+32 (0)70 23 33 13

Cuba

Laat je verrassen door de authenticiteit van Cuba, een openluchtmuseum waar de tijd haar sporen naliet. In Havana en Trinidad ervaar je de charme van het koloniaal verleden, terwijl je in Viñales versteld staat van de prachtige natuurlandschappen. 

Geniet voluit op de paradijselijk, witte zandstranden van Varadero. Rum, sigaren, salsa en Che ... het zijn maar enkele van de ingrediënten voor de smakelijke cocktail die Cuba jou serveert. 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Internationaal paspoort, geldig tot 1 dag na terugreis ook geldig voor baby’s en kinderen. De Cuba Tourist Card van 22 EUR is verplicht en verkrijg je in onze travel shops. Bij aankomst in Cuba moet je het bewijs voorleggen dat je een door Asistur erkende reisbijstand hebt onderschreven. De reisverzekeringen van Protections zijn erkend door Asistur. Hou voor je retour rekening met een vertrektaks van 25 CUC. Meer informatie op http://diplomatie.belgium.be/nl.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.


Tijdzone

-6u (zomer), -7u (winter)

Valuta

Munteenheid

Cubaanse Peso (CUC); 10 CUC = 9.16 EUR (01/08/2015)

Betalingswijze

breng euro’s mee (wisselen van dollars wordt zwaar belast). Kredietkaarten (Visa, Mastercard) worden bijna overal aanvaard. Hou wel rekening met een extra kost van 10%.   Kredietkaarten van Amerikaanse instellingen (American Express, Diners, Citibank...) worden niet aanvaard.

Klimaat

Tropisch klimaat met twee seizoenen: een droog seizoen (in de winter) van november tot mei en een regenseizoen (in de zomer) van juni tot oktober-november (gekarakteriseerd door hevige maar korte regenbuien).

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Cuba 25 26 27 28 30 31 31 31 31 29 27 26


Hoogtepunten

  • Havana
De meest levendige stad in de Caraïben, met zijn koloniale paleizen, oldtimers en salsa muziek tot diep in de nacht
  • Viñales
Waar de heerlijke sigaren gemaakt worden.
De prachtige groene landschappen en kalkstenen rotsformaties zijn ideaal voor een mooie wandeling, fietstocht of een ritje te paard.
  • Trinidad
Unesco Werelderfgoed
Kuier door de straten en pleinen van deze prachtige koloniale stad
30 travel shops
30 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!