+32 (0)2 550 01 00
Cuba

Laat je verrassen door de authenticiteit van Cuba, een openluchtmuseum waar de tijd haar sporen naliet. In Havana en Trinidad ervaar je de charme van het koloniaal verleden, terwijl je in Viñales versteld staat van de prachtige natuurlandschappen. Geniet voluit van de gastvrijheid van de Cubanen en leef op het ritme van de salsa op de paradijselijk, witte zandstranden van Varadero en Cayo Santa Maria. Rum, sigaren, salsa en Che ... het zijn maar enkele van de ingrediënten voor de smakelijke cocktail die Cuba jou serveert.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort, geldig tot 1 dag na terugreis ook geldig voor baby’s en kinderen. De Cuba Tourist Card van 22 EUR is verplicht en verkrijg je in onze travel shops. Bij aankomst in Cuba moet je het bewijs voorleggen dat je een door Asistur erkende reisbijstand hebt onderschreven. De reisverzekeringen van Protections zijn erkend door Asistur. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.


Tijdzone

-6u (zomer), -7u (winter)

Valuta

Munteenheid

Cubaanse Peso (CUC); 10 CUC = 8.76 EUR & 1EUR = 1.14 CUC (02/11/2018)

Betalingswijze

Breng euro’s mee . Het wisselen van dollars wordt zwaar belast. Kredietkaarten (Visa, Mastercard) worden bijna overal aanvaard. Houd wel rekening met 10% extra commissie. Kredietkaarten van Amerikaanse instellingen (American Express, Diners, Citibank...) worden niet aanvaard.

Klimaat

Tropisch klimaat met twee seizoenen: een droog seizoen (in de winter) van november tot mei en een regenseizoen (in de zomer) van juni tot oktober-november (gekarakteriseerd door hevige maar korte regenbuien).

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Havana 26 27 28 30 31 32 32 32 31 30 28 27
Santiago de Cuba 27 27 27 27 28 29 29 29 29 29 29 28
Trinidad 26 26 27 28 28 28 27 27 27 27 27 26
Varadero 27 27 28 29 30 31 31 31 31 29 28 27

 

Hoogtepunten

 • Havana
 • De meest levendige stad in de Caraïben, met koloniale paleizen, oldtimers en salsa muziek tot diep in de nacht. Havana is de culturele en historische hoofdstad van Cuba. De oude gevels en huizen zijn er ook vandaag nog de stille getuigen van de koloniale rijkdom van weleer en geven de stad haar karakteristiek uitzicht .Kuier over de Malecón, de uitgestrekte boulevard langs de oceaan, die het Oude Havana linkt met de residentiële wijken van Miramar. En...vergeet zeker geen Mojito of Cuba Libre te proeven!

 • Cayo Santa Maria
 • Vanuit Remedio brengt de 45 km lange brug met uitzicht op de zee en groene mangroven je naar Cayo Santa Maria, de ideale plek voor beach fun na je selfdrive. De kleine witte zandstranden en het kristalhelder water verleiden je vast tot een paar zalige namiddagen nietsdoen afgewisseld met actie en sport. Elk all-in hotel hier biedt sportieve activiteiten, entertainment en shows aan.

 • Varadero
 • Varadero staat bekend om zijn stranden met fijn zand en turkooizen water. Dit is echt dé bestemming waar je weer op adem komt na je rondreis. De hotels zijn allemaal all inclusive en bieden sportmogelijkheden, animatie en spektakel. Zelfs zalig nietsdoen is hier perfect aanvaardbaar! Nachtraven vinden hier een mooie selectie aan discotheken, bars en nachtclubs.

 • Viñales
 • Waar de authentieke sigaren gemaakt worden.
  De prachtige groene landschappen en kalkstenen rotsformaties zijn ideaal voor een mooie wandeling, fietstocht of een ritje te paard.

 • Trinidad
 • Unesco Werelderfgoed. Een absoluut hoogtepunt tijdens je reis. Kuier door de straten en langs pleinen van deze prachtige koloniale stad en snuif de sfeer op, do aan people watching of duik gewoon het nachtleven in met de locals en probeer de charmante salsa!

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!