+32 (0)2 550 01 00
 • Lima
 • Juliaca
 • Puno
 • The Uros Islands
 • Amantani Island
 • Taquile Island
 • Cuzco
 • The Sacred Valley
 • Aguas Calientes
 • Cuzco

Peru is betoverend mooi, een fascinerende en enigmatische bestemming die tot de verbeelding spreekt van iedere cultuurliefhebber.Je kan er de ruïnes bewonderen van legendarische beschavingen.Wie heeft er nog niet gehoord van Machu Picchu, het meesterwerk van de Inca’s? Peru heeft het allemaal: het majestueuze Andesgebergte dat uitkijkt op het Amazonewoud, de Altiplano en het uitgestrekte Titicacameer. Haal dus diep adem, want dit is slechts een begin.

Individueel

Dag 1 - 2 - Lima

Bij aankomst wordt je verwelkomd aan de luchthaven. Je transfer naar je hotel in Lima, je thuis voor de volgende twee nachten is voorzien. Rest van de dag en morgen vrij om het mooie Lima op eigen houtje te verkennen. De hoofdstad strekt zich langs de kust van de Stille Oceaan. Lima wordt ook wel de ‘Parel van de Stille Oceaan’ genoemd omwille van de romantische charme geïnspireerd door oude kerken, pleinen en huizen.

Optionele excursie : dag 2

 • Halve dag bezoek aan de stad Lima. Koloniaal Lima: het historische centrum met 50 monumenten en koloniale gebouwen, het Kunst Museum, het Justitiepaleis, de pleinen, de Paleizen van de regering en de Aartsbisschop, de Kathedraal met de graftombe van Francisco Pizarro, stichter van de stad Lima. Volgende stop is het San Franscisco klooster met zijn catacomben. Wandeling door modern Lima: panoramisch zicht over de mooie woonwijken zoals El Olivar in San Isidro, Miraflores, de Pucllana Pyramide & Love Park. Vrije namiddag. 
Standard Hotel:  El Ducado
Categorie:
Superior Hotel:  La Hacienda
Categorie:

Dag 3 - Lima > Juliaca > Puno

Vandaag reis je verder naar Puliaca en Puno. Bij aankomst wacht je transfer naar je hotel.

Standard Hotel:  Camino Real (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Casa Andina (Standard)
Categorie:

Dag 4 - Puno > Uros Eilanden > Amantani Eiland (B-L-D)

In de ochtend vertrek je voor een bezoek aan de Uroseilanden (1u30). Deze kunstmatige eilanden bevinden zich in het Titicacameer, het hoogst gelegen, bevaarbare meer ter wereld. Daarna neem je de boot naar het eiland Amantani waar je incheckt in je authentiek en eenvoudig hutje voor de nacht. Na de lunch volgt een trekking naar de tempel van Pachatata en Pachamama. Avondmaal en overnachting.

Standard Hotel:  Stay with locals (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Stay with locals (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Puno > Taquile eiland

Je ontbijt vandaag nog voor het krieken van de dag want met wat geluk bewonder je straks de prachtige zonsopgang. Per boot bereik je het eiland Taquile dat je op eigen ritme verkent. 's avonds keer je terug naar Puno en je hotel.

Standard Hotel:  Camino Real (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Casa Andina (Standard)
Categorie:

Dag 6 - 8 - Puno > Cuzco

Transfer naar het Punobusstation voor je busreis naar Cuzco. Bij aankomst check je in in je hotel. Morgen en overmorgen staan 2 dagen ontdekking van de stad Cuzco en de omliggende Heilige Vallei op je programma. Cuzco was de hoofdstad van het Incarijk. De Europees aanvoelende architectuur, gekoppeld aan de grootsheid van Inca bouwtechnieken gewapend met een uitgesproken Spaanse touch maken deze stad totaal enig in haar soort. De Heilige Valley herbergt vele archeologische sites en ruïnes. Een unicum in Peru.

 Optionele excursie (dag 6) 

 • Per toeristenbus naar Cusco (394km, 7u-17u30), een traject bezaaid met dorpen en bergen. Bezoeken tijdens transfer naar Cusco: het Pukara Museum met sculpturen uit de pre-Inca cultuur. De Raya’s Pass met zijn vele lama’s en alpaca’s. Raqchi of Wiracocha Tempel en de Andahualyllas met de Sixtijnse kapel van de Americas met zijn prachtige schilderijen, juwelen en koloniale kunst. (lunch)

Optionele excursies (dag 7 & 8)

 • Halve dag bezoek aan Cusco met de Kathedraal, de Qorikancha Tempel, Saqsayhuaman, Q’enqo waar vroeger religieuze ceremonies plaatsvonden, het Inca checkpoint Puca Pucara, en de religieuze plek Tambomachay en zijn band met het water in de vorm van fonteinen, aquaducten en kanalen. 
 • Volle dag bezoek aan Heilige vallei met bezoek aan de weverij van Awana Kancha, de lokale markt van Pisac, Urubamba en de archeologische site van Ollantaytambo. (lunch).
Standard Hotel:  Plaza Nazarenas
Categorie:
Superior Hotel:  Andean Wings
Categorie:

Dag 9 - Cuzco

Transfer naar het treinstation van Poroy. Hier neem je de trein heen en terug naar het laatste toevluchtsoord van de Inca’s, Machu Picchu. De laatste korte stretch naar de site is per bus. Deze adembenemende site is dé must see van Peru. Het indrukwekkende Machu Picchu werd gebouwd door de Inca’s in de 2de helft van de 15de eeuw. Geen haar op je hoofd dat eraan denkt dit wereldwonder te skippen, juist? En maar goed ook. 

Optionele excursie:

 • Privaat begeleid bezoek (ca. 3u) aan de ruïnes van Machu Picchu. 
Standard Hotel:  Plaza Nazarenas
Categorie:
Superior Hotel:  Andean Wings
Categorie:

Dag 10 - Cuzco

Transfer naar de luchthaven van Cuzco.

Hotel & maaltijden

In Peru heeft elke regio haar eigen smaken en gerechten. Op elke plaats kan je iets nieuws uitproberen. En het is een groot land, dus een rijke keuze!!! Tomaten, aardappelen, maïs en Spaanse pepers zijn de bekendste ingrediënten uit de Peruaanse keuken!

Typische gerechten zijn ceviche (rauwe vis, gemarineerd met limoensap), aji de gallina (kip, verwerkt in gele chilisaus) en recotto relleno (spaanse pepers gevuld met vlees, aardappelen en eieren). Kijk niet raar op als je cavia, cuy in het Peruaans, op je bord krijgt. Dit is een heel populair gerecht onder de lokale bevolking en zeker aan te raden!

Het drankje dat je tijdens je bezoek zeker niet mag laten staan is Pisco Sour, de nationale drank van Peru. Deze cocktail is gemaakt op basis van limoen, suikerwater en eiwit en is heel lekker!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig met minstens twee blanke pagina's en een geldigheidsduur van minumum 6 maand op de datum van aankomst in het land. Vanaf 9 juni 2018 beginnen Peruaanse douaneambtenaren met een strikte handhaving van de geldigheid van het paspoort. Raadpleeg rechtstreeks de Peruviaanse ambassade. 
 • Voor een verblijf van max. 90 dagen met toeristische doeleinden is er geen visum vereist. Interessante en essentiële reisinformatie vanuit België kan je vinden op reisadviezen Peru . Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Preventief te werk gaan is steeds aanbevolen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op vacciweb.be

Tijdzone

- 7 uur

Valuta

Munteenheid

 • Nuevo Sol: (PEN); 100 PEN = 26.97 EUR; 1 EUR = 3.71 PEN (30/10/19)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Peru heeft een gematigd klimaat. Uitzondering hierop vormt het tropische Amazonegebied waar de gemiddelde temperatuur 28°C bedraagt. Voor de droge kuststrook die zelden een regenbui ziet en waar de temperatuur vaak schommelt tussen 14°C en 22°C zijn de meest gunstigste maanden oktober tot april. Voor het Andes- en Amazonegebied is dit van april tot oktober. De Siërra geniet immers van een lenteklimaat. Temperaturen dalen aanzienlijk naargelang de hoogte (tussen 8° en 18°c lager) en tijdens de maanden januari en februari worden reizen naar Cuzco en Machu Picchu niet aangeraden!

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Cuzco 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Lima 26 27 26 24 22 20 19 18 19 20 22 24
Macchu Picchu 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Puno 15 15 16 16 16 15 15 15 15 16 16 16

Wat is inbegrepen?

 • 9 nachten incl. ontbijt in vermelde hotels of equivalent
 • Vermelde transfers met Spaanssprekende chauffeur of in bus volgens programma
 • Dag 4-5: bezoek in groep met Engelssprekende gids, entréegeld, 1x lunch en 1x avondmaal
 • Dag 9: Bezoek aan Machu Picchu in groep (3u , bus en entreegeld)
 • Prijs gebaseerd op twee samenreizenden die de kamer delen.

Niet inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten, luchthaventaksen (heenvlucht op Juliaca met stop in Lima en terugvlucht vanuit Cuzco), niet vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en tips.

Moet je weten

VERRIJK JE REIS VERDER:

Wil je gedurende heel de reis de meest fantastische excursies meteen in je reisroute?

Optie 1: Boek dan onze zeer compleet excursiepakket (min. 2 deelnemers) aan €225/pp

Dag 2 :  Halve dag bezoek aan koloniaal en modern Lima
Dag 3 :  Bezoek onderweg van Juliaca naar Puno, aan Sillustani (privaat)
Dag 6 :  Toeristenbus Puno-Cuzco met gids, bezoeken, entreegelden en lunch (ipv gewone bus)
Dag 7 :  Halve dag bezoek aan Cuzco, inclusief entreegelden
Dag 8 :  Volle dag bezoek aan Heilige vallei, inclusief entreegelden en lunch
Dag 9 :  Privaat begeleid bezoek (3 uur) aan Machu Picchu

INCA TRAIL TREKKING € 380/PERS.

Staat de legendarische trekking van de Inca Trail op je bucket list? Wees er dan tijdig bij! Wij voegen graag 3 nachten toe aan je rondreis.

SALKANTAY TRAIL TREKKING € 275/PERS.

Minder bekend maar zeker zo mooi en minder bezocht is de Salkantay Trail Trekking. Een aanrader! Wij voegen graag 3 nachten toe aan je rondreis.

Standard Prijs per persoon


COSPERU1/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


Superior Prijs per persoon


COSPERU1/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!