+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Niagara Falls
 • Niagara-on-the-Lake

Toronto biedt vele ervaringen die je elders niet vindt; van kosmopolitische chic tot pastorale charme. Deze stad biedt een eclectische mix van architectuur, gastronomie en shoppen en put haar veelzijdigheid uit de kruisbestuiving van ideeën, tradities, passies, smaken, aroma's en de levensstijl van meer dan 100 culturen. Je citytrip omvat eveneens een busuitstap naar de beroemde Niagara Falls inclusief boottocht en lunch! Het brede scala aan activiteiten in en rond deze multiculturele stad maakt je ervaring onvergetelijk. Stedelijk en spannend, Toronto blijft verrassen!

Individueel

Dag 1 - Toronto

Bij aankomst wacht je transfer naar je thuis-weg-van-huis, het 4* Chelsea Hotel Downtown. Je vult vrij je namiddag en avond in en trekt mogelijks op je eerste verkenning uit. 

Standard Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont Royal York
Categorie:

Dag 2 & 3 - Toronto

Vandaag ligt jouw wereld binnen de grenzen van de stad Toronto! Tijdens de inbegrepen city tour ontdek je alle hoogtepunten van Toronto: Eaton Centre, het oude en nieuwe stadhuis, Casa Loma, Yorkville en de universiteit van Toronto, zonder het Rogers Centre en de CN Tower te vergeten.

Tijdens je verblijf is er een dagexcursie gepland naar één van Canada's meest spectaculaire locaties: de Niagarawatervallen. Onderweg rijd je door steden als Hamilton, St. Catharine's en de wijngaarden van het Niagara schiereiland. Vanzelfsprekend is er tijd zat voor een uitgebreide ontdekking van Niagara Falls. Wie er zin in heeft, kan er zelfs ervoor kiezen de beroemde watervallen letterlijk te bekijken met arendsogen, vanuit een helikopter. Een cruise aan boord van de Hornblower, een panoramische lunch is voorzien, net als een mooie rit over de Niagara promenade langs de Niagara Gorge en door het historische centrum van Niagara-on-the-Lake, verkozen tot "mooiste stad van Canada". 

 

Standard Hotel:  Chelsea Hotel
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fairmont Royal York
Categorie:

Dag 4 - Toronto

 Na het ontbijt heb je nog wat tijd vrij voor je terugvlucht naar Brussel. 

 

Niagara Falls: helikoptervlucht

 9 min.

Tijdens deze boeiende helikoptervlucht geniet je van adembenemende zichten op de Niagara-watervallen en de omliggende landschappen. Je stijgt op… en vliegt per helikopter boven de beroemde watervallen! Adembenemende zichten en een onvergetelijke herinnering. Neem je camera, smartphone en extra batterij mee!Alleen al de senseatie om als een arend boven de Niagara Falls te zweven is een absoulte beleving!

Hoogtepunten zijn: de Niagararivier, Whirlpool Rapids, Rainbow Bridge, de American Falls en, natuurlijk, de ongeëvenaarde Canadese Horseshoe Falls. En, je krijgt een certificaat als herinnering aan dit hoogvliegend avontuur! Hoe cool is dat? 

Seizoen: 05 MEI > 31 OKT. (Onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • Transfer luchthaven-hotel-luchthaven
 • 3 nachten in het 4* Chelsea Hotel
 • 48u Hop on Hop Off à Toronto
 • De dagtocht per bus naar Niagara Falls o.l.v. een Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, eventuele optionele excursies, maaltijden en drank tenzij anders vermeld, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

* Boottocht in Niagara Falls wordt tijdens laagseizoen vervangen door 'Journey behind the Falls'. De accommodatie tijdens deze citytrip is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

Standard Prijs per persoon


PTCMX3/Kindtarief: 0-12j : €112 -


Deluxe Prijs per persoon


PTCMX3/Kindtarief: 0-12j : €112 -


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!