+32 (0)2 550 01 00
 • Vancouver
 • Victoria
 • Harrison Hot Springs
 • Sun Peak
 • Jasper NP
 • Banff
 • Kananaskanis
 • Calgary

Nog nooit was het land van esdoornsiroop, beren en fantastische meren zo populair. Logisch, want weinig landen hebben zo veel te bieden!

West-Canada, dat zijn wonderbaarlijke natuurparken, besneeuwde bergtoppen, azuurblauwe meren, de Canadese Rockies en Vancouver. Moeten we nog even doorgaan, of ben je al overtuigd? Een individuele rondreis vol contrasten die je te wachten staat !

Begin met de ontdekking van de Canadese parel aan de kust van de Stille Oceaan, Vancouver, gevolgd door Victoria, de stad van de Victoriaanse tijdperken. Zwemmen en relaxen in wellness centrum van Harrison Springs, waar gletsjers en turkoois blauwe meren met een onvoorstelbare zuiverheid je ogen verwennen.

De pracht van de Rocky Montains ontdek je in de nationale parken Jasper en Banff.

 

Individueel

Dag 1 - 2 - Vancouver

Aankomst in Vancouver. In je hotel ontvang je je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma). Je bent de rest van de dag vrij.

Dag 2 verken je Vancouver en omgeving. Bezoek zeker het MacMillan planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, de Capilano hangbrug, Grouse Mountain en Park Stanley.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  Coast Coal Harbour Hotel by Apa
Categorie:
Familie Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:

Dag 3 - Vancouver > Victoria (ferry 1u35 - 70 km)

De B.C. Ferry Cruise brengt je naar Vancouver Island. Je vaart langs de ruige kust en rustige stranden tot in Victoria. De hoofdstad van British Colombia blaakt van koloniale charme.

Standard Hotel:  Chateau Victoria Hotel & Suites
Categorie:
Superior Hotel:  Inn at Laurel Point
Categorie:
Familie Hotel:  Chateau Victoria Hotel & Suites
Categorie:

Dag 4 - 5 - Victoria (ferry 1u35) > Harrison Hot Springs ( 172 km)

Tot de topattracties van Victoria horen de Inner Harbour, Bastion Square en Beacon Hill Park. De ferry brengt je terug naar Vancouver en dan rijd je naar Harrison Hot Springs, dat op de zuidelijke oever ligt van Lake Harrison. Dit 80 km lange meer ligt midden de bergen en heeft een groot zandstrand en heerlijke warmwaterbronnen, waar je op dag 5 rustig je batterijen oplaadt.

 

Standard Hotel:  Harrison Lake Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Ramada Hotel Harrison
Categorie:
Familie Hotel:  Harrison Hot Springs Resort & Spa
Categorie:

Dag 6 - Harrison Hot Springs > Sun Peaks

Vandaag rijd je door het betoverende kader van de Fraser Canyon en Valley. Je passeert langs Hell’s Gate.

 

Standard Hotel:  Nancy Greene s Cahilty Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Grand Hotel & CCtr
Categorie:
Familie Hotel:  Nancy Greene s Cahilty Lodge
Categorie:

Dag 7 - 8 - Sun Peaks > Jasper

Vandaag geniet je van de zichten langs de Yellowhead Highway. Aan de voet van Mount Robson, de hoogste top van de Rockies, stap je even uit. Je hebt morgen de hele dag om Jasper en omgeving te verkennen. Daar kan een bootocht af op Lake Maligne, een kabelbaanrit of een duik in de warmwaterbronnen van Miette Hot Springs.

 

Standard Hotel:  Lobstick Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  The Crimson
Categorie:
Familie Hotel:  Lobstick Lodge
Categorie:

Dag 9 - 10 - Jasper > Banff

Over de Icefields Parkway rijd je door een surrealistisch decor met ruige bergpieken en blauwe gletsjers. Je stapt even uit aan Lake Peyto en Lake Moraine. Niet te missen is de gletsjer aan het blauwgroene meer, Lake Louise. Je vervolgt je reis langs de Trans-Canada Highway tot in Banff. Het landschap is er prachtig en je kunt er tal van outdoor activiteiten beoefenen. Morgen heb je de hele dag om te sporten en aan heerlijke natuurexploratie te doen. Een bezoek aan ‘Cave & Basin’ of de Bow watervallen, of de kabelbaan naar de top van Mount Sulphur.Je kan ook raften, fietsen, paardrijden...

 

Standard Hotel:  Elk and Avenue Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Buffalo Mountain Lodge
Categorie:
Familie Hotel:  Hidden Ridge Resort
Categorie:

Dag 11 - 12 - Banff > Kananaskis

Vanuit Banff brengt de schilderachtige weg je via Harvey Heights en Canmore naar Kananaskis. Stop even nabij de Bow watervallen of klim naar de top van Mount Sulphur. Morgen heb je de hele dag vrij voor tal van outdoor activiteiten waaronder golf, zwemmen,tennis, paardrijden, wandelen of fietsen.

 

Standard Hotel:  Mount Kidd Manor
Categorie:
Superior Hotel:  Mount Kidd Manor
Categorie:
Familie Hotel:  Mount Kidd Manor
Categorie:

Dag 13 - Kananaskis > Calgary

Op weg naar dé one-and-only rodeo stad: Calgary. Trek op je eigen ritme op ontdekking uit en voorzie zeker wat tijd voor een bezoek aan Heritage Park en Calgary Tower.

 

Standard Hotel:  Delta Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  Westin Hotel Calgary
Categorie:
Familie Hotel:  International Hotel
Categorie:

Dag 14 - Calgary

Eind van je selfdrive.

 

Banff Paardrijden in Sundance

 2 uur

Geniet vanop je paard met volle teugen van de frisse lucht van de rockies. Je volgt de rivier Bow en trekt over de Sulphur berg. Een unieke gelegenheid om van de natuur te genieten en prachtige foto’s te maken. Min. 8 jaar; max 110 kg

Seizoen: 24 APR > 05 OKT.  (min; 8j / max 113 kg)

 Individueel

Banff Gondola rit

 2 uur

Vanuit de kabelbaan die je naar de top van de Sulphur Mountain brengt bewonder je adembenemende panorama’s. Volg bovenop de berg zeker de gemarkeerde wandeling. Super leerrijk  en prachtige vergezichten.

Seizoen: 1 APR > 31 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 Individueel

Jasper Op de Athabasca gletsjer & skywalk

 1/2 dag

Naast het verkennen van de Athabasca gletsjer, krijg je ook de kans om te wandelen over het gloednieuwe hangend glazen platform. Hoog op een rots van 280 m die over de Sunwapta Canyon hangt, word je verrast door een onwaarschijnlijk panoramisch uitzicht en het gevoel boven de wereld uit te steken. Een unieke belevenis in het hart van de Rocky Mountains.

Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • De tijd op de skywalk is niet gelimiteerd
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Op de Athabasca gletsjer

 1u20

Reis naar het hart van de Rocky Mountains en trek met de ‘Ice Explorer’, een aangepast 4x4 voertuig, over de gletsjer Athabasca die zich over 6 km uitstrekt. Je krijgt zelfs de kans om over het ijs te wandelen. Een buitengewone belevenis, vooral in de zomer!

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Rafting op de Athabasca rivier

 2u30

Wat is de beste manier om Canada te beleven zoals de echte Canadezen en de natuur van dichtbij te ontdekken?
Dankzij je ervaren gids bekijk je de landschappen en de wildernis nooit meer zoals tevoren. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze rafting is geschikt voor de hele familie!

 • Seizoen:  10 MEI - 05 OKT.
 • Kindtarief: 2 >5 en 6>17 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Cruise op Maligne meer

 1u30

Je vaart over een van de beroemdste meren van West-Canada. De gids geeft je een overvloed aan informatie en je kan schitterende foto's maken van deze superfotogenieke plek tijdens een korte halte op Spirit Island.

Seizoen:  25 MEI - 07 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel

Vancouver per fiets

 3 uur

Samen met je gids ontdek je Vancouver, een stad met indrukwekkende contrasten. De wolkenkrabbers van het centrum, de waterkant en de groene longen van de stad, Stanley Park; alles is aanwezig. Voor alle leeftijden en niveaus. E-bikes voor volwassenen zijn beschikbaar mits supplement (10% Discount voor alle boeking EB voor 31 DEC).

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kindtarief: 10 > 17 jaar

 Individueel

Vancouver Fly over Canada

 30 min.

Ontdek Canada in 4D. In de lucht, onder een enorme koepel, vlieg je over de fantastische steden en landschappen van Oost naar West-Canada. Het geheel wordt versterkt door speciale multi-sensorische effecten zoals wind en mist. Een magische ervaring die je niet snel zal vergeten.

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kindtarief: 3- 12 jaar (Kinderen: min; 102cm groot)

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver per watervliegtuig

 30 min.

In Vancouver is een watervliegtuig een alledaags transportmiddel. Aan de terminal lijkt het komen en gaan van boten en watervliegtuigen wel een indrukwekkend ballet. Ontdek de magie van deze stad tussen bergen en zee vanuit de lucht. Vergeet je fototoestel niet, de landschappen zijn adembenemend !

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP.  Kindtarief: 2 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Vlieg over alpijnse meren en gletsjers

 85 min.

Aan boord van het watervliegtuig zal je je ogen de kost geven! Je vliegt over de besneeuwde toppen van de berg Mamquam (2600 m) en bij mooi weer, land je op het kristallen water van een alpien meer.

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP (onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Whalewatching

 +/- 4 uur

Scheep in op de Explorathor voor een buitengewone cruise! Met een half-boot, half-zodiak ga je op zoek naar orca’s, bruinvissen, zeeleeuwen, zeehonden… er wacht je 4 uur puur geluk terwijl je de zeefauna observeert. Transfer mogelijk mits supplement.(WHASGT)

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kinder- en jeugdtarief mogelijk tot 18 jaar.

 Individueel
Ontdek nu

Victoria Whalewatching

 +/- 4 uur

Aan boord van een comfortabele catamaran vaar je door de zeestraat Juan de Fuca op zoek naar walvissen. Vergeet je fototoestel niet!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kinder- en jeugdtarief mogelijk tot 17 jaar.

 Individueel
Ontdek nu

Tofino Walvis- en berensafari

 +/- 6 uur

Aan de Pacifische kust kan deze excursie niet ontbreken: het observeren en spotten van zwarte beren en walvissen. Je start de dag in een zodiac om diep het Pacific Rim National Park in te varen op zoek naar de zwarte beer. Bij laag tij dalen deze beren af vanuit de bergen op zoek naar lekkers op de opgedroogde kust. Een unieke waarneming van deze dieren in hun natuurlijke habitat. Vervolgens ga je de zee op, op zoek naar blauwe/grijze walvissen, orka’s, zeehonden enandere zeedieren. Tijdens beide safari’s word je begeleid door biologen die je zullen helpen de dieren te spotten en hun gedrag te begrijpen.

 • Seizoen: 01 APR > 31 SEP
 • Min. leeftijd: 3 jaar
 • Kind/ Jongerenkorting (3-12)
 • Naargelang de getijden en de weersomstandigheden kunnen deze excursies gesplitst worden over 2 dagen.
 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 13 nachten in Standard/Superior hotels 
 • De ferry vanuit Nanaimo - Horseshoe Bay (dag 3) 
 • De ferry vanuit Tsawassen - Swartz Bay (dag 4) 
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

 

Moet je weten

De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld. Kindkorting voor kinderen (2-11 jaar oud) die de kamer delen met 2 volwassenen.

 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!