+32 (0)2 550 01 00
 • Vancouver
 • Penticton
 • Revelstoke
 • Banff
 • Jasper
 • 100 Mile House
 • Whistler
 • Vancouver

Met deze selfdrive ga je door de mooiste nationale parken van de Rocky Mountains. De aangename stad van Vancouver is het uitgangspunt van een prachtig avontuur dat je naar de Okanagan Valley - ook bekend als 'de tuin van Canada' , het Glacier National Park en de nationale parken van Banff & Jasper leidt. Tijdens je terugkeer naar Vancouver pik je de schitterende Yellowhead Pass en het Wells Grey & Garibaldi Park mee.

Individueel

Dag 1 - 2 - Vancouver

Aankomst in Vancouver. In je hotel ontvang je je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma). Je bent de rest van de dag vrij. Op dag 2 staat Vancouver en omgeving op je programma. Waarom niet met de trolley bus methode à la San Francisco? Je stapt op en af, waar en wanneer jij het wenst en je ontdekt de stad op eigen ritme.

 

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  The Fairmont Hotel
Categorie:

Dag 3 - Vancouver > Pentiction (395 km)

Vanmorgen ga je langs de kustbergen en het provinciale park Manning. Aarzel zeker niet om even te lopen over wat er nog overblijft van het historische Dewdney spoor. Penticton City ligt in het zuidwesten van Okanagan Lake en de luxe boom- en wijngaarden van de vallei met dezelfde naam. Deze regio staat bekend voor zijn stranden en droog, heet klimaat. 

 

Standard Hotel:  Ramada Inn & Suites
Categorie:
Superior Hotel:  Penticton Lake Side Resort
Categorie:

Dag 4 - Penticto > Revelstoke (260 km)

Na het bezoek aan de Okanagan Valley zet je de rit voort tot in Revelstoke. Onderweg geniet je natuurlijk van prachtige landschappen.

 

Standard Hotel:  The Sutton Place Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  The Sutton Place Hotel
Categorie:

Dag 5 - 6 - Revelstoke > Banff (280 km)

Via het Glacier en Rogers National Park kom je aan in Banff. Trek vooral genoeg tijd uit voor een bezoekje en wandeling langs het mooie Lake Louise. En wat dacht je van river rafting of een excursie op Lake Minnewanka?

 

Standard Hotel:  Tunnel Mountain Resort
Categorie:
Superior Hotel:  The Fairmont Banff Springs
Categorie:

Dag 7 - 8 - Banff > Jasper (285 km)

Onderweg naar Jasper rijd je voorbij de spectaculaire Icefields Parkway. Stop even aan het Peytomeer en mis zeker geen ritje snowcoach op het Columbia-ijsveld. Vandaag op het programma: onstpannen en genieten. Een boottocht op Lake Maligne, de canyon verkennen, wandelen of van de Miette waterbronnen genieten? Het wordt alvast een moeilijke keuze! 

 

Standard Hotel:  Lobstick Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  The Fairmont Park Lodge
Categorie:

Dag 9 - 10 - Jasper > 100 Mile House (465 km)

Een rit langs Yellowhead dichtbij Mount Robson (hoogste piek van de Rocky Mountains) en vervolgens volg je de Thompson rivier richting zuiden. Wij raden je zeker aan om aan de Blue River en Clearwater te stoppen. 100 Mile House is opgericht tijdens de ‘cariboo gold rush’ en diende als aflossingsplaats voor de goudzoekers van Lillooett. Vandaag staat de regio bekend voor zijn boerderijen.

 

Standard Hotel:  The 108 Golf Resort
Categorie:
Superior Hotel:  Spruce Hill Resort & Spa
Categorie:

Dag 11 - 12 - 100 Mile House > Whistler (300 km)

Volg de weg van het Duffey meer richting zuiden tot aan het provinciaal park Garibaldi en het beroemde, toeristische mekka Whistler en geniet van een extra onstpannen dagje met outdoor activiteiten : wandelen, zeilen, windsurfen, golf, tennis, boottocht of gewoon shoppen in het dorp. 

 

Standard Hotel:  Crystal Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Fairmont Chateau Whistler Resort
Categorie:

Dag 13 - Whistler > Vancouver (123 km)

Neem ‘s ochtends de tijd om de stad op eigen ritme te bezoeken, de terugreis naar Vancouver duurt slechts 2 uur. Eens je in Vancouver aankomt, heb je tijd om te shoppen en het nachtleven te ontdekken. Enjoy!

 

Standard Hotel:  Pacific Gateway Vancouver Airport
Categorie:
Superior Hotel:  Pacific Gateway Vancouver Airport
Categorie:

Dag 14 - Vancouver

Einde van je selfdrive.

 

Jasper Op de Athabasca gletsjer

 1u20

Reis naar het hart van de Rocky Mountains en trek met de ‘Ice Explorer’, een aangepast 4x4 voertuig, over de gletsjer Athabasca die zich over 6 km uitstrekt. Je krijgt zelfs de kans om over het ijs te wandelen. Een buitengewone belevenis, vooral in de zomer!

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Rafting op de Athabasca rivier

 2u30

Wat is de beste manier om Canada te beleven zoals de echte Canadezen en de natuur van dichtbij te ontdekken?
Dankzij je ervaren gids bekijk je de landschappen en de wildernis nooit meer zoals tevoren. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze rafting is geschikt voor de hele familie!

 • Seizoen:  10 MEI - 05 OKT.
 • Kindtarief: 2 >5 en 6>17 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Op de Athabasca gletsjer & skywalk

 1/2 dag

Naast het verkennen van de Athabasca gletsjer, krijg je ook de kans om te wandelen over het gloednieuwe hangend glazen platform. Hoog op een rots van 280 m die over de Sunwapta Canyon hangt, word je verrast door een onwaarschijnlijk panoramisch uitzicht en het gevoel boven de wereld uit te steken. Een unieke belevenis in het hart van de Rocky Mountains.

Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • De tijd op de skywalk is niet gelimiteerd
 Individueel
Ontdek nu

Cruise op Maligne meer

 1u30

Je vaart over een van de beroemdste meren van West-Canada. De gids geeft je een overvloed aan informatie en je kan schitterende foto's maken van deze superfotogenieke plek tijdens een korte halte op Spirit Island.

Seizoen:  25 MEI - 07 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel

Vancouver per fiets

 3 uur

Samen met je gids ontdek je Vancouver, een stad met indrukwekkende contrasten. De wolkenkrabbers van het centrum, de waterkant en de groene longen van de stad, Stanley Park; alles is aanwezig. Voor alle leeftijden en niveaus. E-bikes voor volwassenen zijn beschikbaar mits supplement (10% Discount voor alle boeking EB voor 31 DEC).

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kindtarief: 10 > 17 jaar

 Individueel

Vancouver Whalewatching

 +/- 4 uur

Scheep in op de Explorathor voor een buitengewone cruise! Met een half-boot, half-zodiak ga je op zoek naar orca’s, bruinvissen, zeeleeuwen, zeehonden… er wacht je 4 uur puur geluk terwijl je de zeefauna observeert. Transfer mogelijk mits supplement.(WHASGT)

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kinder- en jeugdtarief mogelijk tot 18 jaar.

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver per watervliegtuig

 30 min.

In Vancouver is een watervliegtuig een alledaags transportmiddel. Aan de terminal lijkt het komen en gaan van boten en watervliegtuigen wel een indrukwekkend ballet. Ontdek de magie van deze stad tussen bergen en zee vanuit de lucht. Vergeet je fototoestel niet, de landschappen zijn adembenemend !

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP.  Kindtarief: 2 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Fly over Canada

 30 min.

Ontdek Canada in 4D. In de lucht, onder een enorme koepel, vlieg je over de fantastische steden en landschappen van Oost naar West-Canada. Het geheel wordt versterkt door speciale multi-sensorische effecten zoals wind en mist. Een magische ervaring die je niet snel zal vergeten.

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kindtarief: 3- 12 jaar (Kinderen: min; 102cm groot)

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Vlieg over alpijnse meren en gletsjers

 85 min.

Aan boord van het watervliegtuig zal je je ogen de kost geven! Je vliegt over de besneeuwde toppen van de berg Mamquam (2600 m) en bij mooi weer, land je op het kristallen water van een alpien meer.

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP (onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 13 nachten in Standard/Superior hotels 
 • Maaltijden zoals vermeld 
 • Hop on - Hop off city tour in Vancouver (dag 2) 
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld. Je kan genieten van een kindkorting (2-11 jaar) indien zij de kamer delen met 2 volwassenen.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!