+32 (0)70 23 33 13
 • Calgary
 • Banff 
 • Jasper
 • Kamloops
 • Vancouver
 • Cruise/croisière

Ontdek West-Canada zonder huurwagen…ongelooflijk maar waar ! Je bereikt de diverse hot spots aan boord van de beroemde en luxueuse Rocky Mountaineer, een ervaring op zich. Banff, Jasper… je zal niets missen van de knapste natuurparken in The Canadian Rockies. Vancouver en Victoria staan ook op je programma. En eindigen doe je in nog meer onverwachte schoonheid met een 7-daagse cruise door fjorden en baaien van Alaska ! Knijp even in je arm om te zien of je droomt !

Individueel

Dag 1 - Calgary > Banff (136 km)

Zodra je aankomt in Calgary, vervolg je je weg richting Banff. Je ontdekt onmiddellijk het magnifieke en betoverende decor van de ‘Rockies’.

Standard Hotel:  Elk and Avenue Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Brewster Mountain Lodge (Continental Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Fairmont Banff Springs
Categorie:

Dag 2 - Banff National Park

Je bent de hele dag vrij. Neem de kabelbaan naar de top van Mount Sulphur. In het park kan je ook raften, fietsen, paardrijden of wandelen.

Standard Hotel:  Elk and Avenue Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Brewster Mountain Lodge (Continental Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Fairmont Banff Springs
Categorie:

Dag 3 - Banff > Jasper (288 km)

Je dag start met een transfer naar Jasper. Je houdt halt aan het Columbia Icefield, een ‘ijsveld’ met een oppervlakte van 325km². Aan boord van de Ice Explorer bereik je de Athabasca Gletsjer. Tijd voor een wandeling. Ben je avontuurlijk aangelegd ? Dan is de glazen skywalk of observatiebrug 280 m boven de Sunwapta vallei zeker jouw ding (inbegrepen). Een lust voor het oog !

Standard Hotel:  Marmot Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  The Crimson
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Fairmont Park Lodge
Categorie:

Dag 4 - Jasper

Vrije dag om de omgeving van Jasper uit te kammen en deel te nemen aan activiteiten ter plaatse.

Standard Hotel:  Marmot Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  The Crimson
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Fairmont Park Lodge
Categorie:

Dag 5 - Jasper > Kamloops r + 441 km (B-L)

Instappen ! Vanuit Jasper vertrekt de beroemde Rocky Mountaineer en jouw plekje aan boord is geboekt. Glijd in je zetel en geniet in alle comfort van de onbeschrijfelijke landschappen die aan je voorbij glijden. West-Canada op z’n best!

Standard Hotel:  Thompson Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Thompson Hotel
Categorie:
Deluxe Hotel:  Thompson Hotel
Categorie:

Dag 6 - Kamloops > Vancouver r+ 354 km (B-L)

Je zet je laatste stretch aan boord van de Rocky Mountaineer in doorheen 'cowboy ranchland' en langs de snelstromende Fraser & Thompson rivier. Tijdens je reis kan je luisteren naar de verhalen en legendes uit het Wilde Westen.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  The Georgian Court
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Fairmont Hotel
Categorie:

Dag 7 - Vancouver > Victoria > Vancouver

Van de trein naar de veerboot. Vanuit Vancouver vaar je langs de pittoreske Gulf Islands naar Victoria, de charmante hoofdstad van Brits Columbia. Een bezoek aan Butchart Botanical Gardens en een boeiende stadsverkenning zijn inbegrepen. Op het eind van de namiddag keer je terug naar Vancouver.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  The Georgian Court
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Fairmont Hotel
Categorie:

Dag 8 - 14 - Cruise naar en in Alaska

Vandaag ga je aan boord van de Holland America cruiseliner die je 7 dagen lang mee op stap neemt door de fjorden , the Inside Passage, de baaien, gletsjers en besneeuwde bergtoppen van Alaska. Verwacht een wow-gehalte van 11 op 10 !

Deluxe Hotel:  Holland America cruise ship MS Volendam (Full board)
Categorie:
Standard Hotel:  Holland America cruise ship MS Volendam (Full board)
Categorie:
Superior Hotel:  Holland America cruise ship MS Volendam (Full board)
Categorie:

Dag 15 - Vancouver

Aankomst in de cruiseterminal van Vancouver. Je bereikt de luchthaven op eigen kracht . Wie tijd heeft kan verlengen met een citytrip in Vancouver of een ontdekking van Vancouver Island bijvoorbeeld, waar je beren of walvissen in hun habitat kan spotten. Machtig!

Banff Paardrijden in Sundance

 2 uur

Geniet vanop je paard met volle teugen van de frisse lucht van de rockies. Je volgt de rivier Bow en trekt over de Sulphur berg. Een unieke gelegenheid om van de natuur te genieten en prachtige foto’s te maken. Min. 8 jaar; max 110 kg

Seizoen: 24 APR > 05 OKT.  (min; 8j / max 113 kg)

 Individueel

Banff Gondola rit

 2 uur

Vanuit de kabelbaan die je naar de top van de Sulphur Mountain brengt bewonder je adembenemende panorama’s. Volg bovenop de berg zeker de gemarkeerde wandeling. Super leerrijk  en prachtige vergezichten.

Seizoen: 1 APR > 31 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 Individueel

Jasper Op de Athabasca gletsjer

 1u20

Reis naar het hart van de Rocky Mountains en trek met de ‘Ice Explorer’, een aangepast 4x4 voertuig, over de gletsjer Athabasca die zich over 6 km uitstrekt. Je krijgt zelfs de kans om over het ijs te wandelen. Een buitengewone belevenis, vooral in de zomer!

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Rafting op de Athabasca rivier

 2u30

Wat is de beste manier om Canada te beleven zoals de echte Canadezen en de natuur van dichtbij te ontdekken?
Dankzij je ervaren gids bekijk je de landschappen en de wildernis nooit meer zoals tevoren. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze rafting is geschikt voor de hele familie!

 • Seizoen:  10 MEI - 05 OKT.
 • Kindtarief: 2 >5 en 6>17 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Op de Athabasca gletsjer & skywalk

 1/2 dag

Naast het verkennen van de Athabasca gletsjer, krijg je ook de kans om te wandelen over het gloednieuwe hangend glazen platform. Hoog op een rots van 280 m die over de Sunwapta Canyon hangt, word je verrast door een onwaarschijnlijk panoramisch uitzicht en het gevoel boven de wereld uit te steken. Een unieke belevenis in het hart van de Rocky Mountains.

Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • De tijd op de skywalk is niet gelimiteerd
 Individueel
Ontdek nu

Cruise op Maligne meer

 1u30

Je vaart over een van de beroemdste meren van West-Canada. De gids geeft je een overvloed aan informatie en je kan schitterende foto's maken van deze superfotogenieke plek tijdens een korte halte op Spirit Island.

Seizoen:  25 MEI - 07 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel

Vancouver per fiets

 3 uur

Samen met je gids ontdek je Vancouver, een stad met indrukwekkende contrasten. De wolkenkrabbers van het centrum, de waterkant en de groene longen van de stad, Stanley Park; alles is aanwezig. Voor alle leeftijden en niveaus. E-bikes voor volwassenen zijn beschikbaar mits supplement (10% Discount voor alle boeking EB voor 31 DEC).

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kindtarief: 10 > 17 jaar

 Individueel

Victoria Whalewatching

 +/- 4 uur

Aan boord van een comfortabele catamaran vaar je door de zeestraat Juan de Fuca op zoek naar walvissen. Vergeet je fototoestel niet!

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kinder- en jeugdtarief mogelijk tot 17 jaar.

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver per watervliegtuig

 30 min.

In Vancouver is een watervliegtuig een alledaags transportmiddel. Aan de terminal lijkt het komen en gaan van boten en watervliegtuigen wel een indrukwekkend ballet. Ontdek de magie van deze stad tussen bergen en zee vanuit de lucht. Vergeet je fototoestel niet, de landschappen zijn adembenemend !

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP.  Kindtarief: 2 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Vlieg over alpijnse meren en gletsjers

 85 min.

Aan boord van het watervliegtuig zal je je ogen de kost geven! Je vliegt over de besneeuwde toppen van de berg Mamquam (2600 m) en bij mooi weer, land je op het kristallen water van een alpien meer.

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP (onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 7 nachten aan boord van de Holland America cruise liner M/S Volendam in volpension ( van avondmaal op dag 8 tot ontbijt op dag 14) in een standaard binnenkajuit
 • De vermelde transfers en maaltijden
 • De reis aan boord van de Rocky Mountaineer van Jasper tot Vancouver in Silver Leaf Service
 • Je excursie naar het Columbia Icefield & Skywalk
 • Je daguitstap vanuit Vancouver naar Victoria (en veerboot)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven en fooien tijdens de cruise.

Moet je weten

Let wel : deze rondreis is ook mogelijk met vertrek vanuit Vancouver (eastbound) en aankomst in calgary. In dat geval begin je met de cruise naar en in Alaska. De prijsofferte en vertrekdata vind je in je favoriete travel shop.

Rocky Mountaineer: Wie wil kan upgraden naar de Gold Leaf Service mits een toeslag van € 530/pers. Er is een voertuig met glazen dak om maximaal te genieten van de voorbijglijdende landschappen en bergtoppen en een rijdend bar/restaurant.

Cruise: Wie wil kan mits toeslag een buitenkajuit of kajuit met balkon reserveren. Alle info vind je in je Connections travel shop.

Standard Prijs per persoon


PCACIST14


Superior Prijs per persoon


PCACIST14


Deluxe Prijs per persoon


PCACIST14


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!