+32 (0)2 550 01 00
Peru

Welkom in een van de grootste landen van Zuid-Amerika: Peru! In dit prachtige land verwend door de natuur en badend in cultuur ontdek je ook vandaag nog de fascinerende Incacultuur. Deze bereikte haar hoogtepunt tussen 1438 en 1492. Hoe het machtige Incarijk verdween roept nog steeds meer vragen op dan antwoorden. De Spaanse veroveringen, een natuurramp, een ziekte of massale zelfmoord, het zijn een voor een theorieën die op weinig tastbare gegevens steunen. Feit is dat Machu Picchu wist te ontsnappen aan de aandacht van veroveraars/plunderaars.

De ligging alleen al getuigt van een staaltje meesterlijke bouwkunst. Je snapt dan ook meteen waarom deze site tot de 7 wereldwonderen behoort.  Wij kunnen je slechts een ding aanraden: vlieg erheen en beleef de prachtige natuur, ontdek de boeiende geschiedenis, bezoek de levendige steden en ontmoet de gastvrije bevolking. Peru is machtig, mythisch, magistraal en magisch: meer moet dat toch niet zijn?  Enjoy!

Hotel & maaltijden

In Peru heeft elke regio haar eigen smaken en gerechten. Op elke plaats kan je iets nieuws uitproberen. En het is een groot land, dus een rijke keuze!!! Tomaten, aardappelen, maïs en Spaanse pepers zijn de bekendste ingrediënten uit de Peruaanse keuken!

Typische gerechten zijn ceviche (rauwe vis, gemarineerd met limoensap), aji de gallina (kip, verwerkt in gele chilisaus) en recotto relleno (spaanse pepers gevuld met vlees, aardappelen en eieren). Kijk niet raar op als je cavia, cuy in het Peruaans, op je bord krijgt. Dit is een heel populair gerecht onder de lokale bevolking en zeker aan te raden!

Het drankje dat je tijdens je bezoek zeker niet mag laten staan is Pisco Sour, de nationale drank van Peru. Deze cocktail is gemaakt op basis van limoen, suikerwater en eiwit en is heel lekker!

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig met minstens twee blanke pagina's en een geldigheidsduur van minumum 6 maand op de datum van aankomst in het land. Vanaf 9 juni 2018 beginnen Peruaanse douaneambtenaren met een strikte handhaving van de geldigheid van het paspoort. Raadpleeg rechtstreeks de Peruviaanse ambassade. 
 • Voor een verblijf van max. 90 dagen met toeristische doeleinden is er geen visum vereist. Interessante en essentiële reisinformatie vanuit België kan je vinden op reisadviezen Peru . Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Preventief te werk gaan is steeds aanbevolen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op vacciweb.be

Tijdzone

- 7 uur

Valuta

Munteenheid

 • Nuevo Sol: (PEN); 100 PEN = 26.97 EUR; 1 EUR = 3.71 PEN (30/10/19)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Peru heeft een gematigd klimaat. Uitzondering hierop vormt het tropische Amazonegebied waar de gemiddelde temperatuur 28°C bedraagt. Voor de droge kuststrook die zelden een regenbui ziet en waar de temperatuur vaak schommelt tussen 14°C en 22°C zijn de meest gunstigste maanden oktober tot april. Voor het Andes- en Amazonegebied is dit van april tot oktober. De Siërra geniet immers van een lenteklimaat. Temperaturen dalen aanzienlijk naargelang de hoogte (tussen 8° en 18°c lager) en tijdens de maanden januari en februari worden reizen naar Cuzco en Machu Picchu niet aangeraden!

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Cuzco 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Lima 26 27 26 24 22 20 19 18 19 20 22 24
Macchu Picchu 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Puno 15 15 16 16 16 15 15 15 15 16 16 16

Hoogtepunten

 • Arequipa

Met haar bevallige koloniale allure lijkt ze te schuilen onder een sluier van witte sillar, een kalksteen gevormd door de as van de omliggende vulkanen Chachani, Pichu Pichu en Misti. Toen Arequipa werd gesticht, heette de stad Villa Hermosa, de mooie stad. Niettegenstaande de vele aardbevingen is ze dat nog steeds. Arequipa heeft enkele mooie koloniale bouwwerken, een vriendelijke atmosfeer en een gezellig centrum.

 • Colca

De beslissing om het als de diepste canyon ter wereld te beschouwen, is nog niet gevallen. De meeste tours vertrekken vanuit Arequipa, klimmen noordwaarts op doorheen het woestijnachtige gebied en de bergpas die Chachani van El Misti scheidt. Vervolgens gaat de weg doorheen Pampas de Canihuas en de gure Altiplano, over het hoogste punt van de route (4.800m). Het landschap verandert er in kilometers lange pre-inca terrassen, de meest uitgestrekte in Peru.

 • Cusco

De Inca’s geloofden dat Cusco de woonplaats was van de goden en het werd dan ook de hoofdstad van het Inca imperium. Een Europese architectuur, gekoppeld aan de grootsheid van de Inca bouwtechnieken en een sterke Spaanse invloed, maken deze stad totaal verschillend van elke andere in Peru. De Inca citadel van Machu Picchu is één van de vele redenen waarom Cusco uitgeroepen werd tot archeologische hoofdstad van Zuid-Amerika.

Dat de Spaanse veroveraars zeer godsdienstig waren, is alom gekend. Vaak trokken zij dan ook de meest indrukwekkende kathedralen op ter ere van heiligen en maagden. Zo trachtten zij de heidense aanbidding te vervangen door de katholieke leer. Om deze majestueuze bouwwerken op te trekken hadden zij echter heel wat mankracht nodig en dus onderworpen zij vaak de lokale bevolking aan hun juk. De bouw van de kerk was compleet in 1654, 100 jaar na de eerste steen. De stijl is een mengeling van barok, renaissance en gotiek.

 • Lago Titicaca

Lago Titicaca: op een hoogte van 3.808m is dit het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Het werd gevormd na het langzaam uitdrogen van het prehistorische Ballivian meer. Peru en Bolivia delen dit gigantische meer met een oppervlakte van 8.300km2 en een maximale diepte van 285m. Voorzien van een aanzienlijke fauna en flora, wordt het meer bevoorraad door een twintigtal rivieren die hun water lozen in de Desaguardero rivier. 

 • Lima

De Koninklijke stad die zich uitstrekt op een smalle kuststrook tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte, dankt haar naam aan een vrucht die de ziel van de vrouw oproept. Ze werd drievoudig gekroond tot ‘Parel van de Stille Oceaan’. Een stad met een romantische charme, geïnspireerd door een rijk koloniaal verleden, waarvan haar oude kerken, pleinen en huizen nog steeds getuigen.

Aan de Plaza Mayor of Plaza de Armas stond ooit de wieg van Lima. Geen wonder dat je rond dit centrale plein in de hoofdstad nog steeds gewichtige gebouwen en schitterende staaltjes van koloniale architectuur vindt zoals de Casa Pizarro (het presidentieel paleis), het paleis van de aartsbisschop, de Club de la Union, de kathedraal en het stadhuis. UNESCO werelderfgoed natuurlijk. Dit plein is een bijenkorf van actie; gezellig, gemoedelijk en ideaal voor een uurtje mensen kijken.

 • Machu Picchu

Machu Picchu is een van die wereldsteden die absoluut geen introductie hoeven. En toch heeft dit niets met een bruisende metropool te maken. De stad ligt 2.438 m hoog op de rug van een berg in de Andes! Het is hét postkaartplekje van Peru, gekend door klein en groot en figureert op 99 percent van de reizigers wenslijsten internationaal. Niet alleen vind je hier restanten van de Incabeschaving, de ligging is gewoon magistraal. Het aantal bezoekers per dag wordt beperkt. Reserveer dus tijdig! ’t Zou meer dan zonde zijn...

Deze majestueuze site werd in 1911 onthuld door Hiram Bingham. Dankzij verzamelde informatie bij de lokale bevolking en de beoordelingen van verschillende archeologen, kon achterhaald worden dat dit bouwwerk dateert uit de tweede helft van de 15de eeuw. Eén van de verschillende hypotheses aangaande de geschiedenis en functie van dit oord is, dat de citadel het laatste toevluchtsoord van de Inca vorsten is geweest.

 • Nasca

In de dorre aarde vindt u de raadselachtige boodschap van de Nasca‘s terug, een beschaving die zich ontplooide gedurende het eerste millennium van onze tijdrekening. Vanuit de lucht zult u de gigantische hiërogliefen bekijken, die over een oppervlakte van meer dan 500km in de aarde gegrift staan. Een belangrijke periode uit de precolumbiaanse geschiedenis waakt hier angstvallig over de geheimen van haar verbond met de goden.

 • Sacred Valley

Pisac, de poort naar de Heilige Vallei, omvat een schilderachtige stad en een belangrijke archeologische site. De zondagsmarkt op het dorpsplein, de meest befaamde ambachtsmarkt in de Andes, vertoont een nooit geziene kleurenpracht. De Saqsaywaman, voor de Inca’s het ‘huis van de zon’ en voor de Conquistadores het ‘werk van de duivel’, is een indrukwekkende vesting die rust op een geheel van monumentale wallen opgebouwd uit cyclopische stenen.

 •  Sacsayhuamán

Deze archeologische site ten noorden van Cuzco dateert eveneens uit de Incaperiode en ligt nog beduidend hoger dan Machu Picchu op 3500 meter boven de zeespiegel. Ook dit is een knap staaltje bouwkunst want er zou door de Inca’s rekening gehouden zijn met de veelvuldige aardbevingen die het Andesgebergte kenmerken. Toen de Spaanse conquistadores de plek zagen, schreven zij de compositie toe aan de duivel. Geen Inca zou dergelijks kunnen bouwen! Dat de plek in verband stond duivelse krachten leidde ertoe dat ze 400 jaar aan een stuk verwaarloosd werd. Vandaag kan je nog slecht een deel ervan bezoeken. Maar neem zeker je tijd. Je weet nooit wat je er voelt.

 • Santa Catalina

Een wonderbaarlijk klooster dat zich voordoet als een kleine stad in de stad. Het bestaat uit meer dan 100 huizen, 60 straten, een hoofdplein, een begraafplaats en omvat een netwerk van kleine steegjes, fraai met bloemen versierd, waar de cellen, pittoreske pleinen en tuinen met sierlijke fonteinen op uitkomen. Gesticht in 1580, opende het pas in 1970 zijn poorten!

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!