+32 (0)70 23 33 13
 • Mexico City
 • Merida
 • Chichen Itza
 • Riviera Maya
 • Cancun

De bakermat van de Indiase culturen is een samenspel van bijzondere landschappen: tropische gebieden, moerassen, hagelwitte stranden, jungle en rijzige bergketens. Daarenboven heeft Mexico een zeldzame concentratie aan culturele rijkdom.

De indrukwekkende piramides en paleizen uit de pre-Columbiaanse periode zijn hier ook vandaag nog stille getuigen van. Directe afstammelingen van de Maya's, Azteken, Zapoteken, Tolteken en Mixteken, in het huidige Mexico leven zowat 59 Indiase etnische groepen die allen hun taal, tradities en kleurrijke kleding vrijwaarden. Mexico ontdekken is dan ook een unieke ervaring. Traditionele Indiase markten, Mariachi-muziek, Mexicaanse keuken ... Mexico moet je zien, horen, voelen en proeven!

Tijdens deze 13-daagse internationale groepsreis beleef je de hoogtepunten van Mexico. Je ontdekt de ruïnes en piramides van de Maya’s en de Azteken en geniet van een paar dagen lekker ontspannen aan het strand in Riviera Maya.

Individueel

Dag 1 & 2 - Mexico City

Onthaal aan de luchthaven van Mexico City, transfer naar het hotel. Je verblijft hier 3 nachten.

Morgen, op dag 2, is er een halve dag bezoek (+/- 6u) aan Mexico City en het Antropologisch Museum gepland. Je tourt langs de grootste trekpleisters van deze metropolis: de Zocalo met de muurschilderingen van Diego Rivera, de Metropolitan kathedraal en het plein van de drie culturen. Je bezoekt ook de ambachtsmarkt, het elegante Paseo de la Reforma met het monument van de onafhankelijkheid en het Chapultepec park met het kasteel van Keizer Maximiliano.

Standard Hotel:  Hotel Regente
Categorie:

Dag 3 - Mexico City

Een bezoek aan de oude stad Teotihuacan en het heiligdom van Guadalupe is de focus van vandaag. Wist je dat Teotihuacan "geboorteplaats van de goden" of de "plaats waar de tijd begon" betekent? Deze fascinerende tour voert je langs een van de meest heilige plaatsen van Mexico: de Basiliek van onze-Lieve-Vrouw- van Guadeloupe en religieus museum evenals de Tempel van Teotihuacan, de piramides van de Zon en de Maan en de citadel met de Piramide van Quetzalcoatl (een term uit Nahuatl wat zich vertaalt naar "gevederde slang") en het Paleis van de Jaguars.

Standard Hotel:  Hotel Regente
Categorie:

Dag 4 & 5 - Mexico City > Merida

Transfer naar de luchthaven van Mexico City. Onthaal aan de luchthaven van Merida en transfer naar je volgend hotel waar je 4 nachten zal verblijven. Morgen, op dag 5, breng je een bezoek aan Uxmal en Kabah. Uxmal zou rond 500 - 600 v.C. zijn gesticht. Volgens een oude legende heeft Uxmal zijn omvang en rijkdom te danken aan een dwerg die over magische krachten beschikte. Hij zou de Piramide van de Tovenaar, die van verre zichtbaar is, in 1 nacht hebben gebouwd. Leuk is dat je hier heel wat bouwwerken mag en kan beklimmen.

Kabah herbergt de ‘Tempel van de Maskers’, een versierde gevel met gebeeldhouwde afbeeldingen van maskers en goden en de boog van Kabah, die ooit de ingang tot de ‘scabé’ (heilige weg) naar Uxmal aanduidde. De kleine site geldt als een van de mooist bewaard gebleven getuigen van de fraaie Puuc architectuur van de Maya’s.

Standard Hotel:  Casa Del Balam
Categorie:

Dag 6 & 7 - Merida

Op dag 6 is volledig gewijd aan het bezoek van het natuurreservaat van Celestun, met boottocht. Dag 7 vul je in naar eigen smaak en interesse met een stadsbezoek op eigen initiatief. Merida is niet alleen het sociaal-economisch centrum en de hoofdstad van de Yucatan, La Ciudad Blanca is een intrigerende stad met paardenkoetsen, smalle straatjes, Spaanse koloniale architectuur en een gastvrije bevolking.

Standard Hotel:  Casa Del Balam
Categorie:

Dag 8 - Merida > Chitzen Itza > Riviera Maya

Vandaag is opnieuw een absoluut hoogtepunt. Je bezoekt Chichen Itza, de oude hoofdstad van de Tolteken en waarschijnlijk de grootste Maya stad ooit gebouwd. Deze bijzondere archeologische site in de Yucatan jungle is het mooiste voorbeeld van een kruising van culturen: Maya en Tolteken. Vermoed wordt dat de eerste bouwsels dateren uit 600 v.Christus.

De Kukulcan piramide wordt vaak als de mooiste ervaren maar ook de Tempel van de Krijgers met haar 68 vierkante pilaren met gebeeldhouwde krijgers is indrukwekkend. Bovenop deze tempel staat een Chac Mool beeld wat zou duiden op een altaar voor mensenoffers. In de schaal werd het hart van het slachtoffer aangeboden aan de goden. Lunch; Transfer naar je hotel in Riviera Maya waar je 5 nachten verblijft.

Standard Hotel:  Ocean Turquesa Resort
Categorie:

Dag 9 > 12 - Riviera Maya

De Riviera Maya strekt zich uit tussen Tulum in het zuiden en Cancun in het noorden en staat vooral bekend om haar jungle, fauna en flora, archeologische vindplaatsen en verlaten stranden aan een turkooise, kristalheldere zee. Het is niets minder dan een droombestemming. Halfweg tussen Cancun en Tulum vind je de beroemde badplaats Playa del Carmen.

Standard Hotel:  Ocean Coral and Turquesa Resort
Categorie:

Dag 13 - Riviera Maya > Cancun

Transfer naar de luchthaven van Cancun. Wij nodigen je graag uit om je fotos en verhalen te delen op onze facebookpagina, instagram, op onze picwallpics.connections.be en in geuren en kleuren op thetravellinggeneration.be. Check it out!
 

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Verifieer voor de meest recente updates qua inentingen en vaccinaties de website www.itg.be.

Tijdzone

Mexico heeft 3 tijdzoness:

Mexico City: GMT -6
La Paz, Baja California Sur, Mexico : GMT -7 
Tijuana, Baja California, Mexico  : GMT -8

 

Valuta

De munteenheid is de Mexican Peso: 100 MXN = 4.32 EUR & 1 EUR = 23.17 MXN (22/11/2018)
Ga de meest recente wisselkoers na op www.XE.com

Klimaat

Mexico is groot en heeft bijgevolg drie klimaatzone die eenvoudigweg worden aangeduid als heet, gematigd en koud. De omringende oceaan en bergen bepalen dit grotendeels. Grof geschetst ziet he er zo uit: van zeeniveau tot 800m: heet en vochtig. Tussen 800m en 1600m: gematigd en daarboven koud met drastische temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Bovendien zijn er 2 seizoenen: droog van december tot april, regen van mei tot november, hoewel je een tropische plensbui kan verwachten in het droge seizoen en omgekeerd het regenseizoen wel eens heel droog kan uitdraaien. Net als in de VS trekken de meeste tropische stormen over het land in onze herfst.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cancun 28 29 30 32 33 33 33 34 33 31 30 28
Campeche 28 29 31 34 34 34 35 34 33 32 30 30
Merida 31 33 35 37 38 36 35 35 35 33 32 31
Mexico City 22 22 24 25 25 24 22 23 23 23 22 20
Playa del Carmen 28 29 30 31 32 32 32 32 32 31 30 28
Tulum 27 27 28 29 31 31 31 32 31 30 28 27

Wat is inbegrepen?

 • 12 overnachtingen met ontbijt in vermelde of gelijkaardige hotels 
 • All-inclusive (= selectie van beperkte maaltijden en dranken) verblijf in het strandhotel van dag 8-12
 • Transfers met lokale chauffeur (Spaanssprekend) in groep 
 • Elk geprogrammeerd bezoek in groep inclusief entreegeld en Spaans/Engelssprekende gids (de groepen zijn gemixt)
 • Prijs op basis van een dubbele standaardkamer

Niet inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten, luchthaventaksen (indicatieve prijs: va € 813/pers - alle info in je travel shop), niet vermelde diensten, fooiene, maaltijden en drank evenals persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


COSMEX01/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!