+32 (0)70 23 33 13
 • Montreal
 • Quebec City
 • Les Escoumins
 • Sept-îles
 • Natashquan
 • Havre St.-Pierre
 • Baie Comeau
 • Rimouski
 • Montagny
 • Montreal

Ben jij fan van Oost-Canada en wil je op zoek naar een nieuwe horizon, authenticiteit en kustlandschappen ver weg van platgetreden paden? Deze selfdrive zou dan wel eens precies right up your alley kunnen zijn! Je gaat van start in twee iconen: Montreal en Quebec City. Daarna ligt de focus op de noordkust van Oost-Canada, de thuis van de Innu. Via Tadoussac, bekend voor het walvisspotten, reis je verder noordwaarts en ontdek je een minder bekende maar cultureel rijke en schilderachtige streek.

Individueel

Dag 1 - Montreal

Aankomst in Montreal. Tijd voor een namiddagexploratie en avondje uit in deze levendige metropolis.

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Montreal > Quebec City (255 km)

Je ruilt de urban omgeving van Montreal even om voor een rit door de Franstalige provincie van Quebec langs de oevers van de St.-Laurent. Quebec City is de enige versterkte stad in Noord-Amerika. Vervelen kan je je hier nooit. Stap in de oude kabelbaan uit 1879 en bezoek het historisch stadscentrum. Dat is puur genieten.

Standard Hotel:  Hotel Le Concorde
Categorie:

Dag 3 - Quebec City

Deze extra dag ter plaatse komt perfect van pas om de typische trekpleisters van Quebec onder de loep te nemen: de Abraham slagvelden, de citadel, de boven- en benedenstad, de Basiliek Notre Dame. Slenteren door de autovrije straten van Vieux-Québec is niet alleen tof; door het Europese karakter voel je je er ook meteen thuis.

Standard Hotel:  Hotel Le Concorde
Categorie:

Dag 4 - Quebec City > Les Escoumins (255 km)

Via Charlevoix, een prachtige natuurstreek met wouden en meren, bereik je de noordkust van Canada. Tadousssac en de monding van de Saguenay fjord is een populaire plek voor het spotten van walvissen.

Standard Hotel:  Complexe Hôtelier Pelchat (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Les Escoumins > Sept-îles (390 km)

Route 138, ook bekend als ‘de walvisweg’ leidt je langs zeven eilanden. In Baie-Trinité neemt de rivier zo’n reusachtige proporties aan dat de inwoners er gewoon naar verwijzen als 'de zee'. Welkom in de Golf van de St. Laurent.  Maak zeker wat tijd vrij voor een wandeling in het natuurpark Pointe-aux-Outardes.

Standard Hotel:  Hotel Gouverneur
Categorie:

Dag 6 - Sept-îles

Heel de dag trek je op ontdekking uit in Sept-îles die aan de start van een cirkelvormige baai ligt. Het Musée régionale de la Côte-Nord is beslist een bezoekje waard. Wil je liever mensenkijken of een praatje slaan dan is de oude kade de plek bij uitstek. De promenade langs de baai en de Sept-îles archipelago zijn places-to-be als je de lokale vissers aan het werk wil zien of voor een prachtige zonsondergang.

Standard Hotel:  Hotel Gouverneur
Categorie:

Dag 7 - Sept-îles > Natashquan (370 km)

Op je programma vandaag staan het Mingan Innu dorp 'Ekuanitshit' en Natashquan, de eerste vestiging aan de Lower North Shore. In Kegaska loopt het pad gewoon dood en stap je verplicht over op vervoer per boot. Een gegidste rondleiding geeft een duidelijk beeld van het historische karakter van de streek en is een absolute aanrader. Nog een must-do: een wandeling naar de ‘galets’ of traditionele vissershutten vlakbij het strand, die geklasseerd zijn als historisch erfgoed.

Standard Hotel:  Auberge la Cache (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Natashquan > Havre-Saint-Pierre (155 km)

Je reist verder naar Havre-Saint-Pierre voor twee dagen gevuld met buitengewone ervaringen.  Een bezoek aan het interpretatiecentrum van het nationaal reservaat van de Mingan archipelago wapent je met de nodige kennis en inzichten om de geheimen van de omliggende eilanden te ontsluieren. Tijdens de boottocht zal de pracht van deze eilandengroep je niet ontgaan. Hier vind je de grootste concentratie van erosiemonolieten in Canada. Een paradijs voor liefhebbers van natuur, landschappen en zeevogels.

Standard Hotel:  Gite la Mare (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Havre-Saint-Pierre

Volg een van de vele wandelpaden, maak een excursie naar de eilanden, Niapiskau, Quarry of Perroquets of loop eens binnen in een vuurtorenstation. Het zijn maar een paar ideeën uit de veelvoud van beschikbare activiteiten.

Standard Hotel:  Gite la Mare (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Havre-Saint-Pierre > Baie-Comeau (450 km)

Baie-Comeau is je volgende halte. Bijzonder zijn de Glacier Gardens, een themapark dat klimaatveranderingen in beeld brengen. Op het eind van je bezoek loop je langs de vallei van de schelpen, een 1000 jaar oude natuurlijke verzamelplek in het boreale woud.

Standard Hotel:  Le Manoir (American Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Baie-Comeau

Een hoogtepunt van je verblijf in Baie-Comeau is zeker het bezoek aan de grootste multi-gewelfde en versterkte dam ter wereld, de Daniel-Johnson Dam, bijgenaamd 'Manic-5'. Dit is een verbluffend staaltje architectuur. Het meesterwerk ligt +/- 366m boven zeeniveau en biedt een uniek uitzicht op het waterreservoir en het trogdal. In het hoogseizoen is de toegang gratis.

Standard Hotel:  Le Manoir (American Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Baie-Comeau > Rimouski (160 km + 2u20 Ferry)

De veerboot (niet inbegrepen) brengt je naar de zuidkust, 60 km ver. Voor je Rimouski bereikt, word je verwend met een reeks prachtige vergezichten. Eens aan wal is de Pointe-au-Père Maritime Historical Site een beslist boeiende plek. Niet alleen vind je hier de hoogste vuurtoren van Canada, je verneemt er ook het meeslepende verhaal van de ‘Empress of Ireland’,  een prachtkanjer van een passagiersschip dat hier helaas in 1914 op de klippen liep.

Standard Hotel:  Hotel Gouverneur
Categorie:

Dag 13 - Rimouski > Montmagny (240 km)

Je volgt de oever van de schilderachtige St-Laurent. Het dorp Kamouraska met haar rijk architecturaal en historisch patrimonium nodigt je uit even halt te houden.

Standard Hotel:  Hôtel l'Oiselière
Categorie:

Dag 14 - Montmagny > Montreal (305 km)

Slenter door de oude haven en bezoek de Basiliek Notre-Dame of stap aan boord van een cruise om de stad aan de St.- Laurent te ontdekken.

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - Montreal

Geniet van nog enkele uren van deze buitengewoon levendige stad op twee niveaus voor de tijd onverbiddelijk richting luchthaven wijst. Of ben jij bij de gelukkigen die over genoeg tijd beschikt om te combineren met een citytrip of uitbreiding ?

Montreal Canopy

 10 min.

Vlieg erop uit en ontdek Montreal zoals de vogels. Met een katrol vlieg je over het Bonsecours eiland in Vieux- Port. Het adembenemend zicht en de adrenalineshot krijg je er zomaar bij!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden - min. 23kg / max. 113kg). Kindtarief: 7- 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walvisbootcruise

 +/- 3 uur

Aan boord van de CTMA Vacancier wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 3 u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven in een zodiac.

 • Boot:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK boot:  9u45 van 9 MEI- 12OKT &  13u van 02MEI - 31OKT. Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tadoussac Walviszodiaccruise

 +/- 2 uur

Aan boord van en zodiac wacht je een buitengewone cruise! Je gaat 2u lang walvissen spotten op de Saint-Lawrence rivier, aan de monding van de Saguenay rivier. Je kunt dit avontuur ook beleven aan boor de boot, de CTMA Vacancier.

 • Zodiac:
 • Min.leeftijd: 6 jaar - min. 1m40 groot
 • Veiligheidsuitrusting is voorzien
 • Afhankelijk van weersomstandigheden

VERTREK Zodiac:  8u van 1JUN- 27SEP (CROAMLZK9) &  16u30 van 30MEI - 27SEP (CROAMLZK17). Kindtarief: 6 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Maaltijden zoals vermeld( AB = Amerikaans ontbijt, CB = Continentaal ontbijt)
 • Je roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Belangrijke info beschikbaarheid hotelkamers:

MONTREAL: tijdens de Grote Prijs Formule 1 van 08/06 t/m 10/06/2018 & Het Oshaga Festival van 20/06 t/m 23/06/2018 zijn er geen hotelkamers beschikbaar.

Standard Prijs per persoon


FMGCN14/Kindtarief: 0-11j : €66


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!