+32 (0)70 23 33 13
Peru

Welkom in een van de grootste landen van Zuid-Amerika: Peru! In dit prachtige land verwend door de natuur en badend in cultuur ontdek je ook vandaag nog de fascinerende Incacultuur. Deze bereikte haar hoogtepunt tussen 1438 en 1492. Hoe het machtige Incarijk verdween roept nog steeds meer vragen op dan antwoorden. De Spaanse veroveringen, een natuurramp, een ziekte of massale zelfmoord, het zijn een voor een theorieën die op weinig tastbare gegevens steunen. Feit is dat Machu Picchu wist te ontsnappen aan de aandacht van veroveraars/plunderaars.

De ligging alleen al getuigt van een staaltje meesterlijke bouwkunst. Je snapt dan ook meteen waarom deze site tot de 7 wereldwonderen behoort.  Wij kunnen je slechts een ding aanraden: vlieg erheen en beleef de prachtige natuur, ontdek de boeiende geschiedenis, bezoek de levendige steden en ontmoet de gastvrije bevolking. Peru is machtig, mythisch, magistraal en magisch: meer moet dat toch niet zijn?  Enjoy!

Hotel & maaltijden

In Peru heeft elke regio haar eigen smaken en gerechten. Op elke plaats kan je iets nieuws uitproberen. En het is een groot land, dus een rijke keuze!!! Tomaten, aardappelen, maïs en Spaanse pepers zijn de bekendste ingrediënten uit de Peruaanse keuken!

Typische gerechten zijn ceviche (rauwe vis, gemarineerd met limoensap), aji de gallina (kip, verwerkt in gele chilisaus) en recotto relleno (spaanse pepers gevuld met vlees, aardappelen en eieren). Kijk niet raar op als je cavia, cuy in het Peruaans, op je bord krijgt. Dit is een heel populair gerecht onder de lokale bevolking en zeker aan te raden!

Het drankje dat je tijdens je bezoek zeker niet mag laten staan is Pisco Sour, de nationale drank van Peru. Deze cocktail is gemaakt op basis van limoen, suikerwater en eiwit en is heel lekker!

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig met minstens twee blanke pagina's en een geldigheidsduur van minumum 6 maand op de datum van aankomst in het land. Vanaf 9 juni 2018 beginnen Peruaanse douaneambtenaren met een strikte handhaving van de geldigheid van het paspoort. Raadpleeg rechtstreeks de Peruviaanse ambassade. 
  • Voor een verblijf van max. 90 dagen met toeristische doeleinden is er geen visum vereist. Interessante en essentiële reisinformatie vanuit België kan je vinden op reisadviezen Peru . Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
  • Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. 

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Preventief te werk gaan is steeds aanbevolen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op vacciweb.be

Tijdzone

- 7 uur

Valuta

Munteenheid

  • Nuevo Sol: (PEN); 100 PEN = 26.97 EUR; 1 EUR = 3.71 PEN (30/10/19)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Peru heeft een gematigd klimaat. Uitzondering hierop vormt het tropische Amazonegebied waar de gemiddelde temperatuur 28°C bedraagt. Voor de droge kuststrook die zelden een regenbui ziet en waar de temperatuur vaak schommelt tussen 14°C en 22°C zijn de meest gunstigste maanden oktober tot april. Voor het Andes- en Amazonegebied is dit van april tot oktober. De Siërra geniet immers van een lenteklimaat. Temperaturen dalen aanzienlijk naargelang de hoogte (tussen 8° en 18°c lager) en tijdens de maanden januari en februari worden reizen naar Cuzco en Machu Picchu niet aangeraden!

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Cuzco 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Lima 26 27 26 24 22 20 19 18 19 20 22 24
Macchu Picchu 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Puno 15 15 16 16 16 15 15 15 15 16 16 16

Hoogtepunten

  • Lima's Plaza Major

Aan de Plaza Mayor of Plaza de Armas stond ooit de wieg van Lima. Geen wonder dat je rond dit centrale plein in de hoofdstad nog steeds gewichtige gebouwen en schitterende staaltjes van koloniale architectuur vindt zoals de Casa Pizarro (het presidentieel paleis), het paleis van de aartsbisschop, de Club de la Union, de kathedraal en het stadhuis. UNESCO werelderfgoed natuurlijk. Dit plein is een bijenkorf van actie; gezellig, gemoedelijk en ideaal voor een uurtje mensen kijken.

  • Machu Picchu

Machu Picchu is een van die wereldsteden die absoluut geen introductie hoeven. En toch heeft dit niets met een bruisende metropool te maken. De stad ligt 2.438 m hoog op de rug van een berg in de Andes! Het is hét postkaartplekje van Peru, gekend door klein en groot en figureert op 99 percent van de reizigers wenslijsten internationaal. Niet alleen vind je hier restanten van de Incabeschaving, de ligging is gewoon magistraal. Het aantal bezoekers per dag wordt beperkt. Reserveer dus tijdig! ’t Zou meer dan zonde zijn...

  • Sacsayhuamán

Deze archeologische site ten noorden van Cuzco dateert eveneens uit de Incaperiode en ligt nog beduidend hoger dan Machu Picchu op 3500 meter boven de zeespiegel. Ook dit is een knap staaltje bouwkunst want er zou door de Inca’s rekening gehouden zijn met de veelvuldige aardbevingen die het Andesgebergte kenmerken. Toen de Spaanse conquistadores de plek zagen, schreven zij de compositie toe aan de duivel. Geen Inca zou dergelijks kunnen bouwen! Dat de plek in verband stond duivelse krachten leidde ertoe dat ze 400 jaar aan een stuk verwaarloosd werd. Vandaag kan je nog slecht een deel ervan bezoeken. Maar neem zeker je tijd. Je weet nooit wat je er voelt.

  • Cuzco Cathedral

Dat de Spaanse veroveraars zeer godsdienstig waren, is alom gekend. Vaak trokken zij dan ook de meest indrukwekkende kathedralen op ter ere van heiligen en maagden. Zo trachtten zij de heidense aanbidding te vervangen door de katholieke leer. Om deze majestueuze bouwwerken op te trekken hadden zij echter heel wat mankracht nodig en dus onderworpen zij vaak de lokale bevolking aan hun juk. De bouw van de kerk was compleet in 1654, 100 jaar na de eerste steen. De stijl is een mengeling van barok, renaissance en gotiek.

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!