+32 (0)2 550 01 00
 • Whitehorse
 • Watson Lake
 • Faro
 • Dawson City
 • Eagle Plains
 • Inuvik
 • Dawson City
 • Beaver Creek
 • Haines Junction
 • Whitehorse

Ga voor het Canadese verre noorden! Gedurende 14 dagen doorkruis je deze provincie als geen ander. Je staat oog in oog met uitzonderlijke landschappen, ontmoet de Inuit - een volk dat al eeuwenlang in de buurt van de poolcirkel leeft – voelt er de goudkoorts toenemen in de mijnruines en ontdekt er de middernacht zon. Yukon kan je met niets vergelijken; niets dat je ooit hebt gedaan of gezien; het is uniek en buitengewoon.

Individueel

Dag 1 - Whitehorse

Aankomst in Whitehorse, een charmant stadje en de hoofdstad van het Yukon-gebied. Je neemt je huurwagen in ontvangst (niet inbegrepen) en trekt in je hotelkamer in. Loop zeker eens langs bij de Tourist Information.

Standard Hotel:  Coast High Country Inn
Categorie:

Dag 2 - Whitehorse > Watson Lake (440 km)

Vandaag trek je er pas echt uit op ontdekking door dit Noordse land. Je reist oostwaarts langs de Alaska Highway door kleine steden en dorpen die unieke gemeenschappen beitelden uit deze ruwe wildernis. Bezoek in Watson Lake zeker 'The Signpost Forest', een ongewone verzameling van meer dan 10.000 panelen geschonken door bezoekers uit de hele wereld.

Standard Hotel:  A Nice Motel
Categorie:

Dag 3 - Watson Lake > Faro (425 km)

Campbell Highway leidt langs verschillende rivieren en meren. Je uiteindelijke bestemming vandaag is Faro, een klein stadje in de schaduw van de bergen. Spring even binnen in her Interpretation Center. Je komt er alles te weten over de geschiedenis en geografie van het gebied, Ook de oude lood- en zinkmijn, ooit de grootste producent ter wereld, is de moeite waard.

Standard Hotel:  Studio Hotel
Categorie:

Dag 4 - Faro > Dawson City (530 km)

Nog verder naar het noorden ligt de meest iconische stad van de Yukon, Dawson City. Onderweg er naartoe kruisen elanden, caribou of grizzly's mogelijks je pad.

Standard Hotel:  Downtown Hotel
Categorie:

Dag 5 - Dawson City > Eagle Plains (531 km)

Vandaag reis je naar het hart van de provincie. Dempster Highway baant zich een weg door de vlaktes en op de achtergrond biedt Mount Richardson een unieke blik, zo uitgesproken typisch voor deze regio.

Standard Hotel:  Eagle Plains Hotel
Categorie:

Dag 6 & 7 - Eagle Plains > Inuvik (405 km)

Je volgt de Mackenzie-rivier, Canada's langste waterloop. Verder naar het noorden kom je aan in de stad Inuvik vlakbij de poolcirkel.

De Inuits zals deze oorspronkelijke bewoners heten, zijn al millenia thuis in deze barre klimatologische omstandigheden. Op dag 7 heb je een hele dag om kennis te maken met hun folklore, ambachtelijke vaardigheden en lokale keuken.

Standard Hotel:  Capital Suites
Categorie:

Dag 8 - Inuvik > Eagle Plains (365 km)

De weg terug naar Eagle Plains is ook de moeite waard. Maak een wandeling naar Fort McPherson en bezoek de historische kerk die dateert van de pioniers en handelaars van de Hudson's Bay Company.

Standard Hotel:  Eagle Plains Hotel
Categorie:

Dag 9 - Eagle Plains > Dawson City (408 km)

Je keert terug naar Dawson City. Voorzie zeker een stop bij Bonanza Creek, waar de gold rush begon. In Dredge nr. 4 leer je meer over het ontginnen van waardevol metaal. Zin in een spectaculair vergezicht? Midnight Dome is de placet to be.

Standard Hotel:  Downtown Hotel
Categorie:

Dag 10 - Dawson City > Beaver Creek (435 km)

Is er een leukere manier om je dag te starten dan lekker uit te waaien tijdens een korte oversteek van de Yukon-rivier (inclusief)? En als je spannend verwacht, is sensatie wat je krijgt. Vandaag reis je over de 'Top of the World' weg! Taylor Highway neemt je helemaal mee naar Alaska in de VS. Het kleine kruispuntstadje Chicken biedt de ideale tussenstop om wat scenes uit het lokale leven op te snuiven. Je reisverhaal vandaag eindigt terug in Canada, in het knusse stadje Beaver Creek.

Standard Hotel:  Discovery Yukon Lodgings (Bed only)
Categorie:

Dag 11 - Beaver Creek > Haines Junction (290km)

Dankzij de kortere tijd achter het stuur heb je vandaag ruim de tijd om zelfstandig de natuur en haar wonderen te verkennen, zoals de oevers van Lake Kluane, het Kluane National Park of de met sneeuwbedekte bergen en gletsjers van St Elias. Er zijn talrijke goed bewegwijzerde wandelpaden en fantastische uitkijkpunten. In Haines Junction kan je het First Nations Daku Cultural Center ontdekken, een must see in deze grensstad.

Standard Hotel:  Mount Logan Lodge
Categorie:

Dag 12 & 13 - Haines Junction > Whitehorse (155km)

Je keert terug naar Whitehorse. Tijd om door deze kleurrijke stad te slenteren. Plan een bezoek aan de S.S. Klondike uit een rijk historisch verleden, aan het transportmuseum of MacBride Museum over de Yukon.
Morgen, dag 13, is je laatste volledige dag in deze ongebruikelijke Scandinavische regio. Een tip? Ga op daguitstap naar Skagway Alaska of trek een halve dag uit voor het spotten van wild of een plons in de warmaterbronnen.

Standard Hotel:  Coast High Country Inn
Categorie:

Dag 14 - Whitehorse

Je reis is rond. Deel je ervaringen op www.thetravellinggeneration.be. Wij horen en lezen het graag!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 13 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • De ferry bij de Yukon rivier oversteek op dag 6

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten h/t, je huurwagen en alle gerelateerde itelms; optionele excursies, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Belangrijke informatie

 • Tijdens deze selfdrive beland je in Alaska, een Amerikaanse staat. Je moet dus in het bezit zijn van een geldige ePassport of ESTA (visum).
 • Als je een 3- of 4-persoonskamer boekt in het Nice Hotel in Watson Lake, dan logeer je in 2 kamers.
 • De wegen zijn niet altijd geasfalteerd, secundaire wegen en schouders zijn grind. Boek liever een auto met vierwielaandrijving.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!