+32 (0)70 23 33 13
 • Montréal
 • Québec
 • Montréal

Op je programma: de twee vooraanstaande steden van Oost-Canada: het bruisende Montreal en het historisch Québec. En vooral: je hebt de keuze of de huurwagen blijft op stal en je reist met de trein van Montreal naar Quebec of je neemt het stuur in beide handen en trekt erop uit tussen deze twee steden. Twee toffe, relaxe en budgetvriendelijke manieren om deze twee grote steden in het oosten van dit prachtige land te ontdekken.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Montreal

Eindelijk gaat je citytrip van start. Vandaag stap je aan boord van je rechtstreekse Air Transat vlucht van Brussel naar Montreal waar je landt in de namiddag. Op je programma : inchecken in het hotel en genieten van je vrije avond.

Dag 2 - Montreal

Op ontdekking uittrekken in Montreal kan je op veel verschillende manieren. Rondkuieren door de straten van de oude haven bijvoorbeeld en een kijkje nemen in de Notre-Dame basiliek, de Biodôme of het park van de Olympische Spelen van 1976. Rustig van het uitzicht genieten of picknicken in het Mont Royal Park is best de moeite waard. Wat je ook doet, je proeft de levensvreugde van één van de boeiendste en levendigste steden van Canada. Wie dat wil boekt gewoon een zalige Hop on Hop off (optioneel) op voorhand. Zo zie je meer in minder tijd en krijg je er nog eens het verhaal bovenop.

Dag 3 - Montreal

Shopaholics zijn vandaag in hun nopjes want ontelbare winkelramen zowel boven- als ondergronds verleiden je zeker tot een bezoek. Keuze te over!

Als winkelen niet jouw ding is, waarom dan niet de stad ontdekken vanop de St.-Laurent? (optioneel). Aan boord van een stille, milieuvriendelijke, niet-vervuilende boot ontdek je zowel de haven als het oude Montreal.

Dag 4 - Montreal > Quebec City

Vandaag stap je aan boord van de trein van Montreal naar Quebec. Wow! Dat is genieten! Heel wat beenruimte, de vrijheid om rond te lopen plus het rustgevende, constante gdeng gdeng van de sporen als je even de ogen sluit. Wat een manier om te reizen! Of, je kruipt achter het stuur van je Avis huurwagen en rijdt op eigen houtje naar Québec City.

Dag 5 - Quebec City

Je geniet van een volledige dag in Quebec City. Niet te missen zijn de Abraham slagvelden, de citadel, de boven- en benedenstad, de Notre-Dame basiliek, de Assemblée Nationale en het Parlement. ’s Avonds kuier je door het verkeersvrije stadskwartier en geniet je van de Europese sfeer die Quebec zo bijzonder maakt. Vandaag of morgen geniet je ook van een zalig begeleide cruise op de St Laurent (inbegrepen).

Dag 6 - Quebec City

Op zoek naar een onvergetelijk vleugje actie? Trek je stoute schoenen aan en maak een helikoptervlucht boven de enige versterkste stad van Noord-Amerika. Adrenaline gegarandeerd (optioneel). Houd je liever de voeten aan grond maar kriebelt het een beetje om te sporten? Kies dan bijvoorbeeld voor een fietstocht (2u30 - optioneel).  

Dag 7 - Quebec City > Montreal

Te snel komt je laatste dag in deze prachtige provincie eraan. Met de trein of je huurwagen keer je naar Montreal terug. Vanavond scheep je in voor je terugvlucht aan boord van Air Transat naar Brussel.

Dag 8 - Montreal > Brussel

Aankomst te Brussel en tijd om je foto's te delen op connections pics! Delen is herbeleven. 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • Je rechtstreekse vlucht Brussel - Montreal met Air Transat (Economy klasse)
 • 3 hotelnachten in Montreal in Méridien Versailles
 • 3 hotelnachten in Hotel Pur Québec Pur
 • Excursie : Guided cruise in Quebec City op dag 5 of 6
 • Je treintransfer Montreal - Quebec- Montreal in Economy klasse of een Avis huurwagen tijdens je volledig verblijf
 • Reisperiode: 03/05 - 21/05 en 06/09 - 18/10

Niet inbegrepen

Je transfer van/naar de luchthaven van Montreal naar je hotel en je transfer h/t treinstation - hotel. Je kan een transfer boeken bij aankomst voor €92/wagen (max 3 p.).

 

Moet je weten

 

33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!