+32 (0)2 550 01 00

Israël

Israël is de bakermat van de drie grootste monotheïstische religies, een land met duizend geuren, een brug tussen Afrika, Azië en Europa. Dit buitengewone land met duizenden jaren geschiedenis is absoluut een bezoek waard. In deze regenboog van culturen en tradities voel je spirituele energie  als nergens anders. Israël zal je aangenaam verrassen in alle schakeringen van cultuur, religie en tradities. Het land is gewoon een buitengewone ervaring op zich. Wil je het graag zelf beleven? Uiteraard. Lees snel hieronder de hoogtepunten die je mag verwachten langs je weg.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 6 maanden na terugreis. Alle recente info vindt je op deze pagina.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


Gezondheid

Voor Israel zijn er geen verplichte inentingen. Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Israël aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht), maar deze laatste alleen als je onder primitieve omstandigheden in Israël verblijft.De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

Tijdzone:

Tijdens de wintertijd: GMT +2 Tijdens de zomertijd GMT: +3 Dus steeds 1 uur later dan in België

Valuta

De Israëlische shekel of sjekel (ILS ) 1EUR = 3.85 ILS en 100 ILS = 25,93 EUR (02 MAR 2020)

Klimaat

Israel heeft een woestijnklimaat. De beste reistijd voor Israël is maart t/m november met amper neerslag. Regen en kou in het winterse noorden en hitte en droogte in het zomerse zuiden. De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het 's nachts ook koud kan zijn.

Gemiddelde Max Temperature (°C):

Bestemming  J F M A M J J A S O N D
Beer Sheva
14
14
16
19
22
25
27
28
27
24
20
15
Bethlehem
14
14
16
19
22
25
27
28
27
24
20
15
Jerusalem
08
09
12
16
19
22
23
23
22
19
15
10
Nazareth
09
10
14
18
22
25
27
27
25
22
15
11
Tel Aviv
13
13
15
19
21
24
26
26
25
23
18
14

Hoogtepunten

 • Tel Aviv
 • Wandel door de smalle steegjes van deze wonderlijke stad en proef de heerlijke lokale keuken. Tel Aviv heeft een one of a kind gastronomie, maar wees gerust er is voor elk wat wils. Proef de smakelijke gerechten zoals Burekas, Halva, Houmous en nog vele anderen

  • Eretz Israel Museum: dit museum schets de geschiedenis van deze jonge staat, want vaak wordt vergeten dat dit land pas in 1948 onafhankelijk werd en dus amper 70 jaar oud is. Bezoek dit verbluffend museum om meer te weten te komen over Israël!
 • Nazareth
 • Bijbels erfgoed is in de stad Marie & Joseph schering en inslag. De oude stad met zijn typische smalle straatjes zijn betoverend mooi. De omgeving van Nazareth is rijk aan archeologische vindplaatsen zoals Megiddo of Zipppori om er maar twee te noemen!

  • Caesarea:
   • Caesarea bevindt zich In het noorden van Israël. Deze stad, gebouwd door de machtige Herodes, was de hoofdstad van het Romeinse Judea. Het is ook de archeologische vindplaats waar in het begin van de 12e eeuw de Heilige Graal door de Franken gevonden zou zijn, die later weer zoek raakte en een absolute must-see. De zoektocht naar de Heilige Graal is- van de ridders van koning Arthur tot Indiana Jones – de meest beroemde zoektocht naar een relikwie uit de Christelijke religie.
  • Sepphoris: deze eeuwenoude stad, die in heel Palestinië bekend is als het “juweel van Galilea” is onderdeel en halte tijdens Jezus' tocht.
 • Jerusalem
 • Jeruzalem wordt door velen beschouwd als de meest heilige stad. Deze site van groot belang voor de drie grootste religies tal van vereerde monumenten waarin een onvoorstelbaar spirituele energie hangt.

  • De klaagmuur: • Belangrijke plaats van het jodendom en aanmerkelijke bezinnings- en gebedplek. Het is het enige overblijfsel van de wallen rond tweede Joodse tempel.

 • Bethlehem
 • Bethlehem ligt ongeveer 10 km ten zuiden van Jeruzalem en is een belangrijk joods en christelijk religieus centrum. Het was de geboorteplaats van belangrijke religieuze figuren zoals David koning van Israël en Jezus van Nazareth.

  • De Geboortekerk: zou gebouwd zijn op de plek waar Jezus werd geboren en is een van de oudste kerken ter wereld.
  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!