+32 (0)70 23 33 13
 • Cancún
 • Chitzen Itza
 • Merida
 • Celestun
 • Campeche
 • Chicanna
 • Riviera Maya

 

 

Welkom in Yucatan, perfecte mix van natuur, cultuur en droomstranden met een kleurrijke zeebodem. De overblijfselen uit de Maya tijd zijn hier fenomenaal.

Deze indrukwekkende piramides en paleizen uit de pre-Columbiaanse periode weerstonden de tand des tijds en zijn opmerkelijke getuigen van pre-columbiaanse architectuur die je ongetwijfeld zal ontroeren. Onder de meest populaire archeologische vindplaatsen langs je reisroute zijn Chichen Itza, Uxmal, Kabah ... soms genesteld in het hart van de natuur, maar de één even spectaculair en uitzonderlijk als de volgende.

De charmante stad Mérida, de hoofdstad van Yucatan met bijnaam 'La Cuidad Blanca', is ongetwijfeld de moeite. En, om je reis in charme af te ronden werd een strandverblijf aan de Riviera Maya ingepland. Genieten dus van zon, zand en zee. Duikers dit is het paradijs!

Individueel

Dag 1 - Cancun


Onthaal aan de luchthaven van Cancun en transfer naar je hotel. Wie zin heeft in een stadstour by night laat het hotel een officiële taxi aanroepen. Zomaar langs de straat er een stoppen en instappen is ten zeerste af te raden. Vanaf morgen neem jij het stuur over.
Standard Hotel:  Hotel Aloft of/ou/or Beachscape
Categorie:

Dag 2 - Cancun > Chichen Itza

Vanochtend pikt onze vertegenwoordiger je op aan je hotel en biedt hij je assistentie bij het afhalen van je huurwagen. Dan rijd je richting Chichen Itza. Onderweg kan je een bezoek brengen aan Valladolid of een cenote. Houd in elk geval genoeg tijd vrij voor de beroemde archeologische site. Die wil je voor geen geld ter wereld missen. 

Standard Hotel:  Hotel Chichen Itza
Categorie:

Dag 3 & 4 - Chitzen Itza > Merida

Met de huurwagen rijd je naar Merida. Wie een kleine omweg ziet zitten, pikt ook de gele stad en Mayavindplaats, Izamal, mee. Morgen heb je trouwens de hele dag vrij om het vissersdorp en natuurreservaat van Celestun op 92 km van Merida aan de kust te bezoeken. De inwoners leven van visvangst, teelt van kokosnoten en zoutwinning. De lagune zelf is een natuurlijk reservaat waar men een grote verscheidenheid aan watervogels kan observeren zoals de pelikaan, roze flamingo’s, reigers, eenden, aalscholvers, …

Geen zin in kilometervreten? Ook Merida zelf heft een zeer aangenaam stadscentrum.

Standard Hotel:  Casa Del Balam
Categorie:

Dag 5 & 6 - Merida > Campeche

Vandaag heb je een kleine 200 km voor de boeg met onderweg twee fantastische hoogtepunten: de sites van Uxmal & Kabah.

Uxmal, gesticht rond 500 - 600 v.C, zou volgens de gangbare legende zijn pracht en praal te danken hebben aan een dwerg die goed overweg kon met magie. In 1 nacht schudde hij de Piramide van de Tovenaar uit zijn mouw. Leuk is dat je hier heel wat bouwwerken mag en kan beklimmen. In het kleine en fijne Kabah zijn de ‘Tempel van de Maskers’ en de boog van Kabah het zien waard. Deze site is de best bewaard gebleven getuige van de Puuc architectuur van de Maya’s. 

Gelukkig heb je morgen de dag vrij om ook Campeche uit te pluizen. Dit omwald, kleurrijk koloniaal stadje werd prachtig gerestaureerd en prijkt eveneens op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Standard Hotel:  Gamma Campeche Malecon
Categorie:

Dag 7 & 8 - Campeche > Chicanna

Chicanna bevindt zich op zo’n 300 km van Campeche in het Calakmul Biosphere Reserve. De archeologische site van Calakmul (een Maya-woord voor de stad van de twee aangrenzende piramides) omvat goed bewaard gebleven structuren van een oude Mayastad en ligt diep in de beschermde tropische bossen van het petenbekken. Hier heerst een echt Indiana Jones gevoel.

Chicanna telt vele gebouwen die wijd verspreid liggen. Enkele van de gevels zijn rijkelijk gedecoreerd en goed bewaard, wat het mogelijk maakt om prachtige voorbeelden van de Rio-Bec stijl te ontdekken. Bijzonder is Structuur II, waarvan de gevel een gigantisch masker vormt en de gapende mond, de ingang.

Standard Hotel:  Ecovillage
Categorie:

Dag 9 < 12 - Chicanna > Riviera Maya

Het laatste traject brengt je naar de Riviera Maya voor een strandverblijf. Onderweg is een stop aan de Bacalar lagune, in Tulum en Playa del Carmen en andere een aanrader. Je verblijft 4 nachten in Riviera Maya. De Riviera Maya omvat het kustgebied tussen Cancun en Tulum.

De jungle, fauna en flora, archeologische sites, verlaten stranden, turkooiskleurige zee met kristalhelder water dat in puur zilver verandert bij het maanlicht, en het mysterie van de eeuwenoude Mayacultuur zijn slechts enkele elementen die de Riviera Maya omtoveren tot een droombestemming.

Standard Hotel:  Ocean Coral and Turquesa Resort
Categorie:

Dag 13 - Riviera Maya > Cancun

De huurwagen moet tijdig worden afgeleverd aan de luchthaven van Cancun. Wij nodigen je graag uit om je fotos en verhalen te delen op onze facebookpagina, instagram, op onze picwall pics.connections.be en in geuren en kleuren op thetravellinggeneration.be. Check it out!

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Verifieer voor de meest recente updates qua inentingen en vaccinaties de website www.itg.be.

Tijdzone

Mexico heeft 3 tijdzoness:

Mexico City: GMT -6
La Paz, Baja California Sur, Mexico : GMT -7 
Tijuana, Baja California, Mexico  : GMT -8

 

Valuta

De munteenheid is de Mexican Peso: 100 MXN = 4.32 EUR & 1 EUR = 23.17 MXN (22/11/2018)
Ga de meest recente wisselkoers na op www.XE.com

Klimaat

Mexico is groot en heeft bijgevolg drie klimaatzone die eenvoudigweg worden aangeduid als heet, gematigd en koud. De omringende oceaan en bergen bepalen dit grotendeels. Grof geschetst ziet he er zo uit: van zeeniveau tot 800m: heet en vochtig. Tussen 800m en 1600m: gematigd en daarboven koud met drastische temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Bovendien zijn er 2 seizoenen: droog van december tot april, regen van mei tot november, hoewel je een tropische plensbui kan verwachten in het droge seizoen en omgekeerd het regenseizoen wel eens heel droog kan uitdraaien. Net als in de VS trekken de meeste tropische stormen over het land in onze herfst.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cancun 28 29 30 32 33 33 33 34 33 31 30 28
Campeche 28 29 31 34 34 34 35 34 33 32 30 30
Merida 31 33 35 37 38 36 35 35 35 33 32 31
Mexico City 22 22 24 25 25 24 22 23 23 23 22 20
Playa del Carmen 28 29 30 31 32 32 32 32 32 31 30 28
Tulum 27 27 28 29 31 31 31 32 31 30 28 27

Wat is inbegrepen?

 • 8 nachten met ontbijt in vermelde hotels of equivalent 
 • 4 nachten in all-in formule (=selectie maaltijden en beperkte keuze aan drank) in een strandhotel 
 • Dag 1 > Transfer in groep met Spaanssprekende chauffeur
 • Dag 2 > privétransfer, bijstand en briefing door Engelstalige gids
 • Je huurwagen (van dag 2 > dag 13) type compact  (Sunny cars)
 • Prijs op basis van tweeperssonskamer 

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,visites (inkomgeld en gids), alle niet-vermelde diensten en maaltijden, drank, fooien en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


COSMEX02/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!