+32 (0)70 23 33 13
 • Lima
 • Nazca
 • Arequipa
 • Puno
 • Uros
 • Amantani Island
 • Taquile Island
 • Cuzco

15 dagen op ontdekking in Peru zonder ook maar een ogenblik af te vragen of er hier ooit een einde komt aan de lange lijst van  magische plekken. Je bent in het land van 'de Andescondor' die niet alleen de grootste vogel ter wereld is maar ook een majestueuze hoogvlieger die tot 172 km aflegt met 1 vleugelslag! Daar ben jij deze reis getuige van. En hij is niet de enige die tot de verbeelding zal spreken. De haast bovenaardse pracht van sites zals Machu Picchu, de geheimzinnige geometrische Nazca lijnen, het machtige en hoogste bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer, en de prachtige Heilige Vallei van de Inca's. Geef toe, dit is een reis die van begin tot eind volgestopt zit met hoogtepunten. Om even te acclimatiseren in Lima en ook van de stad Cusco en omgeving maximaal te genieten verblijf je er verschillende dagen. Deze reis wordt op meer dan een vlak adembenemend!

Individueel

Dag 1 & 2 - Lima

Onthaal aan de luchthaven en transfer naar je hotel. Vandaag heb je vrij om het mooie Lima op eigen houtje te verkennen. Lima is de hoofdstad van Peru en strekt zich uit op een smalle kuststrook, tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte. De stad wordt ook wel de ‘Parel van de Stille Oceaan’ genoemd omwille van de romantische charme van de oude kerken, pleinen en huizen.

Optionele excursie : dag 2

 • Halve dag bezoek aan de stad Lima. Koloniaal Lima: het historische centrum met 50 monumenten en koloniale gebouwen, het Kunst Museum, het Justitiepaleis, de pleinen, de Paleizen van de regering en de Aartsbisschop, de Kathedraal met de graftombe van Francisco Pizarro, stichter van de stad Lima. Volgende stop is het San Franscisco klooster met zijn catacomben. Wandeling door modern Lima: panoramisch zicht over de mooie woonwijken zoals El Olivar in San Isidro, Miraflores, de Pucllana Pyramide & Love Park. Vrije namiddag. 
Standard Hotel:  El Ducado
Categorie:
Superior Hotel:  La Hacienda
Categorie:

Dag 3 & 4 - Lima > Nazca

Vandaag is je transfer naar het busstation en busreis naar Nazca ingepland evenals het onthaal en transfer naar je hotel waar je 2 nachten verblijft. Morgen geniet je immers van een vrije dag om Nazca uit te pluizen. De Nazcalijnen waar Nazca om bekend staat zijn het best zichtbaar vanuit de lucht en beelden dier- en geometrische figuren uit. Ook de mummiebegraafplaats in Chauchilla spreekt tot de verbeelding.

Optionele excursie (dag 4): 

 • Vlucht over de mysterieuze Nascalijnen (30 minuten) en bezoek aan het kerkhof van Chauchilla. 
Standard Hotel:  Alegria
Categorie:
Superior Hotel:  Casa Andina (std)
Categorie:

Dag 5 > 7 - Nazca > Arequipa

Na je ochtendtransfer naar het busstation gaat de busreis vandaag naar Arequipa, de tweede grootste stad van Peru, waar je transfer en hotelkamer eveneens is geregeld. Je verblijft hier 3 nachten. Tijd zat dus om deze prachtige, bruisende stad vol koloniale invloeden, enorme kerken en gezellige pleintjes te ontdekken. Spring zeker eens binnen in het Santa Catalina klooster waar de nonnen er een zeer uitbundige levensstijl op na hielden. Ook de Colca Canyon, op 160km van Arequipa, is het zien waard. Het is de op een na diepste canyon ter wereld, tweemaal zo diep als Grand Canyon! In de  pittoreske dorpjes in de buurt hielden oude tradities en leefwijze stand. ook het Cruz del Condor is een toeristische voltreffer.

Optionele excursies (dag 6 & 7) : 

 • Halve dag bezoek aan de stad Arequipa en het Santa Catalina klooster. Geniet aan Yanahuara en Carmen Alto van het prachtige uitzicht over de stad en de Misti vulkaan. Bezoek aan het Santa Catalina klooster, het stadsplein, de Kathedraal, het Saint Francis complex en Casa del Moral met zijn barokke mestizo architectuur.

 • Volledige dag bezoek aan Colca Canyon. Vertrek in de ochtend (meestal rond 3 uur), een traject door een hoogplateaulandschap met typische fauna en flora, naar een maximale hoogte van 4.900 meter. Uitzicht op 6 vulkanen gevolgd door een rit naar het dorp Chivay (3.600m) en het uitkijkpunt ‘La Cruz del Condor’ waar u het prachtige canyon landschap en mogelijks de condor, de grootste vogel van de Hoge Andes, kunt observeren. Bezoek de typische dorpjes van Yanque, Maca… en hun koloniale kerken, met zicht op een ongelooflijke hoeveelheid van pre-Inca-terrassen. Optioneel bezoek in de namiddag: de thermale bronnen en zwembaden van La Calera. Aankomst in het hotel omstreeks 17u. 

 

Standard Hotel:  Posada Nueva España
Categorie:
Superior Hotel:  Maison dElise
Categorie:

Dag 8 - Arequipa > Puno

Zoals alle vorige dagen begint dit volgend avontuur met een transfer naar het busstation en een busreis, transfer en intrek in je hotel. Ditmaal is je bestemming Puno. In Puno zelf valt er niet zoveel te bezoeken, buiten een aantal kleine musea waaronder het Casa del Corregidor, Coca Museum en Museo Carlos Dreyer, maar leuke, betaalbare en gezllige retaurantjes vind je er in overvloed. Midden in het centrum ligt de Mirador Manco Capac; een heuvel met standbeeld en knap uitzicht over de stad.

Standard Hotel:  Camino Real (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Casa Andina (Standard)
Categorie:

Dag 9 - Puno > Uros Islands > Amantani Island

In de ochtend (meestal tussen 7 & 8u.) vertrek je voor een bezoek aan de Uroseilanden (1u30). Deze kunstmatige eilanden bevinden zich in het Titicacameer, het hoogst gelegen, bevaarbare meer ter wereld. Daarna neem je de boot naar het eiland Amantani waar je incheckt in je authentiek en eenvoudig hutje voor de nacht. Na de lunch en een korte siësta volgt een trekking naar de tempel van Pacha Tata en Pacha Mama. Avondmaal.

Standard Hotel:  Stay with locals (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Stay with locals (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Puno > Taquile eiland > Puno

Je ontbijt vandaag nog voor het krieken van de dag (6u30) want met wat geluk bewonder je straks de prachtige zonsopgang. Per boot bereik je het eiland Taquile dat je op eigen ritme verkent. Je komt in de late namiddag terug aan in je hotel in Puno.

Standard Hotel:  Camino Real (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Casa Andina (Standard)
Categorie:

Dag 11, 12 & 13 - Puno > Cuzco

Transfer naar het busstation voor je busreis naar Cuzco. Bij aankomst check je in in je hotel. Morgen en overmorgen staan 2 dagen ontdekking van de stad Cuzco en de omliggende Heilige Vallei op je programma. De Inca’s geloofden dat Cuzco de woonplaats was van de goden en het werd dan ook de hoofdstad van het Inca imperium. Een Europese architectuur, gekoppeld aan de grootsheid van de Inca bouwtechnieken en een sterke Spaanse invloed, maken deze stad totaal verschillend van elke andere in Peru. De Inca citadel van Machu Picchu is één van de vele voorbeelden waarom Cuzco uitgeroepen werd tot archeologische hoofdstad van Zuid-Amerika.

 Optionele excursie (dag 11) 

 • Per toeristenbus naar Cusco (394km, 7u-17u30), een traject bezaaid met dorpen en bergen. Bezoeken tijdens transfer naar Cusco: het Pukara Museum met sculpturen uit de pre-Inca cultuur. De Raya’s Pass met zijn vele lama’s en alpaca’s. Raqchi of Wiracocha Tempel en de Andahualyllas met de Sixtijnse kapel van de Americas met zijn prachtige schilderijen, juwelen en koloniale kunst. (lunch)

Optionele excursies (dag 12 & 13)

 • Halve dag bezoek aan Cusco met de Kathedraal, de Qorikancha Tempel, Saqsayhuaman, Q’enqo waar vroeger religieuze ceremonies plaatsvonden, het Inca checkpoint Puca Pucara, en de religieuze plek Tambomachay en zijn band met het water in de vorm van fonteinen, aquaducten en kanalen. 
 • Volle dag bezoek aan Heilige vallei met bezoek aan de weverij van Awana Kancha, de lokale markt van Pisac, Urubamba en de archeologische site van Ollantaytambo. (lunch).
Standard Hotel:  Plaza Nazarenas
Categorie:
Superior Hotel:  Andean Wings
Categorie:

Dag 14 - Machu Picchu

Transfer naar het treinstation van Poroy voor de trein naar het laatste toevluchtsoord van de Inca’s, Machu Picchu. Deze magische site is de Must See van Peru en behoort tot de 7 wereldwonderen. Het indrukwekkende Machu Picchu werd gebouwd door de Inca’s in de 2 de helft van de 15de eeuw. Je keert terug per trein. Onthaal en transfer naar je hotel.

Optionele excursie:

 • Privaat begeleid bezoek (ca. 3u) aan de ruïnes van Machu Picchu. 
Standard Hotel:  Plaza Nazarenas
Categorie:
Superior Hotel:  Andean Wings
Categorie:

Dag 15 - Cuzco

Transfer naar de luchthaven van Cuzco.

Hotel & maaltijden

In Peru heeft elke regio haar eigen smaken en gerechten. Op elke plaats kan je iets nieuws uitproberen. En het is een groot land, dus een rijke keuze!!! Tomaten, aardappelen, maïs en Spaanse pepers zijn de bekendste ingrediënten uit de Peruaanse keuken!

Typische gerechten zijn ceviche (rauwe vis, gemarineerd met limoensap), aji de gallina (kip, verwerkt in gele chilisaus) en recotto relleno (spaanse pepers gevuld met vlees, aardappelen en eieren). Kijk niet raar op als je cavia, cuy in het Peruaans, op je bord krijgt. Dit is een heel populair gerecht onder de lokale bevolking en zeker aan te raden!

Het drankje dat je tijdens je bezoek zeker niet mag laten staan is Pisco Sour, de nationale drank van Peru. Deze cocktail is gemaakt op basis van limoen, suikerwater en eiwit en is heel lekker!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig met minstens twee blanke pagina's en een geldigheidsduur van minumum 6 maand op de datum van aankomst in het land. Vanaf 9 juni 2018 beginnen Peruaanse douaneambtenaren met een strikte handhaving van de geldigheid van het paspoort. Raadpleeg rechtstreeks de Peruviaanse ambassade. 
 • Voor een verblijf van max. 90 dagen met toeristische doeleinden is er geen visum vereist. Interessante en essentiële reisinformatie vanuit België kan je vinden op reisadviezen Peru . Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Preventief te werk gaan is steeds aanbevolen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op vacciweb.be

Tijdzone

- 7 uur

Valuta

Munteenheid

 • Nuevo Sol: (PEN); 100 PEN = 26.97 EUR; 1 EUR = 3.71 PEN (30/10/19)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Peru heeft een gematigd klimaat. Uitzondering hierop vormt het tropische Amazonegebied waar de gemiddelde temperatuur 28°C bedraagt. Voor de droge kuststrook die zelden een regenbui ziet en waar de temperatuur vaak schommelt tussen 14°C en 22°C zijn de meest gunstigste maanden oktober tot april. Voor het Andes- en Amazonegebied is dit van april tot oktober. De Siërra geniet immers van een lenteklimaat. Temperaturen dalen aanzienlijk naargelang de hoogte (tussen 8° en 18°c lager) en tijdens de maanden januari en februari worden reizen naar Cuzco en Machu Picchu niet aangeraden!

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Cuzco 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Lima 26 27 26 24 22 20 19 18 19 20 22 24
Macchu Picchu 17 17 17 18 18 18 17 18 18 19 19 18
Puno 15 15 16 16 16 15 15 15 15 16 16 16

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in de vermelde of gelijkaardige hotels met ontbijt
 • Vermelde transfers met lokale chauffeur (Spaansprekend) of per bus zoals vermeld
 • Dag 9-10 : Vermeld bezoek in groep met Engelstalige gids, entreegelden, 1x diner + 1x lunch
 • Dag 14 : Bezoek in groep aan Machu Picchu (3u, bus & 1x entreegeld)
 • Prijs op basis van een 2-persoonskamer

Niet inbegrepen

Internationale en binnenlandse vluchten, luchthaventaksen voor dit programma: indicatieve prijs: va € 897/pers (Alle info in je Connections travel shop), niet vermelde diensten, fooien, maaltijden en drank, persoonlijke uitgaven en tips. 

Moet je weten

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET VA € 520/PERS.

Om je beleving van Peru zo intens mogelijk te maken, bieden we dit excursiepakket aan met begeleiding door een Engelssprekende gids.
Je excursiepakket omvat:

Dag 2 Halve dag bezoek aan koloniaal en modern Lima
Dag 4 Bezoek aan Chauchilla en vlucht over Nazca-lijnen
Dag 6 Halve dag bezoek aan Arequipa en Santa Catalina
Dag 7 Volle dag bezoek aan de Colca Canyon
Dag 8 Bezoek aan Sillustani
Dag 11 Toeristenbus Puno-Cuzco met gids, bezoeken, entreegelden en lunch
Dag 12 Halve dag bezoek aan Cuzco, inclusief entreegelden
Dag 13 Volle dag bezoek aan Heilige vallei, inclusief entreegelden en lunch
Dag 14 Privé begeleid bezoek (3 uur) aan Machu Picchu

INCA TRAIL TREKKING € 380/PERS.

Staat de legendarische trekking van de Inca Trail op je bucket list? Wees er dan tijdig bij! Wij voegen graag 3 nachten toe aan je rondreis.

SALKANTAY TRAIL TREKKING € 275/PERS.

Minder bekend maar zeker zo mooi en minder bezocht is de Salkantay Trail Trekking. Een aanrader! Wij voegen graag 3 nachten toe aan je rondreis.

Standard Prijs per persoon


COSPERU2/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


Superior Prijs per persoon


COSPERU2/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!