+32 (0)2 550 01 00
 • Brussels
 • Tel Aviv
 • Nazareth
 • Jerusalem
 • Bethlehem
 • Beersheba
 • Brussels

Reeds eeuwenlang doorkruist het pad van de aartsvaders Israël van noord naar zuid. Volgens de bijbelse traditie werd deze route vaak gebruikt door Abraham, Izaäk en Jacob. Dit pad volgt de bergkam van de twee bergketens die Hebron met Jeruzalem verbinden en fascinerende uitzichten bieden.

Individueel

Dag 1 - Brussel > Tel Aviv

Standard Hotel:  Montefiore 16 - Urban Boutique hotel
Categorie:

Dag 2 - Tel Aviv > Nazareth (115 km)

Na wat rondneuzen in een souk, die van Jaffa bijvoorbeeld volg je de kustlijn naar Nazareth. Één van de grootste Romeinse overblijfselen bevindt zich op je route: Caesarea, de koninklijke hoofdstad van Herodes I. Neem zeker een kijkje in het amfitheater en de renbaan. Heb je er altijd al van gedroomd om op een archeologische site te duiken? Dit is één van de weinige plaatsen ter wereld waar je jezelf onderdompelt in 2000 jaar oude ruïnes. Daarna kom je aan in Nazareth.

Standard Hotel:  Ramada By Wyndham
Categorie:

Dag 3 - Nazareth

Startpunt van de beroemde route 60. Bijbels erfgoed is alomaanwezig in de stad van Maria & Jozef. De oude stad en zijn typische kleine straatjes zal je zeker weten te bekoren. In de omgeving van Nazareth zijn trouwens vele archeologische vindplaatsen te bezoeken, zoals Megiddo of Zipppori!

Standard Hotel:  Ramada By Wyndham
Categorie:

Dag 4 & 5 - Nazareth > Jerusalem (185 km)

Je bereikt vandaag de heilige stad bij uitstek, de wieg van heel wat geschiedenis en gebeurtenissen. Twee dagen ter plaatse in Jeruzalem geven je de kans tal van must-see te bezoeken: de oude stad, haar 8 poorten en haar 4 districten. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan het Israel Museum, waarvan de archeologische afdeling verbluffend is. Ook de collectie moderne kunst en de etnologie afdeling weten liefhebbers te boeien. De gastronomie is heerlijk, een waar feest voor je smaakpapillen!

Standard Hotel:  Jerusalem Garden Home
Categorie:

Dag 6 - Jerusalem > Bethehem > Beër Sjeva (112 km)

Na het verlaten van Jeruzalem, staat Bethlehem bovenaan je bezoeklijstje. De Geboortekerk vind je al na 8km. Dit is de tweede meest vereerde plek voor christenen na Jeruzalem. Rijd verder naar Hebron, de oude stad en de Grot van de Patriarchen zijn beslist de omweg waard. Beër Sjeva is het eindpunt van highway 60 en je eindbestemming vandaag.

Standard Hotel:  Leonardo Negev
Categorie:

Dag 7 - Beër Sjeva > Tel Aviv > Brussel

Je epic road trip loopt ten einde. Je levert de huuragen in aan de luchthaven van Tel Aviv. Geniet na van deze bijzonder reis tijdens je terugvlucht!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 6 maanden na terugreis. Alle recente info vindt je op deze pagina.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Voor Israel zijn er geen verplichte inentingen. Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Israël aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht), maar deze laatste alleen als je onder primitieve omstandigheden in Israël verblijft.De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

Tijdzone:

Tijdens de wintertijd: GMT +2 Tijdens de zomertijd GMT: +3 Dus steeds 1 uur later dan in België

Valuta

De Israëlische shekel of sjekel (ILS ) 1EUR = 3.85 ILS en 100 ILS = 25,93 EUR (02 MAR 2020)

Klimaat

Israel heeft een woestijnklimaat. De beste reistijd voor Israël is maart t/m november met amper neerslag. Regen en kou in het winterse noorden en hitte en droogte in het zomerse zuiden. De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het 's nachts ook koud kan zijn.

Gemiddelde Max Temperature (°C):

Bestemming  J F M A M J J A S O N D
Beer Sheva
14
14
16
19
22
25
27
28
27
24
20
15
Bethlehem
14
14
16
19
22
25
27
28
27
24
20
15
Jerusalem
08
09
12
16
19
22
23
23
22
19
15
10
Nazareth
09
10
14
18
22
25
27
27
25
22
15
11
Tel Aviv
13
13
15
19
21
24
26
26
25
23
18
14

Wat is inbegrepen?

 • Huurwagen cat. Economy gedurende je verblijf (7 dagen)
 • Logies in vermelde hotels of equivalent
 • Dagelijks ontbijt

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, toegangsgeld tot bezoeken en musea, maaltijden en drank, fooien en persoonlijke uitgaven.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!