+32 (0)70 23 33 13
 • Algonquin Provincial Park
Op 3u30 van de fantastische stad Toronton bevindt zich het rustige en wondermooie park Algonquin Provincial park. Een paradijs voor natuurliefhebbers en een bron van talrijke activiteiten in openlucht.
Individueel

Dag 1 - Algonquin Provincial Park (B-L)

Aankomst in de Algonquin Log Cabin, waar om 12h30 de lunch wordt geserveerd. Vervolgens begin je aan je eerste ontdekking van het park. Na een initiatie met de kano trek je erop uit. Je verkent de wijde omgeving rondt de lodge tot aan Kitchie Island. Voor zij die veel energie hebben gaat het verder door tot aan Otter Bay waar je te voet door het woud gaat. Spot je hier je eerste wildlife? Vervolgens keer je terug naar de lodge en ben je vrij.’s Avonds diner in de lodge.

Standard Hotel:  Algonquin Log Cabin
Categorie:

Dag 2 - Algonquin Provincial Park (B-L-D)

Na het ontbijt tijd voor een kleine trektocht naar het uitzichtspunt Lookout Bluff vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Algonquin meer. Na deze inspanning tijd om de batterijen op te laden in de lodge met een hartige lunch. In de namiddag kan je deelnemen aan enkele van de artistieke ateliers, een wandeling maken of gewoon even relaxen aan het meer met een boek. In de vooravond ga je per kano naar een prachtige plaats in het park waar je geniet van een mooie zonsondergang. Daar wordt ook de diner klaargemaakt rond een kampvuur.

Standard Hotel:  Algonquin Log Cabin
Categorie:

Dag 3 - Algonquin Provincial Park (B-L)

Vroege vogels gaan met de gids voor het ontbijt nog op stap om met de kano het park te zien ontwaken tegen de opkomende zon. Met een beetje geluk zie je elanden, otters of zelfs 1 van de 2000 zwarte beren die in het park wonen. Na het ontbijt maak je nog een laatste tocht per kano waarna je een lunch geserveerd wordt. In de namiddag zet je je reis verder naar je volgende bestemming.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • Vaste aankomstdata op maandag en vrijdag 'zie sectie: Goed om weten)
 • 2 overnachtingen in Algonquin Log Cabin met gedeelte badkamer
 • Volpension (van middagmaal op dag1 tot middagmaal op dag 3)
 • Vermelde activiteiten in de progamma
 • Engelstalige gids

Niet inbegrepen

Alles wat niet vermeld wordt in inclusief

Moet je weten

Vaste Aankomstdata op maandag en vrijdag:

Mei 11-15-18-22-25-29
Juni 1-5-8-12-15-19-22-26-29
Juli 3-6-10-13-17-20-24-27-31
Augustus  3-7-10-14-17-21-24-28-31
September 4-7-11-14-18-21-25-28
Oktober 2-5-9-12

Mits een supplement van € 215/pers. op basis van een tweepersoonskamer (AGALT2), is het mogelijk deze uitbreiding te doen met vertrek uit Toronto. In dit geval heb je geen huurwagen nodig, maar moet je wel een prenight voorzien in Toronto.

Standard Prijs per persoon


AGALA2/EX: Algonquin - Gedeelde badkamer/EX: Toronto - Gedeelde badkamer


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!