+32 (0)70 23 33 13
 • Montreal
 • Quebec
 • La Malbaie
 • Saguenay
 • Lake St John
 • Lake Edouard
 • St.-Alexis-des-Monts
 • Montreal

Uitgestrekte bossen, betoverend stille meren, overnachting in (typische) herbergen en hotels… de ideale mix voor jong en oud. De steden Montreal en Quebec City en de regio’s Charlevoix, Saguenay en Mauricie brengen je gegarandeerd in vervoering. Deze selfdrive schenkt je onvergetelijke souvenirs die het hart van jong en oud sneller doen kloppen!

 

Individueel

Dag 1 - 2 - Montreal

Aankomst in Montreal. Je bent de rest van de dag vrij. Montreal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Je verkent te voet het historisch centrum. In je hotel ontvang je je gepersonaliseerde roadbook. En waarom Montreal niet ontdekken vanuit een ander oogpunt? Maak een cruise op de St Laurent (niet-inbegrepen) en zie de vele gezichten van Montreal. Je vaart langs 25 km geschiedenis en bezienswaardigheden: de oude haven, Saint Helene's Island, de ongerepte natuur van de Boucherville eilanden en nog veel meer.

De rest van de dag kan je invullen met een bezoek aan de Notre-Dame basiliek, aan de Biodôme, aan het park van de Olympische Spelen van 1976 of het Mont Royal park. Je proeft de levensvreugde van één van de boeiendste en levendigste steden van Canada.

 

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  St Martin Hotel Particulier
Categorie:

Dag 3 - 4 - Montreal > Quebec City (255 km)

Je verlaat Montreal en trekt naar het hartje van de Franstalige provincie Quebec. Langs de oevers van de St. Lawrence Rivier kom je aan in Quebec City, de enige versterkte stad in Noord-Amerika. Je hebt de rest van de dag vrij om deze charmante vesting te verkennen.

Dag 4 geniet je van al het mooie dat Quebec City biedt. Niet te missen zijn de Abraham slagvelden, de citadel, de boven- en benedenstad, de Notre-Dame basiliek, de Assemblée nationale en het Parlement. 's Avonds kuier je door het verkeersvrije stadskwartier en geniet je van de Europese sfeer die Quebec zo bijzonder maakt.

 

Standard Hotel:  Lindbergh
Categorie:
Superior Hotel:  Palace Royal
Categorie:

Dag 5 - Quebec > La Malbaie (150 km)

Via prachtige wegen kom je in het bergachtige Charlevoix, zonder twijfel één van de mooiste streken van Quebec! Je houdt halt bij de spectaculaire Montmorency Falls, het Ile d'Orléans en het bedevaartsoord Sainte-Anne-de-Beaupré. Het Parc des Hautes-Gorges telt heel wat mooie wandelpaden.

 

Standard Hotel:  Hotel au Petit Berger
Categorie:
Superior Hotel:  Auberge au Peupliers (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - 7 - La Malbaie - Saguenay (200 km)

Op weg naar Chicoutimi kom je voorbij Tadoussac, één van de mooiste baaien ter wereld. Dit dorpje ligt op de samenloop van het Saguenay fjord en de Saint Lawrence rivier. Je volgt de Saguenay rivier verder landinwaarts. In Sainte-Rose-du-Nord trek je op verkenning langs één van de aantrekkelijke wandelpaden van dit kleine dorpje.

Dag 7 ter plaatse heb je de hele dag om het Saguenay Nationaal Park langs de noord- en zuidoevers van de Saguenay fjord te ontdekken. Deze fjord is 105 kilometer lang en is een ideale habitat voor een bijzonder diverse zeefauna.

 

Standard Hotel:  Le Montagnais
Categorie:
Standard Hotel:  Auberge des Battures
Categorie:

Dag 8 - Saguenay > Lac St.-Jean (140 km)

Vandaag rijd je tussen het groen langs meren en rivieren richting Saguenay-Lac Saint-Jean. Dit 1002 km2 grote meer is dankzij de geologische contrasten de indrukwekkendste plaats van deze regio. Je geniet er met volle teugen van de natuur en het buitenleven. Op het programma onder meer wandelen en pleziervaart.

 

Standard Hotel:  Hotel de la Boréalie (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel de la Boréalie (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - 10 - Lac St.-Jean > Lake Edward (170 km)

Je geniet nog even van dit buitengewoon natuurgebied voor je verder rijdt richting Lac Edouard. In deze dichtbeboste streek tref je meer bomen en dieren dan steden en mensen aan. Tijdens je verblijf in la Seigneurie du Triton beleef je het echte Canada. Je hebt er de keuze uit een groot aantal activiteiten.

Dag 10 : Vrije dag. Je geniet van de vele activiteiten in de natuur rondom je meer dan honderdjarige verblijfplaats. Tip: Slaap 1 nacht zoals de Indianen in een tipi in Village Innusit. Je avondmaal op houtvuur is inbegrepen! Reserveer deze unieke ervaring vooraf in je travel shop (vanaf eind juni).

 

Standard Hotel:  La Seigneurerie du Triton (Full board)
Categorie:
Superior Hotel:  La Seigneurerie du Triton (Full board)
Categorie:

Dag 11 - 12 - Lake Edward > St.-Alexis-des-Monts (230 km)

Vandaag wacht een uitgebreid gamma activiteiten op je: boswandelingen en mountainbike (op bewegwijzerde paden), toegang tot het privéstrand van het vakantiepark of pleziervaart, kano, surfen of zeilen op het vredige meer.

Verder zijn er ook nog tal van (betalende) activiteiten: kanovaren op de rivier, een vlucht per watervliegtuig, een rit in een terreinwagen. Dag 12 kan je een hele dag genieten van de activiteiten in de natuur.

 

Standard Hotel:  Pourvoirie du Lac Blanc (Half board)
Categorie:
Standard Hotel:  Lac à l'Eau Claire (Half board)
Categorie:

Dag 13 - Saint-Alexis-du-Mont > Montreal (155 km)

Vertrek naar de luchthaven.

 

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 12 nachten in Standard/Superior hotels 
 • 2 dagen in volpension in la Seigneurie du Triton en begeleide activiteiten
 • 2 dagen in half pension in St-Alexis-des-Monts
 • De geprogrammeerde maaltijden
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

 

Moet je weten

Tijdens de Grote Prijs Formule 1 van 08/06 -11/06 zijn er geen hotelkamers beschikbaar in Montreal! De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.
Je kan genieten van een kindkorting (2-11 jaar) indien zij de kamer delen met 2 volwassenen.

Dag 9-10: Je slaapt in een kamer met gedeelde badkamer.

Standard Prijs per persoon


FMQGC13/Kindtarief: 0-11j : €236


Superior Prijs per persoon


FMQGC13/Code FMQGCS13 - Kindtarief: 0-11j : €258


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!