel:  Azania Bungalows (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Cahuita > Sarapiqui

Vertrek richting La Selva, Sarapiqui (ca. 4u). Bezoek aan het La Selva Biologisch station waar wetenschappers van over de hele wereld de rijke plaatselijke natuur bestuderen is een absolute aanrader. Andere toppers in deze streek zijn: raften op de Sarapiqui rivier, een canopy tour of paardrijden.

Standard Hotel:  La Quinta de Sarapiqui
Categorie:

Dag 8 & 9 - Sarapiqui > Volcan Arenal (67 km)

Vandaag vertrek je richting La Fortuna, de streek van de Arenal vulkaan (ca. 1u30). Het meest indrukwekkende en natuurlijke oriëntatiepunt in het Noord-Costa Rica is zonder twijfel de Arenal vulkaan. Deze machtige berg behoorde eens tot de meest actieve vulkanen van het land met vaak wat dreigend gebulder, gerommel of een rookpluim. Vandaag wordt hij tot de ‘slapende’ reuzen gerekend maar het nationale park is nog steeds een van de toppers van Costa Rica met een grote variëteit aan orchideeën, bromelia’s en varens. Andere opties mogelijk in de regio: bootexcursie naar het Cano Negro Wildlife Refuge, de Arenal vulkaan, het Arenal Rainforest Reserve, de Sky Tram, de Arenal hanging bridges, het Ecocentro Danaus… Je verblijft hier 2 nachten.

Standard Hotel:  Arenal Montechiari
Categorie:

Dag 10 & 11 - Volcan Arenal > Rincon de la Vieja (180 km)

Het noorden van de provincie Guanacaste, dat is je reisdoel vandaag. Reken 3 uur. Deze streek staat bekend voor de pracht van de natuur en de zeldzame wilde dieren die hier thuis horen om dan nog maar te zwijgen over de charme van het tropisch woud en haar adembenemend mooie watervallen; die druipt er gewoon af!

Op dag 11 heb je een vrije dag. Ontspan in de heerlijke warmwaterbronnen, neem een modderbad of een douche onder de natuurlijke cascades. Vandaag ben je een en al verbonden met Moeder Natuur.

Standard Hotel:  Hacienda Guachipelin
Categorie:

Dag 12 & 13 - Rincon de la Vieja > Monteverde (200 km)

Dag 12: Je bereikt Monteverde met zijn adembenemend uitzicht over het schiereiland en de eilanden van Nicoya (ca .3u). Een begeleide wandeling door het Monteverde Cloud Forest reservaat met maar liefst zes diverse ecosystemen is een absolute aanrader.

Dag 13: Vrije dag met een grote keuze van facultative activiteiten. Je kan Santa Elena verkennen of Monteverde zelf, de Sky Walk & Sky Trek overwinnen, of een bezoek brengen aan het woudreservaat, swingen tijdens een canopy tour of genieten van een wandel- of tocht te paard. Andere opties in de regio: het herpetarium, de kikkervijver, de hangende bruggen, de vlinder- en kolibrietuinen…

Standard Hotel:  Cloud Forest Lodge
Categorie:

Dag 14 - Monteverde – San José (150 km)

Terugrit naar San Jose voor je laatste overnachting in Costa Rica tijdens deze reis..

Standard Hotel:  Presidente Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - San José

Kort traject naar de luchthaven van San José en inleveren van de huurwagen.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 3 maanden voor Costa Rica en 6 maanden na terugreis voor Panama en Nicaragua. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov.
 • Hou rekening met de vertrektaks van 29 USD (01/02/17) wanneer je Costa Rica verlaat en 35 USD bij vertrek uit Nicaragua (01/02/17).
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • -7u (winter)
 • -8u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Costa Rica: Colon (CRC); 100 CRC = 0,146 EUR * 1 EUR = 653,59 CRC (22/11/17).

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Aangenaam subtropisch klimaat met microklimaten waardoor het weer snel kan omslaan. De kusten zijn warm en tropisch, het centrale plateau koeler, in de bergen kan het fris zijn. Het regenseizoen duurt gewoonlijk van mei tot november. Het hoogseizoen loopt van november tot april.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Jose 25 26 28 30 30 28 28 28 27 26 26 25
Puerto Limon 27 28 28 28 27 27 26 26 27 27 28 28
Tamarindo 32 32 33 33 31 31 30 30 30 30 30 30
Bocas del Toro 30 31 32 33 31 30 30 30 30 30 29 29
Léon 31 31 33 34 33 31 31 31 31 31 31 30

Wat is inbegrepen?

 • 12 nachten met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 2 nachten volpension in Tortuguero (van lunch dag 2 tot ontbijt dag 4)
 • Onthaal, assistentie en briefing door lokale vertegenwoordiger bij aankomst (dag 1)
 • Privétransfer luchthaven - hotel  (dag 1)
 • Huurwagen voor 11 dagen, SUV 4WD Compact met full cover verzekering en GPS

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht  en luchthaventaksen, het inkomgeld voor de nationale parken en de gids, fooien, niet-vermelde diensten en maaltijden, drank, facultatieve uitstappen en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

NUTTIGE INFO

 • Het gewicht van je bagage is beperkt: max 11kg per persoon,
 • Voorzie een kleinere reistas voor je verblijf in Tortuguero. De resterende bagage blijft in het hotel te San Jose.
 • Je huurwagen wordt geleverd te Guapiles samen met je bagage.

Compact Prijs per persoon


COSCOS02/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


28 Travel Shops
28 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!