+32 (0)2 550 01 00
 • Vancouver
 • Penticton
 • Revelstoke
 • Peyto Lake
 • Banff
 • Jasper
 • Lake Louise
 • Prince George
 • Smithers
 • Prince Rupert
 • Port Hardy
 • Campbell River
 • Victoria
 • Vancouver

Ontdek de immense uitgestrektheid van de imposante bossen, kristalheldere turquoise meren en met sneeuwbedekte bergtoppen van West-Canada en geniet van Vancouver en Victoria. Temidden van dit prachtige landschap loopt de Inside Passage, gesculpteerd door gletsjers. Deze grandioze gang van kliffen, groen en ijs leidt naar Vancouver Island, een van de mooiste eilanden in de Noord-Amerikaanse Stille Oceaan.

 

Individueel

Dag 1 - 2 - Vancouver

Aankomst in Vancouver, check in en tijd om te ontspannen en te wennen aan het uurverschil. 

Tijdens dag 2 trek je er zelfstandig op uit en verken je Vancouver.  Absolute hoogtepunten zijn The Macmillan planetarium, Chinatown, het historische Gastown, Granville Island, de Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain en Stanley Park. Ze allemaal in één dag zien, dat is een olympische prestatie.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:

Dag 3 - Vancouver > Penticton (395 km)

De rit naar Penticton neemt je mee door de Okanagan Valley, bekend om zijn weelderige boom en wijngaarden, zijn prachtig meer en stranden en zijn warm en droog klimaat.

Standard Hotel:  Ramada Inn & Suites
Categorie:

Dag 4 - Penticton > Revelstoke (260 km)

Vanmorgen heb je rustig de tijd om de Okanagan Valley te ontdekken. Dan rijd je richting Revelstoke, waar spectaculaire watervallen, duizelingwekkende pieken en prachtige meren je verwelkomen.

 

Standard Hotel:  The Sutton Place Hotel
Categorie:

Dag 5 - Revelstoke > Banff (259 km)

Vandaag gaat het richting Canadese Rockies. Je doorkruist het Glacier National Park en rijd langs de Rogers Pass. Yoho National Park, op de provinciegrens, was het eerste nationale park van het land. Hou even halt bij de Kicking Horse Pass en maak voor je aankomt in Banff zeker de tijd voor het pittoreske Lake Louise en haar wandelpaden.

Standard Hotel:  Elk and Avenue Hotel
Categorie:

Dag 6 - Banff Naional Park

Je extra dag in Banff geeft je de kans om de streek beter te leren kennen. Enof ze de moeite waard is. Bezoek bijvoorbeeld het Banff Natural History Museum, trek op avontuurlijke rafting uit, beklim Sulphur Mountain te voet of per gondola, of geniet van een bootocht op Lake Minnewanka.

 

Standard Hotel:  Elk and Avenue Hotel
Categorie:

Dag 7 - Banff > Jasper (285 km)

Je rijdt naar Jasper over de spectaculaire Icefields Parkway. Stop zeker bij het turkooise Peyto Lake dat het silhouette heeft van een beer en trek per snowcoach naar het Columbia Icefield voor een sneeuwgevecht of de unieke Canadese selfie!


Standard Hotel:  Lobstick Lodge
Categorie:

Dag 8 - Jasper > Prince George (375 km)

The Yellowhead Highway slingert zich rond Mount Robson, de hoogste top van de Canadese Rockies en vleit zich dan neer tussen de enorme bossen van noordelijk Brits Colombia. Volg de Fraser rivier naar de Cariboo streek.

Standard Hotel:  Ramada Plaza by Windham
Categorie:

Dag 9 - Prince George > Smithers (370 km)

Vandaag reis je door het ruige, ongerept mooie en wilde landschap van de bergketens in het binnenland.

Standard Hotel:  Prestige Hudson Bay Lodge
Categorie:

Dag 10 - Smithers > Prince Rupert (359 km)

Vandaag rijd je langs de pittoreske Skeena River Valley tot in Prince Rupert, een havenstad die barst van de activiteit.

 

Standard Hotel:  Crest Hotel
Categorie:

Dag 11 - Prince Rupert > Port Hardy (40 km + 16u ferrytocht)

Een lange veerboottocht op de oceaan om lekker uit te waaien en uit te  rusten van al dat rijden! Je vaart langs de kust van British Columbia en navigeert door de beroemde Inside Passage naar Port Hardy.

Standard Hotel:  Kwa'lilas Hotel
Categorie:

Dag 12 - Port Hardy > Campbell River (240 km)

Je volgt de oostkust van Vancouver Island naar Campbell River, het mekka van de sport- en zalmvisserij.

Standard Hotel:  Coast Discovery Inn
Categorie:

Dag 13 - Campbell River > Victoria (270 km)

Vandaag zet je koers naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. De kustlijn is bezaiid met charmante dorpjes zoals Courtenay, Qualicum Beach, Parksville en Nanaimo. Neem vooral een kijkje naar de beroemde muurschilderingen van Chemainus. Je nadert Victoria via de Mahalat Drive, een schilderachtige weg met uitzicht op de oceaan en de Gulf Islands.


Standard Hotel:  Chateau Victoria Hotel & Suites
Categorie:

Dag 14 - Victoria > Vancouver (70 km + 1u35 ferrytocht)

Voordat u Victoria's charme en de schoonheid van de Inner Harbour verlaat, raden wij je een bezoek aan Butchart Gardens aan, een prachtige botanische tuin met een overvloed aan  bloemen en struiken genesteld in een oude steengroeve. Geniet van een mini ferry-cruise op BC Ferries rond de vele Gulf Islands en door de Straat van Georgia naar het vasteland van British Columbia en Vancouver voor wat last-minute shopping.

Standard Hotel:  Pacific Gateway Vancouver Airport
Categorie:

Dag 15 - Vancouver

Vertrek naar de luchthaven tenzij jij tot de gelukkigen behoort die hun vakantie nog wat kunnen verlengen met een citytrip bijvoorbeeld of een andere selfdrive.

Banff Paardrijden in Sundance

 2 uur

Geniet vanop je paard met volle teugen van de frisse lucht van de rockies. Je volgt de rivier Bow en trekt over de Sulphur berg. Een unieke gelegenheid om van de natuur te genieten en prachtige foto’s te maken. Min. 8 jaar; max 110 kg

Seizoen: 24 APR > 05 OKT.  (min; 8j / max 113 kg)

 Individueel

Banff Gondola rit

 2 uur

Vanuit de kabelbaan die je naar de top van de Sulphur Mountain brengt bewonder je adembenemende panorama’s. Volg bovenop de berg zeker de gemarkeerde wandeling. Super leerrijk  en prachtige vergezichten.

Seizoen: 1 APR > 31 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 Individueel

Jasper Op de Athabasca gletsjer & skywalk

 1/2 dag

Naast het verkennen van de Athabasca gletsjer, krijg je ook de kans om te wandelen over het gloednieuwe hangend glazen platform. Hoog op een rots van 280 m die over de Sunwapta Canyon hangt, word je verrast door een onwaarschijnlijk panoramisch uitzicht en het gevoel boven de wereld uit te steken. Een unieke belevenis in het hart van de Rocky Mountains.

Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • De tijd op de skywalk is niet gelimiteerd
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Op de Athabasca gletsjer

 1u20

Reis naar het hart van de Rocky Mountains en trek met de ‘Ice Explorer’, een aangepast 4x4 voertuig, over de gletsjer Athabasca die zich over 6 km uitstrekt. Je krijgt zelfs de kans om over het ijs te wandelen. Een buitengewone belevenis, vooral in de zomer!

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Rafting op de Athabasca rivier

 2u30

Wat is de beste manier om Canada te beleven zoals de echte Canadezen en de natuur van dichtbij te ontdekken?
Dankzij je ervaren gids bekijk je de landschappen en de wildernis nooit meer zoals tevoren. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze rafting is geschikt voor de hele familie!

 • Seizoen:  10 MEI - 05 OKT.
 • Kindtarief: 2 >5 en 6>17 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Vancouver per watervliegtuig

 30 min.

In Vancouver is een watervliegtuig een alledaags transportmiddel. Aan de terminal lijkt het komen en gaan van boten en watervliegtuigen wel een indrukwekkend ballet. Ontdek de magie van deze stad tussen bergen en zee vanuit de lucht. Vergeet je fototoestel niet, de landschappen zijn adembenemend !

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP.  Kindtarief: 2 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Whalewatching

 +/- 4 uur

Scheep in op de Explorathor voor een buitengewone cruise! Met een half-boot, half-zodiak ga je op zoek naar orca’s, bruinvissen, zeeleeuwen, zeehonden… er wacht je 4 uur puur geluk terwijl je de zeefauna observeert. Transfer mogelijk mits supplement.(WHASGT)

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kinder- en jeugdtarief mogelijk tot 18 jaar.

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 14 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • De ferry cruise langs de Interior Passage van Prince Rupert naar Port Hardy op dag 11
 • De ferry van Swartz Bay naar Tsawwassen op dag 14
 • Je gepersonaliseerd dag-aan-dag programma (roadbook)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

 

Moet je weten

De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

Vertrekdata 2017

Juni  10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30
Juli 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30
Augustus 1, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31
September 2, 4

Geen aankomst mogelijk tussen 29/07 - 31/07 en  03/08 - 07/08 wegens de Civic Holiday feestdagen en de Ironmanwedstrijd in Penticton.

Dit programma heeft een vaste vertrektijden overeenkomstig het schema van de BC Ferries overtochten van Prince Rupert naar Port Hardy. Indien je de reisroute van deze vooropgestelde selfdrive wenst aan te passen vóór dag 11, dan moet het aantal dagen dat weggenomen wordt of toegevoegd twee zijn of een veelvoud van twee.

De cruise door de Inside Passage van Prince Rupert naar Port Hardy op de dag duurt 11 16u (vertrek 07:30, aankomst 11:30). De grootte van het voertuig en namen van de passagiers moeten doogegeven worden bij het boeken.

 

 

 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!