+32 (0)70 23 33 13
 • Muscat
 • Jebel Shams
 • Nizwa
 • Jebal Akhdar
 • Desert
 • Sur

Op zoek naar avontuur? Ontdek de parels van Oman en reis vanuit Muscat langs verfrissende wadi's, een schitterende kustlijn, kleurrijke zandduinen, ruige bergen en rustieke dorpen. Je komt er oog in oog met een bijzonder stukje natuur en een levendig cultureel erfgoed. Klaar voor een waaier aan intrigerende plekken uit het land van koning Sheba? Sluit je dan aan en toer het Sultanaat rond in een week en beleef pittige en verbluffende contrasten.

Individueel

Dag 1 - Muscat

Heden en traditie versmelten in deze kuststad die Arabische architectuur combineert met levendige Afrikaanse invloeden. Dompel je helemaal onder in de bruisende gastvrijheid van een van de sympathiekste landen van het Midden-Oosten en bezoek de prachtige Sultan Qaboos Grote Moskee. Zet een stap terug in de tijd in het Bait Al Zubair-museum, waar Omani-antiquiteiten je ogen verwennen of slenter langs de prachtige kustweg naar de Muttrah Souq, waar je afdingt tegen de klok met de kooplieden en met een goed gevoel koopjes verzamelt.

Deluxe Hotel:  Crown Plaza
Categorie:
Hotel:  The Chedi
Categorie:

Dag 2 - Muscat > Jebel Shams

Trek de bergen in, bezoek het kasteel van Jabrin, een van de mooiste in Oman. Je vertrekt in de Grand Canyon van Oman en trekt zo verder tot het boerendorpje van Wadi Ghul. Rijdt door het verlaten stadje Wadi Nakher naar 'Het zicht op de Sama Heights'. Hier zal je deze nacht verblijven. Het is gelegen in het hartje van e Jabal Shams bergen en biedt een fantastisch mooi panoramisch zicht.

Deluxe Hotel:  Sama Heights
Categorie:
Hotel:  The View
Categorie:

Dag 3 - Jebel Shams > Nizwa

Via het ruige binnenland bereik je het dorp Nizwa en haar historische fort. Nizwa is een aantrekkelijke heuvelstad die opvalt tegen de omliggende heuvels. Oude ambachten zijn hier nog heel levend. Je kan de vaklui aan het werk zien in de soekateliers verborgen tussen het oud antiek en handwerk. Als je er op een vrijdag bent, loop dan zeker langs de kleurrijke veemarkt – een must.

Deluxe Hotel:  Golden Tulip
Categorie:
Hotel:  Alila Jebal Akhdar
Categorie:

Dag 4 - Nizwa > Jebal Akhdar

Verken het mooie dorp Birkat Al Mauz voor je doorreist naar de groene parel van het Al Hajar-gebergte, Jebel Al Akhdar. Dorp-hop de heuveltop en geniet van nederzettingen als Saiq, Wadi Bani Habib en Al Ain die allemaal overspoeld lijken met de geur van geparfumeerd rozenwater.

Deluxe Hotel:  Anantara Al Jabal Al Akhdar
Categorie:
Hotel:  Alila Jabal Akhdar
Categorie:

Dag 5 - Jebal Akhdar > Woestijn

Rode duinen, dat is wat je mag verwachten in Sharqiya Sands. Zij zijn beroemd dankzij de heldendaden van wijlen Wilfred Thesiger, die de bijnaam ‘de laatste echte ontdekkingsreiziger’ meekreeg. Je pad leidt nu off-road door het diepe zand. Je plekje onder de sterrenhemel vannacht is het 1000-nachtenkamp of het woestijn-nachtkamp.

Deluxe Hotel:  1000 nights Camp
Categorie:
Hotel:  Deserts Night Camp
Categorie:

Dag 6 - Woestijn > Sur

Na wat ochtendactiviteiten in de woestijn reis je verder naar Sur's vissteiger en dhow-fabriek. Stop even bij Fins Beach voor een verfrissende plons in het water. De volgende halte op je programma is Bimah Sinkhole, een spectaculaire kalksteenkrater gevuld met blauwgroen water. Op heldere en zonnige dagen zie je met wat geluk dolfijnen in het diepblauwe kustwater. En ook Wadi Arbayeen heeft zoals zijn naam het laat vermoeden met deugddoende, diepe poelen te maken, deze keer tussen de dadelpalmen.

Deluxe Hotel:  Ras Al Jinz Turtle Reserve
Categorie:
Hotel:  Ras Al Jinz Turtle Reserve
Categorie:

Dag 7 - Sur of Strandverblijf

Je bent alweer aan het eind van deze fantastische selfdrive of je verlengt met een paar dagen ter plaatse op eigen initiatief.

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij vertrek uit Oman, een e-visum en een bewijs dat je ook een terugvlucht hebt geboekt. Je visum vraag je tijdig en makkelijk online aan via de officiële instantie (http://evisa.rop.gov.om/). Een single-entry visa  kost OMR20 en is geldig voor 30 dagen. Dit visum kan verlengd worden met nog eens 30 dagen mits supplement. 

Goed om te weten: een gecombineerd visum mogelijk is voor Oman & Qatar of Oman & Dubai. Alle details vind je op www.rop.gov.om

Alleenstaande ouders of volwassenen die alleen reizen met kinderen, kunnen verplicht worden om bewijs te leveren waaruit de ouderlijke verantwoordelijkheid blijkt bij aankomst en vertrek uit het land. Neem contact op met de dichtstbijzijnde ambassade of het consulaat van Oman.

Kinderen jonger dan 18 jaar die zonder begeleiding reizen, is een schriftelijke toestemming vereist van één ouder en een fotokopie van het paspoort van hun vader? Kinderen moeten ruim van tevoren een e-visum aanvragen.

Gezondheid

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Oman alleen verplicht als je binnen een periode van zeven dagen voor je aankomst in Oman in een gele koorts land hebt vertoefd. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Aangeraden vaccinaties zijn: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Tijdzone

+ 2 uur (zomertijd) | + 3 uur (wintertijd) in vergelijking met België.

Valuta

Omaanse rial (OMR) : 10 OMR = 22.78 EUR en 10 EUR = 4.37 OMR (25/01/2019)

Klimaat

Oman kent een woestijnklimaat. De beste reisperiode loopt van september tot mei. Ideaal om kleur te brengen in je leven als het wat grijs en koud is in onze streken. Tijdens de wintermaanden in Oman, van november tot maart, is het warm, zonnig en schommelen de temperaturen rond de 26 graden.  Van mei tot oktober, tijdens de zomer in Oman, kunnen de temperaturen echt de pan uitzwingen. 40°C is geen uitzondering en de hoge vochtigheidsgraad vraagt om verstandig plannen van je bezoek. Ook in de woestijn is het hot, hot, hot met temperaturen die oplopen tot 50 graden. Muscat is niet voor niets een van de meest heetste steden van de wereld. Houd wel rekening met een groot verschil tussen Noord- en Zuid-Oman. In Dhofar in het zuiden is het beduidend minder heet in de zomer en in het  Hajar-gebergte kan het in de winter zelfs flink afkoelen tot zo’n  5 graden.


Bestemming J F M A M J J A S O N D
Muscat 25 26 30 35 39 40 38 35 36 35 31 27

 

Wat is inbegrepen?

 • Transfer h/t luchthaven Muscat – Hotel Muscat
 • Huurwagen voor 6 dagen (Toyota prado 4X4 of gelijkwaardig) inclusief 300 km per dag, CDW verzekering, PAI verzekering en TP verzekering
 • Huurwagen vanaf dag 2 geleverd in je hotel om 9u ’s morgens tot de laatste dag (7) 17u op de luchthaven van Muscat
 • Begeleiding van de hoofdweg naar het tentenkamp op dag 5
 • Electronische roadbook met alle info en details
 • Oman Explorer kaart
 • GSM met een krediet van 2 Riyalts

Niet inbegrepen

 • Fooien, persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Kosten voor een extra chauffeur (€ 82 / dag)
 • Verplichte stoeltjes voor kinderen 0-9 jaar (€ 125 / séjour)

Mits supplement kan je deze tour ook doen met een privé chauffeur/gids, meer informatie in je travel shop, je mobiele agent of het customer service center.

32 Travel Shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!