+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Toronto
 • Ottawa
 • Quebec
 • Montreal
Op het programma : alle bezienswaardigheden van de steden in Oost-Canada. De cosmopolitan Toronto, het charmante Ottawa, historisch Quebec en de levendige stad Montreal. En vooral, geen nood om een auto te huren, je verplaatst je in alle comfort met de trein om de prachtige landschappen te bewonderen. Een aangename manier om de hoogtepunten van het land te ontdekken.
Individueel

Dag 1 - 2 - Toronto

Aankomst in Toronto. Je reisdocumenten ontvang je in het hotel. Je bent de rest van de dag vrij. Na goeie nachtrust, ontdek je de interessante stad tijdens een rondleiding (2 uur). Op het programma staat zeker ook het nemen van de in glas ontworpen lift van de CN Tower.

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:
Superior Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont Royal York
Categorie:

Dag 2 - Toronto > Niagara Falls > Toronto

Onderweg naar de spectaculaire Niagara Falls observeer je het Niagara schiereiland met de vele wijn- en boomgaarden. Eens je in Niagara bent, brengt de cruise (inbegrepen) je naar de watervallen, een unieke ervaring! (inclusief lunch).

Standard Hotel:  Holiday Inn DownTown
Categorie:
Superior Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont Royal York
Categorie:

Dag 4 - Toronto > Ottawa

Vanmorgen vertrek je op tijd naar het station om de trein te nemen die je naar Ottawa brengt. Je rijdt langs pittoreske dorpjes grenzend aan Lake Ontario, Kingston en 1000 eilanden. Morgen op dag 5 ontdek de vele aspecten van de charmante hoofdstad tijdens je geplande city tour (2u.).

 

Standard Hotel:  Best Western Plus Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  Lord Elgin Hotel
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont Chateau Laurier
Categorie:

Dag 6 - 7 - Ottawa > Quebec City

Met de trein bereik je de stad Quebec. Na Montreal volgt de weg de zuidelijke oever van de St Laurent rivier. Morgen, op dag 7, wacht je een fascinerende rondleiding door de geschiedenis van het franstalige Quebec (2u;). Kuier ’s avonds zeker door de rustige steegjes van het oude stadskwartier en geniet je van de Europese sfeer, die het oude Quebec zo bijzonder maakt. 

Standard Hotel:  Hotel Le Concorde
Categorie:
Superior Hotel:  Château Laurier
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont Chateau Frontenac
Categorie:

Dag 8 - 9 - Quebec > Montreal

Een korte rit met de trein langs de noordelijke oever van de St. Lawrence Rivier brengt je naar het historische Trois-Rivières en de charmante Cap-de-la-Madeleine. je bereikt jhet eindpunt van je selfdrive: de bruisende metropolis van Montreal, de tweede grootste Franstalige wereldstad na Parijs. Je geplande sightseeing tour (3u.) onthult heel wat van Montreal legenden, mythen en geschiedenis.

Standard Hotel:  Fairfield inn & Suites
Categorie:
Superior Hotel:  Delta Montréal
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont The Queen Elizabeth
Categorie:

Dag 10 - Montreal > Toronto

Te snel komt er een eind aan deze bijzondere treintrip. Je bezoekt snel nog een plekje of twee of neust rond voor wat souvenirs, vooraleer de tijd aanbreekt voor je rit naar Toronto en de luchthaven. dat is tenzij jij bij de gelukkige hoort die met een paar dagen kan verlengen?

1000 islands: helikoptervlucht

 10 min.

De archipel van Thousand Islands bestaat uit 1864 eilanden en strekt zich uit in het gebied tussen Kingston en Brockville. Vanuit je helikopter bewonder je de prachtige landschappen en de eilanden met hun luxueuze villa’s.

Operates 05 MAY > 31 OCT (weather-permitting). 

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy & Bungee

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. De echte durvers wagen een sprong in het niets en proberen een bungeejump. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Percé Boottocht rond Rocher Percé

 1 uur

Bewonder de indrukwekkende Rocher Percé en de omliggende natuur van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om het eiland Bonaventure te bezoeken en de bijna 1500 vogels die er leven te observeren. Voorzie 1 u. voor de boottocht.

Seizoen: 20 MEI > 15 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden). Kindtarief: 6 - 15 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Percé Boottocht rond Rocher Percé & beozek aan het eiland Bonaventure

 3 uur

Bewonder de indrukwekkende Rocher Percé en de omliggende natuur van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om het eiland Bonaventure te bezoeken en de bijna 1500 vogels die er leven te observeren. Voorzie 3 u. voor de boottocht en het bezoek aan het eiland. (Toegang tot het eiland is inbegrepen want moet op voorhand worden geboekt)

Seizoen: 20 MEI > 15 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden). Kindtarief: 6 - 15 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 9 overnachtingen in Standard/Superior/Deluxe hotels
 • Transfers per trein (Via Rail - economy) Toronto-Ottawa-Quebec-Montreal-Toronto
 • 2u begeleide city tour in Toronto (toegang CN tower inbegrepen) 
 • Excursie naar Niagara Falls met lunch & boottocht 
 • Ottawa city tour (2u)
 • Quebec City gegidste city tour (2u)
 • Montreal city tour (3u)
 • Informatiepakket

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.
De transfers luchthaven - hotel (h/t) en treinstation-hotel (h/t).

Moet je weten

Tijdens de Grote Prijs Formule 1 van 08/06 - 11/06 is een verblijf in Montreal niet mogelijk. Er zijn geen hotelkamers beschikbaar. De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

Je kan genieten van een kindkorting (2-11 jaar) indien zij de kamer delen met 2 volwassenen.

Standard Prijs per persoon


PTCSX9/Kindtarief: 2-11 jaar: €402


Superior Prijs per persoon


PTCSX9/Code PTTCDX9 - Kindtarief: 2-11 jaar: €402


Deluxe Prijs per persoon


PTCSX9/Code PTCCX9 - Kindtarief: 2-11 jaar: €402


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!