+32 (0)70 23 33 13
 • Montreal
 • Quebec City
 • Rivière-du-loup
 • Baie Des Chaleurs
 • Percé
 • Parc de La Gaspésie
 • Tadoussac
 • Saguenay
 • Lac St. Jean
 • Saint-Alexis-des-Monts
 • Montreal

Deze reis vol contrasten neemt je mee door de prachtige Quebec provincie. Romantische steden, de zilte lucht, de spectaculaire landschappen van het schiereiland Gaspé en het eindstation Tadoussac met zijn walvissen; aan de rand van het meer is dit de ideale plek om je reis af te ronden. Je kan er relaxen, kayakken, vissen of beren gaan spotten.

 

Individueel

Dag 1 - Montreal

Aankomst in Montreal gevolgd door vrije namddag en avond. Morgen ontdek je Montreal vanop het water tijdens je 90 min. durende begeleide cruise (25km) op de Saint Lawrence rivier. Je ontdekt de mooie buitenwijken van de stad en haar geschiedenis. Vervolgens rijd je verder naar Québec City.

.

Herberg Hotel:  Auberge Le Pomerol
Categorie:
Standard Hotel:  Hotel Faubourg (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - 3 - Montreal > Quebec City (255 km)

Je geniet van een volledige dag in Quebec City. Wat je zeker niet mag missen zijn de Abraham slagvelden, de citadel, de Notre-Dame basiliek, de Assemblée Nationale en het Parlement. ’s Avonds kuier je door het verkeersvrije stadskwartier en geniet je van de Europese sfeer die Quebec zo bijzonder maakt.

Herberg Hotel:  Le Saint Pierre
Categorie:
Standard Hotel:  Hotel Le Concorde
Categorie:

Dag 4 - Quebec City > Rivière-du-Loup (205 km)

Je komt aan in de Rivière-du-Loup en volgt de rivier Saint Laurent. Vergeet zeker geen kijkje te nemen bij de prachtige gebouwen, die dateren van het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20ste eeuw. Een stop in het Parc de la Croix Lumineuse is vereist. Vanaf de kaap heb je een ongelooflijk zicht op Rivière-du-Loup, de rivier Saint Lawrence en de archipel van Pèlerins waar duizenden vogels leven.

 

Herberg Hotel:  Auberge sur Mer
Categorie:
Standard Hotel:  Hotel Lesvesque
Categorie:

Dag 5 - Rivière-du-Loup > Baie des Chaleurs (410 km)

Ontdek de uitzonderlijke landschappen van het schiereiland Gaspésie. De reis neemt je vandaag mee naar de Baie des Chaleurs in de Saint Lawrence baai, vooral bekend om de grote verscheidenheid aan vissen en vissersdorpjes aan de rivierbeddingen.

Herberg Hotel:  Hôtel Le Francis
Categorie:
Standard Hotel:  Hostellerie Baie Bleue
Categorie:

Dag 6 - Baie des Chaleurs > Percé (120 km)

Je volgt de kust en komt langs Port-Daniel, een gemeenschap van Schotse, Ierse en Acadische afstammelingen. Je neemt de ‘Capitaine Fournier route’ van waar je de Cap de l’Enfer ziet, een in de rotsen gegraven spoortunnel. Vanaf de Anse-à-Beaufils heb je een onbelemmerd zicht op Percé en zijn rotsen.

 

Herberg Hotel:  Motel Le Mirage
Categorie:
Standard Hotel:  Motel Le Mirage
Categorie:

Dag 7 - Percé

Vandaag ontdek je de geheimen van Percé; de vissers op de kade en de hongerige jan-van-genten die op spectaculaire wijze duiken naar vis.

 

Herberg Hotel:  Motel Le Mirage
Categorie:
Standard Hotel:  Motel Le Mirage
Categorie:

Dag 8 - Percé > Parc de la Gaspésie (280 km)

Vanochtend neem je de route richting Forillon National Park. Dit park ligt op het puntje van het schiereiland, de landschappen bestaande uit de zee, kliffen en bergen zijn fantastisch en de vuurtoren van Pointe-au-Père is ook zeker een bezoekje waard. De diverse rotsformaties zijn de thuisbasis van een verschillende soorten zoogdieren en vogels.

Herberg Hotel:  Gîte de Mont-Albert
Categorie:
Standard Hotel:  Gîte de Mont-Albert
Categorie:

Dag 9 - Parc de la Gaspésie

Dit park is de enige plaats in Quebec waar rendieren, elanden en witstaartherten samenleven. Maar liefst 140 km aan trails bieden je onvoorstelbare zichten. Nadat je het
audio-visueel centrum bezocht hebt, heeft het Gaspé park geen geheimen meer voor je.

 

Herberg Hotel:  Gîte de Mont-Albert
Categorie:
Standard Hotel:  Gîte de Mont-Albert
Categorie:

Dag 10 - Parc de la Gaspèsie > Tadoussac (285km)

Vandaag ga je op weg naar Tadoussac, dé locatie bij uitstek voor onderwaterfauna en walvis. Verwen jezelf en pre-boek een walviscruise per boot of zodiac.

Herberg Hotel:  Auberge de la Baie
Categorie:
Standard Hotel:  Hôtel Tadoussac
Categorie:

Dag 11 - Tadoussac > Saguenay (126km)

Vanaf Anse-de-Roche heb je een uitzonderlijk uitzicht op de fjorden van Saguenay. Stop even in Anse-Saint-Jean, ook wel ‘la petit Suisse du Québec’ genoemd. Van hieruit heb je een onvergetelijk zicht op de Saguenay rivier.

 

Herberg Hotel:  Auberge des 21
Categorie:
Standard Hotel:  Hotel La Saguenéenne
Categorie:

Dag 12 - Saguenay > Lac St. Jean (126km)

Vandaag rijd je tussen het groen langs meren en rivieren richting Saguenay-Lac Saint-Jean. Dit 1002 km² grote meer is dankzij de geologische contrasten de indrukwekkendste plaats van deze regio. Je geniet er met volle teugen van de natuur en het buitenleven. Op het programma onder meer wandelen en pleziervaartjes.

Herberg Hotel:  Auberge des Iles
Categorie:
Standard Hotel:  Hôtel du Jardin
Categorie:

Dag 13 - 14 - Lac St. Jean > Saint-Alexis-des-Monts (273km)

Geniet nog even van de schoonheid van het St Jean meer en de regio. Vervolgens rijd je verder naar Saint-Alexis-des-Monts.

Morgen wacht een uitgebreid gamma activiteiten op je: boswandelingen en mountainbiketochten (op bewegwijzerde paden), toegang tot het privéstrand van het vakantiepark of wat dacht je van kanoën, surfen of zeilen op het vredige meer. Verder zijn er ook nog tal van (betalende) activiteiten: kanovaren op de rivier, een vlucht per watervliegtuig, een rit in een terreinwagen…

Herberg Hotel:  Lac à l'Eau Claire (Half board)
Categorie:
Standard Hotel:  Lac à l'Eau Claire (Half board)
Categorie:

Dag 15 - Saint-Alexis-des-Monts > Montreal (150km)

Je rijdt verder naar Montreal. Het moment om op geschenkjesjacht te gaan of gewoon nog wat te genieten van de bruisende oude haven!

 

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Montreal Canopy & Bungee

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. De echte durvers wagen een sprong in het niets en proberen een bungeejump. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Percé Boottocht rond Rocher Percé

 1 uur

Bewonder de indrukwekkende Rocher Percé en de omliggende natuur van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om het eiland Bonaventure te bezoeken en de bijna 1500 vogels die er leven te observeren. Voorzie 1 u. voor de boottocht.

Seizoen: 20 MEI > 15 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden). Kindtarief: 6 - 15 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Percé Boottocht rond Rocher Percé & beozek aan het eiland Bonaventure

 3 uur

Bewonder de indrukwekkende Rocher Percé en de omliggende natuur van dichtbij. Je hebt de mogelijkheid om het eiland Bonaventure te bezoeken en de bijna 1500 vogels die er leven te observeren. Voorzie 3 u. voor de boottocht en het bezoek aan het eiland. (Toegang tot het eiland is inbegrepen want moet op voorhand worden geboekt)

Seizoen: 20 MEI > 15 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden). Kindtarief: 6 - 15 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walvisbootcruise

 +/- 3 uur

Aan boord van de CTMA Vacancier wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 3 u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven in een zodiac.

 • Boot:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK boot:  9u45 van 9 MEI- 12OKT &  13u van 02MEI - 31OKT. Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walviszodiaccruise

 +/- 2 uur

Aan boord van en zodiac wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 2u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven aan boor de boot, de CTMA Vacancier.

 • Zodiac:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK Zodiac:  8u van 1JUN- 27SEP (CROAMLZK9) &  16u30 van 30MEI - 27SEP (CROAMLZK17). Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 14 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • De geprogrammeerde maaltijden
 • De 90 min. cruise vanuit Montreal op dag 2
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven.en de ferry op dag 10.

 

Moet je weten

Belangrijk: tijdens de Grote Prijs Formule 1 van 08/06 -11/06 en tussen 17/06 zijn er geen hotelkamers beschikbaar in Montreal! De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

Vervang je overnachting in Rivière-du Loup door een nacht in de vuurtoren van Pot à l’Eau-de Vie.
Inbegrepen zijn:

 • de oversteek h/t van Rivière-du-Loup,
 • twee maaltijden,
 • een excursie en een cruise.

Toeslag: € 133/pers. in de Standard categorie op basis van een 2-persoonskamer.
Opgelet ! De plaatsen zijn zeer beperkt . (max.3 kamers) Voor meer info kan je terecht in je travel shop.

DOEN! Ga walvissen spotten in Tadoussac of zweef boven Montreal per canopy. Beide op voorhand boekbare activiteiten vind je bij de excursies.
BELEEF EEN FANTASTISCHE ERVARING! Ruil een nacht in Rivière-du-Loup om voor een nacht in de vuurtoren van Pot à l'Eau de Vie mits toeslag.

 

Standard Prijs per persoon


FMSG15/Kind: 0-10j : €13 -


Lodge Prijs per persoon


FMSG15/Kind: 0-10j : €135 -


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!