+32 (0)70 23 33 13
Ecuador

Gelegen langs de evenaar is dit uitgestrekte land, Ecuador, een perfecte introductie op Zuid-Amerika, met haar ongerepte natuur, ongeschonden cultuur, historische rijkdommen en geografische verscheidenheid. In het landschap van Ecuador is het Andesgebergte dominant aanwezig. Hier vind je ook de hoogste vulkaan ter wereld. De dubbele Noord-Zuidketen van de Andes, beter gekend als de Siërra, is een toonbeeld van natuurlijke rust. De lucht is er bijna onnatuurlijk licht. Toch is de Siërra ook het centrum van Ecuador: in volstrekte harmonie met haar vredige natuur leeft hier bijna de helft van de bevolking, voornamelijk indianen.

De Galapagos-eilanden 1000 km ten westen van Ecuador, werden voor het eerst wereldberoemd gemaakt door het onderzoek van Charles Darwin en zien er nog steeds ronduit vreemd en mysterieus uit. Alsof het vulkaanpieken zijn die nieuwsgierig uit het wateroppervlak gluren. En dat is ook zo. Het zijn de toppen van onderwater vulkanen. Hun isolatie creëerde op de Galapagos-eilanden een uniek ecosysteem. Veel dieren die op deze eilanden leven, zijn nergens anders ter wereld gespot. Dit maakt de 128 eilanden uniek voor natuurliefhebbers en voor biologisch onderzoek. Het is als de ark van Noach, gegoten in de vorm van een archipel. Als geen andere plek op aarde zijn de Galapagos een ware must-experience !

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van aankomst. Een certificaat in het Engels of Spaans van ziektekostenverzekering, reizen en repatriëring. Alle reizigers die Ecuador binnenkomen, moeten deze kunnen voorleggen om te bewijzen dat ze gedekt zijn tijdens hun verblijf in Ecuador. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
 • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Gezondheid

Gele Koorts inentingen vereist voor bepaalde junglebestemmingen. Anders geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

2 Tijdszones:

Ecuador GMT - 5
Galapagos GMT -6

België GMT +1 (winter) , GMT+2 (zomer)

Valuta

Munteenheid Ecuador & The Galapagos

Amerikaanse dollar : (USD), 1 USD = 0,90 EUR & 1 EUR = 1.106 USD (18/09/2019)

Klimaat

In Ecuador en de Galapagos kan je heel het jaar door reizen.

In Ecuador zijn er als gevolg van de extreem gevarieerde topografie oneindig verschillende micro-klimaten. Het is dus uiterst moeilijk een vast klimatologisch model op te stellen voor Ecuador. Algemeen gesteld mag je aannemen dat het regenseizoen (zomer en warmer) loopt van december t/m april. Het droge seizoen (winter en kouder) loopt van mei t/m november. In de kuststreek is het gemiddeld zo'n 25°C. In de hogergelegen regio’s heerst een gematigd evenaarklimaat (22 - 26°C). Boven 2.800 m kan het kwik ‘s nachts dalen tot onder 7°C. Het regenwoud is de natste streek, met heel het jaar door kans op regenval, temperaturen rond 24°C en koele nachten.

Op de Galapagos-eilanden wordt het tropische klimaat grotendeels bepaald door de oceaanstromingen. Van december tot mei schommelen de temperaturen tussen 26 en 30°C. Het zeewater is er rond 26°C (ideaal voor snorkelaars). Van juni tot en met november krijgt dit tropische paradijs een ander karakter, met koeler zeewater en een iets drogere lucht. September: meer kans op een woelige zee.

Gemiddelde Max. Temperaturen (°C):

Bestemming     J  F  M  A  M  J J  A  S  O  N  D
Quito  18 17 17 17 17 18 18 19 19 18 18 18
Quayaquil 31 30 31 31 30 29 27 27 28 27 30 31
Puerto Ayora 31 30 31 31 30 29 27 29 27 29 30 30
Galapagos 29 30 30 30 29 27 25 24 24 29 26 27

Hoogtepunten

 • Quito: gelegen op 2.850m hoogte, is dit een werkelijk fascinerende stad. Benoemd tot cultureel werelderfgoed, herbergt Quito nog fantastische monumenten en talrijke architecturale meesterwerken uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Men vindt er ook het monument van de Evenaarlijn, opgericht ter ere van de Franse en Spaanse ontdekkingsreizigers die er in de 18de eeuw de ligging van de evenaar wisten te bepalen.
 • Otavalo: de streek van Otavalo is bekend om zijn vele ambachtsvariëteiten: hout, leder en weefproducten (de mooist gekleurde stoffen van Zuid-Amerika). De indianen hier bezitten één van de levendigste culturen van het land en dragen prachtige kostuums met uitzonderlijke elegantie.
 • Nono: een ecologische site in het Andesgebergte op 45min van Quito. De streek is ideaal voor fotografen, natuurliefhebbers en voor wie wenst te ontsnappen aan de drukte van de steden en het vredevolle platteland van Ecuador wenst te ontdekken. U kunt er de lokale bevolking ontmoeten, het typische eten proeven en actieve haciënda’s bezoeken. Van de 1.600 vogelsoorten die Ecuador rijk is, leven er veel in deze streek. Daarnaast is Nono beroemd om zijn vele bromelia’s, orchideeën, vlinders, kikkers, kolibries…
 • Cuenca: gesticht in de 16de eeuw op Canari- en Incaruïnes, wordt Cuenca omwille van zijn pracht en praal ook wel het Athene van de Andes genoemd. De kasseistraatjes en de huizen met houten balkons en stukmuren hebben onbeschadigd de koloniale periode overleefd. Hierom werd dan ook in 1999 het stadscentrum opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Tegenwoordig beroept Cuenca zich echter voornamelijk op zijn keramiekindustrie en de vervaardiging van Panamahoeden.
 • Guayaquil: is de grootste stad in Ecuador, een bruisende metropool gelegen over de Guayas rivierdelta, op 48km van de Stille Oceaan. De stad beschikt over een drukke haven met indrukwekkende commerciële gebouwen en waardige herenhuizen. Verder is Guayaquil rijk aan musea, sportcentra en muzikale evenementen langs haar nieuwe waterkant. Opmerkelijke bezienswaardigheden zijn: de Barrio las Penas met zijn oude houten huizen en geplaveide straatjes en de pier (Malecon 2000), het mooiste en meest bezochte deel van Guayaquil waar amusement, cultuur en natuur thuis zijn. Verder is er ook nog het historisch park dat bestaat uit 3 zones: één met dieren, één met stedelijke architectuur en een zone met aandacht voor de traditie op het platteland tijdens de gouden tijden van de cacaoproductie.
 • Ingapirca: over de juiste oorsprong van deze site is nog steeds maar weinig bekend. Enerzijds zijn er overblijfselen teruggevonden van de oorspronkelijke indiaanse bevolking, de Canaris, die dateren van voor de tijd van de Inca’s. Toch hebben ook de Inca’s zelf er duidelijk hun sporen nagelaten in de gebouwen die doorgaan voor een zonnetempel. De ruïnes van Ingapirca liggen op enkele kilometers van Cuenca. Ze vormen tevens de belangrijkste overblijfselen van de Incacultuur in Ecuador.
 • De Galapagos-eilanden zien er ronduit vreemd en mysterieus uit. Als waren het vulkaantoppen die nieuwsgierig boven uit het wateroppervlak gluren. Of ze nu bruin, blauw, paars of groen uitstralen, hun kleurenpracht harmoniseert steeds weer smaakvol met het diepgroene zeewater. Het is als de ark van Noach, gegoten in de vorm van een archipel. Op de eilanden heerst een totaal andere sfeer, met in de hoofdrol machtige Moeder Natuur in al haar glorie en variëteiten.
 • Ken je de kleine Galapagos? Machalilla National Park! Dit park omvat 60.000 ha oceaan en eilanden (Isla Salango en de Los Frailes kustlijn), een belangrijke foerageerplaats voor fregatvogels, pelikanen, albatrossen en jan-van-genten. De rest van het gebied bestaat uit tropisch droogwoud, nevelwoud, kustgewas en stranden. Je vindt er cactussen, johannesbroodbomen, bromelia’s, maar ook palmen en bamboe. Het weelderige park omvat bijna een derde van de kustvisserij van het land en een uniek ecosysteem, met kenmerkende fauna en flora.
28 Travel Shops
28 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!