+32 (0)70 23 33 13
 • Jacques Cartier National Park
 • Parc National des Grands-Jardins
 • The Saint-Maurice Animal Reserve
 • Mont-Tremblant National Park

Beleef je selfdrive door CANADA op een originele manier en ga kamperen op de mooiste plaatsen. Je hoeft zelf geen kampeermateriaal mee te sleuren, want je tent lodge is volledig ingericht. Je logeert op erkende campings, met hoogstaande voorzieningen en leuke zwembaden. Zo geniet je ten volle van de overweldigende natuur!

 • Wil je afwisselend kamperen en in een hotel of lodge slapen? Je kan de Huttopia/Hékipia tenten invoegen in je selfdrive op maat. Onze CANADA-specialisten helpen je graag met het uitstippelen van je route.
 • Met een verblijf van twee opeenvolgende nachten op eenzelfde locatie geniet je meer van de unieke sfeer tijdens het kamperen. Vanuit elke plek kan je boeiende daguitstappen maken.
Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 1. Je tent bestaat uit een houten platform van 4m x 7m, wanden en een dak uit waterdicht zeil, 2 aparte kamers en gemeenschappelijke ruimten, binnen en buiten
 2. Je tent is volledig bemeubeld en uitgerust: er is verwarming en verlichting, een kookplaat, een kleine koelkast, borden en bestek en alles wat je nodig hebt om een maaltijd te bereiden. Buiten is er een picknicktafel met 4 stoelen.
 3. Douches en toiletten vind je in een gemeenschappelijke unit. 

Niet inbegrepen

De bedden zijn niet voorzien van lakens en dekens (24CAD/dag). Houtskool of butaangas om te kokkerellen en de verplichte schoonmaak per tent lodge per locatie.

Moet je weten

DE SCHITTERENDSTE  LOCATIES

Nationaal Park Jacques Cartier
Op 30 min. van de stad Québec, temidden van een van de mooiste gletsjervalleien van Québec vind je het national park Jacques-Cartier. In deze prachtige omgeving kronkelt een rivier. De camping is omgeven door bossen.

Nationaal Park des Grands-Jardins
Op amper 1u40 van de stad Québec, in de provincie van Charlevoix, Het nationaal park is door UNESCO beschermd als biosfeer reservaat. De landschappen zijn bedekt door korstmossen en haar Noordse begroeiing leverden haar de naam van Grands-Jardins op. Het park is zeer gegeerd door wandelaars, kampeerders en vakantiegangers. kanotocht van 9-13u inclusief tijdens de voormiddag volgend op je aankomst.

Het Saint-Maurice dierenreservaat
Het reservaat ligt op ongeveer 200 km van de stad Québec,aan de samenvoeiing van de Matawin en de Saint-Maurice. Het omslaat uitgestrekte bossen met ontelbare wandelpaden en mooie watervallen. Om ten volle van de talrijke troeven van dit dierenreservaat te genieten raden we je aan hier minstens enkele dagen door te brengen.

Mont-Tremblant National Park
Met zes rivieren, vierhonderd meren en beekjes is het national park van Mont-Tremblant een echt paradijs. Het ligt op slechts 140km van Montreal! De aanwezigheid van 40 verschillende soorten zoogdieren, waaronder de wolf, bevestigt de immense grootte van het grondgebied en het pure karakter. Talrijke activiteiten zoals de via ferrata of de Duivel, wandelingen en klimmen zorgen ervoor dat je dit park op een unieke en intense manier kan beleven.
37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!