+32 (0)70 23 33 13
 • Havana
 • Viñales
 • Cienfuegos
 • Trinidad

Beleef Cuba als een echte Cubaan en verblijf in casas particulares, bij de inwoners thuis. Zo deel je hun dagelijks leven én hun joie-de-vivre. Een unieke ervaring! Je reisroute omvat het koloniale Havana, Viñales, Cienfuegos en openluchtmuseum Trinidad. Wie tijd heeft en zin verlengt met een paar dagen heerlijke strandvakantie in een all-in hotel in Cayo Santa Maria of Varadero. Kijk snel in de online brochure. 

Individueel

Dag 1 - 2 - Havana

Op de luchthaven word je verwelkomd door onze vertegenwoordiger. Je transfer naar je hotel staat klaar. De twee volgende dagen ga je op eigen initiatief op verkenning uit in de hoofdstad. Flaneer door Habana Vieja en breng zeker een bezoek aan het Capitool en de Plaza de la Revolución. Kijk ook eens naar de excursies die je vooraf kan boeken. Zo geef je de dagen pit en kleur. 

Budget Hotel:  Casa particular
Categorie:

Dag 3 - 4 - Havana > Pinar del Rio > Viñales (200 km)

Je trekt op verkenning met je huurwagen. Vannacht en morgen logeer je in Viñales, een pittoresk stadje in een regio die bekendstaat voor ‘mogoten’ of kalkstenen rotsformaties. Tijd zat dus voor een bezoek aan een sigarenfabriek of koffieplantage en aan de kleurrijke prehistorische muur. Ook een voet en boottocht door de Grot van de Indiaan moet kunnen.  

Budget Hotel:  Casa Particular
Categorie:

Dag 5 - Viñales > Cienfuegos (440 km)

Vroeg uit de veren is de boodschap want vandaag staat er 440 km voor je boeg. Je bestemming is het centraal gelegen Cienfuegos, een Frans koloniale stad die gesticht werd in 1819. Neem vooral een kijkje in het schitterende Teatro Terry, een auditorium met 950 zitplaatsen opgeluisterd met Carrara marmer, Cubaanse hardhoutsnijwerk en grillige plafond fresco's. Een prachtige ode aan de Venezualaanse industrialist Tomas Terry. In Punta Gorda aan zee is het Palacio del Valle met barokinterieur zeker een bezoek waard.

Budget Hotel:  Casa particular
Categorie:

Dag 6 - 7 - Cienfuegos > Trinidad (110 km)

Vandaag eindigt je rit in Trinidad, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Twee nachten zullen nauwelijks volstaan om dit openluchtmuseum te ontdekken. Flaneer door de straten, duik de ritmische nacht in, ga muziek beluisteren in de Casa de la Trova of spring even binnen in de knusse bar Canchancharra. Slenteren is trouwens de enige echte manier om te genieten van de koloniale sfeer. Wie zin heeft in een mooi uitzicht kan de 137 treden van de Slaventoren op het Hacienda Iznaga beklimmen.

Budget Hotel:  Casa Particular
Categorie:

Dag 8 - Trinidad > Santa Clara > Havana, Varadero of Cayo Santa Maria

Op je terugweg naar Havana kan wie wil en tijd heeft een bezoek brengen aan het Che Mausoleum in Santa Clara. Daarna vervolg je richting luchthaven op tijd voor je geplande terugvlucht of beter nog, je rit naar Cayo de Santa Maria of Varadero voor een paar heerlijk relaxte dagen all-in hotel aan de witte zandstranden. 

Havana by e-Bike

 5 uur

Wat is aangenamer dan een tochtje in Havana met je haren in de wind? Dankzij je elektrische fiets, ontdek je moeiteloos Vedado, Nuevo Vedado, Habana Vieja, Centro Habana en Miramar. Een unieke ervaring die je niet mag missen! 

 • Minimaal 2 deelnemers
 • Engelssprekende gids 
 • Helm 
 • 1/2l water
 In groep

Panoramische tocht in een oldtimer

 2 uur
Verken de Plaza de la Revolución, hotel Nacional, de Malecon, Havana Vieja en de baai in een oldtimer met je haar in de wind en je ogen op de skyline. WOW-factor 11
 • Minimaal 2 personen
 • Oldtimer met privéchauffeur
 Individueel
Ontdek nu

Ontdek Havana te voet

 1/2 dag

Je ontdekt onder andere het Capitool, de Plaza de Armas en de kathedraal van Havana. Vergeet zeker niet een mojito te proeven (niet inbegrepen) in de Bodeguita del Medio, de favoriete bar van Hemingway. Iedere dag,

 • Minimaal 2 personen
 Individueel
Ontdek nu

In het spoor van Hemingway

 1/2 dag
Ernest Hemingway was helemaal weg van Cuba en vertoefde er vele jaren. Zijn lang verblijf heeft talrijke sporen op het eiland nagelaten en hij is nog steeds alomtegenwoordig. Treed in de stappen van de beroemde schrijver en bezoek o.a. zijn huis, Finca Vigia, het vissersdorp van Cojimar en maak een wandeling in de oude stad langs de Bodeguita del Medio, la Floridita en hotel Ambos Mundos.
 • Iedere dag, minimaal 2 personen
 • Oldtimer met privéchauffeur
 Individueel
Ontdek nu

Cubaanse kookles

 1/2 dag

Wil je je familie en vrienden verrassen met enkele lekkere Cubaanse gerechten? Na deze kookles is dat kinderspel !

 • Minimum 2 deelnemers
 • Transfer niet inbegrepen
 Individueel
Ontdek nu

Salsa dansles

 1u45
Droom je er al langer van om de Cubaanse salsa te leren dansen? Met Connections koan je je droom verwezenlijken!mt die droom uit en dan nog wel in Cuba zelf! De salsalessen verlopen in groep of privé in Havana Vieja.
 • Minimaal 2 personen of in groep
 • Transfers niet inbegrepen
 Individueel
Ontdek nu

Pinar del Rio en Viñales vanuit Havana

 Volledige dag
Absoluut doen: de landschappen met tabaksplantages!
Na het ontbijt vertrek je op tabaksroute naar Pinar del Rio. Een eerste halte is voorzien aan de sigarenfabriek. Nadien rijd je verder naar Viñales, een regio die bekendstaat om de ‘mogoten’ of kalkstenen rotsformaties. Na een korte stop bij een ‘Veguero’ (tabakteler), proef je van de lokale keuken (maaltijd niet inbegrepen). In de namiddag bezoek je de ‘prehistorische muur’ en maak je een boottocht (niet inbegrepen) in de Grot van de Indiaan.
 • Iedere dag, minimaal 2 personen
 • Privéwagen met chauffeur
 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort, geldig tot 1 dag na terugreis ook geldig voor baby’s en kinderen. De Cuba Tourist Card van 22 EUR is verplicht en verkrijg je in onze travel shops. Bij aankomst in Cuba moet je het bewijs voorleggen dat je een door Asistur erkende reisbijstand hebt onderschreven. De reisverzekeringen van Protections zijn erkend door Asistur. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.


Tijdzone

-6u (zomer), -7u (winter)

Valuta

Munteenheid

Cubaanse Peso (CUC); 10 CUC = 8.76 EUR & 1EUR = 1.14 CUC (02/11/2018)

Betalingswijze

Breng euro’s mee . Het wisselen van dollars wordt zwaar belast. Kredietkaarten (Visa, Mastercard) worden bijna overal aanvaard. Houd wel rekening met 10% extra commissie. Kredietkaarten van Amerikaanse instellingen (American Express, Diners, Citibank...) worden niet aanvaard.

Klimaat

Tropisch klimaat met twee seizoenen: een droog seizoen (in de winter) van november tot mei en een regenseizoen (in de zomer) van juni tot oktober-november (gekarakteriseerd door hevige maar korte regenbuien).

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Havana 26 27 28 30 31 32 32 32 31 30 28 27
Santiago de Cuba 27 27 27 27 28 29 29 29 29 29 29 28
Trinidad 26 26 27 28 28 28 27 27 27 27 27 26
Varadero 27 27 28 29 30 31 31 31 31 29 28 27

 

Wat is inbegrepen?

 • 7 nachten met ontbijt in casa particular  
 • Transfer h/t luchthaven - hotel op dag 1
 • Documentatie

Niet inbegrepen

Je intercontinentale vlucht h/t en je huurwagen (Ter plaatse te betalen: je brandstof, verplichte verzekering (10 à 35 CUC/dag) en waarborg (200 à 300 CUC) voor je huurwagen).
Eventuele toegangtickets, drinkgeld en persoonlijke uitgaven.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!