+32 (0)70 23 33 13

El Salvador

Vanwege zijn turbulent (oorlogs) verleden opende El Salvador pas onlangs de deur wagenwijd voor toerisme en wordt alles in het werk gesteld om avontuurlijk reizen in El Salvador zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Naast een verbluffend ongerepte natuur, waaronder torenhoge vulkanen, tropische nevelwouden en de ontzagwekkende nationale parken. Biedt het land authenticiteit en warme gastvrijheid. Archeologische opgravingen en vindplaatsen, Maya-tempels en piramides evenals koloniale steden getuigen van een rijk en ver verleden. Vandaag is ongeveer 93% van de bevolking is katholiek

Langs de indrukwekkende kustlijn kan je genieten van kilometerslange stranden omzoomd met palmbomen waar naast zonnekloppen, surfen, snorkelen en duiken tot de favoriete activiteiten behoren. Maar ook extreme sporten hebben hier voet aan de grond. Places-to-be zijn: de El Escuco-waterval, het Parque Walter Thilo Deininger, de 2.730 m hoge El Pita, de Conchagua, Izalco en Santa Ane-vulkaan, het natuurpark El Boquerón. Minder avontuurlijk maar boeiend zijn de vredes- of artistieke route, de archeologische route, de koffie- of bloemenroute bijvoorbeeld;, één voor één concepten die voor onvergetelijke herinneringen zullen zorgen. En dat zijn slechts een paar suggesties. Geloof ons, het aanbod is enorm!

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. geldig voor tenminste 6 maand op de dag van je terugreis uit El Salvador. Een visum is niet vereist bij een bezoek voor toeristische redenen van max . 90 dagen. Om consulaire dienstverlening te kunnen organiseren raden wij je aan je reis te registreren via travellers.online. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
  • Reizigers die via de VS /Canada reizen, moeten ten minste 72 uur vóór vertrek een elektronische reisvergunning aanvragen. De procedures moet worden aangevraagd via de officiële website links en betaald met een persoonlijke creditcard. Dit geldt ook voor enig ander transitland met visumvereisten. Wij raden je tenstelligste aan de reisvergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen.
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie aan te schaffen indien zij reizen via The USA/ Canada of enig ander land met visumvereisten. 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen vereist.

Ongeacht je verblijfsduur worden voor reizen naar El Salvador vaccinaties aangeraden tegen hepatitis A en DTP. Een inenting tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen vóór aankomst in een gele koortsland bent geweest. Als je van plan bent om drie maanden of langer in El Salvador te blijven is het verstandig om je ook te laten vaccineren tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

De meest recente informatie inzake verplichte inentingen en aangeraden vaccins of medicatie voor een bepaald land van verblijf of transit is beschikbaar op itg.be

Tijdzone

In België is het 7 uur later dan in El Salvador

Valuta

De munteenheid die gebruikt wordt in San salvador is de Amerikaanse Dollar (USD).

Om de huidige wisselkoers te kennen kunnen wij het gebruik van de website Oanda aanraden.

Klimaat

El Salvador ligt in het centrale gedeelte van Midden-Amerika en heeft een tropisch klimaat. In grote delen van El Salvador heersen vrijwel het hele jaar door tropische temperaturen. Langs de kust schommelen ze vaak tussen de 25° à 30° . In het binnenland is het gewoonlijk zo’n 5 graden koeler en hoe hoger je de bergen intrekt hoe lager de temperatuur. Op de hoogste piek, de Cerro El Pital, kan het tijdens de wintermaanden sneeuwen!

November tot/met maart zijn de beste maanden om naar El Salvador af te reizen. Vanaf mei neemt de hoeveelheid neerslag flink toe, waarbij het tot en met oktober regelmatig stevig kan regenen ook al zijn er weersgewijs lang geen zekerheden meer.

Gemiddelde Max. Temperaturen (°C):

Bestemming     J  F  M  A  M  J J  A  S  O  N  D
San Salvador 30 30 32 32 31 30 30 30 29 29 29 30

Hoogtepunten

  • San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, is een moderne stad met brede lanen, kleurrijke markten, grote winkelcentra en een uitbundig nachtleven. Het is een cultureel en gastronomisch mekka. Groen ook. De grote botanische tuin van Parque Cuscutlan is een oase van rust middenin het hectische ritme van de stad. Helaas is ook hier - net als in elke Midden- en Zuid-Amerikaanse hoofdsteden in het bijzonder - de lijn tussen het welvarende deel van de stad en zijn sloppenwijken zeer dun.

  • De geïsoleerde ligging van Arcatao nabij de Sierra Madre leent zich perfect voor de reputatie die dit dorp zich wil aanmeten: een hotspot voor natuurbehoud, een paradijs voor ornithologen en natuurliefhebbers in het algemeen. De schijnbaar ondoordringbare toppen van de Sierra Madre de Chiapas zijn vaak gehuld in tropische nevelwoudmist. Maar het stadje zelf is een kleurrijke en levendige boel. Vele straten zijn geflankeerd met elegante muurschilderingen. Eén grote, zwarte granieten muur is hierop een serene uitzondering; het is een indrukwekkend chillend oorlogsmonument en eretribuut aan de duizenden slachtoffers.

  • La Palma & Cerro El Pital ligt nabij de grens met Honduras. De kruin van de El Pital vulkaan is de hoogste top van het land (2730 m) en een van de belangrijkste toeristische attracties. Vergezichten, sportactiviteiten en zijn grote biodiversiteit in flora en fauna zijn alle fenomenaal. Tussen november en februari ligt de temperatuur op de berg tussen -6 ° C en 10 ° C en de rest van het jaar schommelt die tussen 5 ° C en 20 ° C.  wat het ook meteen het koudste plekje van het land maakt.

  • Het levendige, geplaveide stadje Juayúa (wai-ooh-ah) is de meest populaire plaats langs de beroemde Ruta de las Flores. Het is genesteld tussen het Parque National El Imposible en het Parque National Cerro Verde, de thuisbasis van 3 vulkanen: Santa Ana, Izalco en San Marcelino. De warmwaterbronnen en de nabijgelegen watervallen voegen een drastische charme toe aan de ligging en werken als een magneet op toeristen. De Nahuatl-oorsprong van haar gastvrije inwoners is duidelijk in hun ambachten en valmanschap.

  • Atami is een tropisch paradijs aan de westkust van El Salvador. Getijde-bassins tussen de rotsen, een wandelpad langs de oceaan, authentieke resorts op mensenmaat omzoomd met palmbomen en gescheiden van de Stille Oceaan door zwarte, vulkanische zandstranden met een ruim aanbod aan strand- en watersporten. Je snapt het: het perfecte paradijs om je batterijen op te laden voor je terugvlucht.
28 Travel Shops
28 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!