+32 (0)70 23 33 13
 • San José
 • Maquenque National Park
 • Maquenque
 • Arenal
 • Monteverde
 • Carara National Park
 • Playa Quizales
 • San José

Deze rondreis laat je naast de niet te missen hoogtepunten zoals de indrukwekkende Arenal vulkaan en de mysterieuse jungle van Monteverde ook enkele verborgen parels ontdekken. Zo reis je naar het prachtige en pure Maquenque nationaal park waar je in een eco-lodge verblijft. Ook de pracht en praal van Carara National Park zal je kunnen ontdekken. Eindigen doe je in stijl en onder Belgen. Je verblijf 4 nachten in het schitterende hotel Tango Mar gelegen op Playa Quizales .

Individueel

Dag 1 - San José

Aankomst op de luchthaven van San José en transfer naar het hotel. Briefing, praktische informatie en kaart. Overnachting in San José.

Standard Hotel:  Presidente Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 & 3 - San José > Maquenque National Park

Ophaling van de huurwagen aan het hotel omstreeks 9u. Vertrek richting Maquenque, gelegen nog noordelijker dan Boca Tapada (ong. 3u30). Verblijf in dit uitzondering natuurreservaat.

Dit is nog niet zo lang een officieel nationaal reservaat en is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal bestaande natuurgebieden. Het park strekt zich uit van de rivier de Sarapiqui in het zuiden naar de grens met Nicaragua in het noorden, en is werkelijk paradijselijk. Op dag 3 kan je hier fantastisch wandelen in deze jungle van Costa Rica!

Standard Hotel:  Maquenque Eco-Lodge (bungalow)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Maquenque National Park > Arenal

Vandaag verlaat je de noordelijke natuur van Maquenque en rijd je naar La Fortuna, de streek van de Arenal vulkaan.

Morgen kan je er op uit trekken en de warmwaterbronnen aan het Arenal Volcano National Park ontdekken. Naast de indrukwekkende Arenal vulkaan, kan je in het park eveneens een grote variëteit aan orchideeën, bromelia’s en varens ontdekken. Andere opties mogelijk in de regio: bootexcursie naar het Cano Negro Wildlife Refuge, de Arenal vulkaan, het Arenal Rainforest Reserve, de Sky Tram, de Arenal hanging bridges, het Ecocentro Danaus,…of wandelen, snorkelen, paardrijden, zwemmen of kajakken. In totaal verblijf je hier 2 nachten.

 

Standard Hotel:  Volcano Lodge & Gardens
Categorie:

Dag 6 & 7 - Arenal > Monteverde

Tijd om verder te trekken. Via het binnenland rijd je naar Monteverde (ong. 3u.).

Op dag 7 trek je naar het mysterieuze Monteverde Cloud Forest reservaat. In dit reservaat kun je maar liefst 6 diverse ecosystemen terugvinden. Andere opties in de regio: het herpetarium, de kikkervijver, de hangende bruggen, de vlinder- en kolibrietuinen,…

Standard Hotel:  Trapp Family Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 & 9 - Monteverde > Carara National Park (half pension)

De reis gaat verder in zuidelijke richting en na enkele uren rijden kom je aan in de regio van Carara (+/- 2u.).

Op dag 9 cul je de dag vrij in. Het Carara Nationaal park vormt het grensgebied tussen het droge tropische woud in het noorden en het vochtige tropische woud in het zuiden. Andere opties in de regio: het Manuel Antonio National Park, de Aerial Tram, de Sky Way-tocht, tochten te paard, de jungle river & de krokodillensafari …

 

Standard Hotel:  Macaw Lodge
Categorie:

Dag 10 > 13 - Carara National Park > Tambor Playa Quizales

De laatste etappe van deze reis brengt je via een veerboot naar Nicoya Peninsula, tegen Tambor in de regio van Playa Quizales (+/- 2u30) voor een verblijf van 4 nachten, bij Belgen, in het schitterende hotel Tango Mar.

Tambor, Montezuma & Mal Pais: deze vissersdorpen op het Nicoya schiereiland met zijn mooie kustlijn, heeft prachtige witte stranden met enorme palmbomen, vriendelijke bewoners, en uitstekende accommodatie. Activiteiten aanbod: paardrijden naar de jungle waterval, boottrip naar Montezuma met zijn dorp en waterval, vroege vogels spotten, een boottocht naar het Curu Wildlife reservaat, sportvissen…

Standard Hotel:  Tango Mar Beachfront Boutique
Categorie:

Dag 14 - Playa Quizales > San José

Tijd om deze exotische droomplaats te verlaten. Je hebt rustig de tijd om op eigen tempo terug naar San José te rijden (+/- 4 à 5u) waar je nog 1 nacht verblijft.

Standard Hotel:  Presidente Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - San José

Kort traject naar de luchthaven van San José en inleveren van de huurwagen.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 3 maanden voor Costa Rica en 6 maanden na terugreis voor Panama en Nicaragua. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov.
 • Hou rekening met de vertrektaks van 29 USD (01/02/17) wanneer je Costa Rica verlaat en 35 USD bij vertrek uit Nicaragua (01/02/17).
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • -7u (winter)
 • -8u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Costa Rica: Colon (CRC); 100 CRC = 0,146 EUR * 1 EUR = 653,59 CRC (22/11/17).

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Aangenaam subtropisch klimaat met microklimaten waardoor het weer snel kan omslaan. De kusten zijn warm en tropisch, het centrale plateau koeler, in de bergen kan het fris zijn. Het regenseizoen duurt gewoonlijk van mei tot november. Het hoogseizoen loopt van november tot april.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Jose 25 26 28 30 30 28 28 28 27 26 26 25
Puerto Limon 27 28 28 28 27 27 26 26 27 27 28 28
Tamarindo 32 32 33 33 31 31 30 30 30 30 30 30
Bocas del Toro 30 31 32 33 31 30 30 30 30 30 29 29
Léon 31 31 33 34 33 31 31 31 31 31 31 30

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen met ontbijt op basis van een dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Half pension in Macaw Lodge
 • Onthaal (VIP), assistentie en briefing door onze Engelssprekende lokale vertegenwoordiger
 • Praktische informatie en kaart
 • Privétransfer luchthaven > hotel op dag 1
 • 14 dagen huurwagen SUV 4WD Compact met Full cover verzekering en GPS

Niet inbegrepen

Vluchten en luchthaventaksen, brandstof en franchise voor de huurwagen, bezoeken (entreegelden en gidsen), Niet vermelden diensten en maaltijden, drank, persoonlijke uitgaven en tips, reis- en annuleringverzekering.

Compact Prijs per persoon


COSCOS03/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!