+32 (0)70 23 33 13
 • Calgary
 • Banff
 • Jasper
 • Lake Louise
 • Lac Le Jeune
 • Vancouver

Je reist in een rustig tempo, net als een echte Canadees, om te genieten van de boeiende pracht van de Canadese Rockies.
Of je nu gaat wandelen over het eeuwenoude ijs van een gletsjer, fietst door oerbossen, gaat raften op white water of gewoon geniet van het goddelijke landschap vanuit het comfort van je autozetel, deze selfdrive is een absolute hit voor wie op zoek is naar een authentieke ervaring met een gezonde portie avontuur.

 

Individueel

Dag 1 - 2 - Calgary > Banff (130 km)

Zodra je aankomt in Calgary, vervolg je je weg richting Banff. Je ontdekt onmiddellijk het magnifieke en betoverende decor van de ‘Rockies’. Je hebt de tijd om je te vergapen want morgen heb je de hele dag vrij. Neem de kabelbaan naar de top van Mount Sulphur. In het park kan je ook raften of fietsen, paardrijden en wandelen.

.

Standard Hotel:  Buffalo Mountain Lodge
Categorie:

Dag 3 - Banff > Jasper (285 km)

Over de Icefields Parkway rijd je door een surrealistisch decor met bergpieken en blauwe gletsjers. Je stapt even uit aan Lake Peyto of Lake Morraine. Absoluut op je lijstje prijkt de gletsjer van Lake Louise aan het eind van het staalblauwe meer.

Standard Hotel:  Pyramid Lake Resort
Categorie:

Dag 4 - Jasper

Vandaag spendeer je in hartje natuur. Je wordt begeleid door een ervaren gids, die je meeneemt op een raftingtocht van zo’n 9 km door de stroomdversnellingen. Terug in het hotel kan je gaan kanoën of peddelen op het meer.

 

Standard Hotel:  Pyramid Lake Resort
Categorie:

Dag 5 - Jasper

Je vertrekt op excursie naar het spectaculaire Nationale Park Jasper.
Na een eerste stop in Maligne Canyon, ga je te voet verder tot aan de rivier. Je stapt aan boord voor een tocht van  90 min. op Lake Maligne tot aan het beroemde Spirit Island. Eens aangemeerd kan je opteren voor een begeleide wandeling van zo’n 75 min. rondom het meer.

Standard Hotel:  Pyramid Lake Resort
Categorie:

Dag 6 - Jasper > Lake Louise

Je komt opnieuw langs de Icefields Parkway, een nieuwe kans om prachtige foto’s te maken. Bij aankomst aan Columbia Icefield, ga je aan boord van de Ice Explorer voor een tocht op de  Athabasca gletsjer. Na deze unieke ervaring, reis je verder naar het kleine stadje van Lake Louise.

 

Standard Hotel:  Baker Creek Mountain Resort
Categorie:

Dag 7 - 8 - Lake Louise

Je beschikt over twee dagen om deze prachtige omgeving te ontdekken. De natuurliefhebbers zullen hun hart ophalen, want deze omgeving leent zich perfect om te onthaasten. In de nabije omgeving vind je verschillende wandelroutes.

 

Standard Hotel:  Baker Creek Mountain Resort
Categorie:

Dag 9 - Lake Louise > Lake Le Jeune

Vandaag staat je een grote reis te wachten. Onderweg bewonder je de fantastische landschappen. Je steekt de grens over tussen Alberta en British Columbia; de twee staten in het hart van de Rockies.

Je rijdt langs de bossen en vlaktes van het Yoho National Park en door het Glacier National Park, de wieg van de beroemde Mt. Robson. Zo reis je verder naar het westen tot je Lac Le Jeune bereikt via de kusten van het Shuswap meer.

Standard Hotel:  Lac Le Jeune Wilderness Resort
Categorie:

Dag 10 - 11

Het hotel zal de volgende twee dagen je speelterrein zijn. Er wacht een waaier aan activiteiten op je: vissen, fietsen, wandelen, vogelspotten, peddelen, kanoën... de amateur fotografen zullen niet weten waar eerst een foto van te maken. Op een paar stappen van het resort vind je tevens een publiek strand waar je heerlijk kan relaxen.

Standard Hotel:  Lac Le Jeune Wilderness Resort
Categorie:

Dag 12 - Lake Le Jeune > Vancouver

Vertrek vroeg in de ochtend. Je volgt de South Thompson rivier en zal zeker cowboys met hun kuddes vee tegenkomen op je route. Van zodra je de Fraser Canyon binnenrijdt zal je onder de indruk zijn van het lawaai van de stroomversnellingen van de Fraser rivier. Wie op zoek is naar een adrenaline kick moet zeker met een zipline over de kloven van Hell’s Gate vliegen. Aankomst in Vancouver.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:

Dag 13 - Vancouver

Vancouver zal je ongetwijfeld snel betoveren met zijn fantastische ligging tussen de zee en de bergen. Ontdek de bezienswaardigheden van de stad en de indrukwekkende Capilano hangbrug tijdens je stadstoer.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:

Dag 14 - Vancouver

Geniet nog wat uurtjes van deze bruisende en unieke stad alvorens je richting het vliegveld gaat of verleng met een Seattle of Vancouver citytrip?

Banff Paardrijden in Sundance

 2 uur

Geniet vanop je paard met volle teugen van de frisse lucht van de rockies. Je volgt de rivier Bow en trekt over de Sulphur berg. Een unieke gelegenheid om van de natuur te genieten en prachtige foto’s te maken. Min. 8 jaar; max 110 kg

Seizoen: 24 APR > 05 OKT.  (min; 8j / max 113 kg)

 Individueel

Banff Gondola rit

 2 uur

Vanuit de kabelbaan die je naar de top van de Sulphur Mountain brengt bewonder je adembenemende panorama’s. Volg bovenop de berg zeker de gemarkeerde wandeling. Super leerrijk  en prachtige vergezichten.

Seizoen: 1 APR > 31 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 Individueel

Jasper Op de Athabasca gletsjer & skywalk

 1/2 dag

Naast het verkennen van de Athabasca gletsjer, krijg je ook de kans om te wandelen over het gloednieuwe hangend glazen platform. Hoog op een rots van 280 m die over de Sunwapta Canyon hangt, word je verrast door een onwaarschijnlijk panoramisch uitzicht en het gevoel boven de wereld uit te steken. Een unieke belevenis in het hart van de Rocky Mountains.

Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • De tijd op de skywalk is niet gelimiteerd
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Op de Athabasca gletsjer

 1u20

Reis naar het hart van de Rocky Mountains en trek met de ‘Ice Explorer’, een aangepast 4x4 voertuig, over de gletsjer Athabasca die zich over 6 km uitstrekt. Je krijgt zelfs de kans om over het ijs te wandelen. Een buitengewone belevenis, vooral in de zomer!

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Rafting op de Athabasca rivier

 2u30

Wat is de beste manier om Canada te beleven zoals de echte Canadezen en de natuur van dichtbij te ontdekken?
Dankzij je ervaren gids bekijk je de landschappen en de wildernis nooit meer zoals tevoren. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze rafting is geschikt voor de hele familie!

 • Seizoen:  10 MEI - 05 OKT.
 • Kindtarief: 2 >5 en 6>17 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Cruise op Maligne meer

 1u30

Je vaart over een van de beroemdste meren van West-Canada. De gids geeft je een overvloed aan informatie en je kan schitterende foto's maken van deze superfotogenieke plek tijdens een korte halte op Spirit Island.

Seizoen:  25 MEI - 07 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel

Vancouver Whalewatching

 +/- 4 uur

Scheep in op de Explorathor voor een buitengewone cruise! Met een half-boot, half-zodiak ga je op zoek naar orca’s, bruinvissen, zeeleeuwen, zeehonden… er wacht je 4 uur puur geluk terwijl je de zeefauna observeert. Transfer mogelijk mits supplement.(WHASGT)

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kinder- en jeugdtarief mogelijk tot 18 jaar.

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver per fiets

 3 uur

Samen met je gids ontdek je Vancouver, een stad met indrukwekkende contrasten. De wolkenkrabbers van het centrum, de waterkant en de groene longen van de stad, Stanley Park; alles is aanwezig. Voor alle leeftijden en niveaus. E-bikes voor volwassenen zijn beschikbaar mits supplement (10% Discount voor alle boeking EB voor 31 DEC).

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kindtarief: 10 > 17 jaar

 Individueel

Vancouver Fly over Canada

 30 min.

Ontdek Canada in 4D. In de lucht, onder een enorme koepel, vlieg je over de fantastische steden en landschappen van Oost naar West-Canada. Het geheel wordt versterkt door speciale multi-sensorische effecten zoals wind en mist. Een magische ervaring die je niet snel zal vergeten.

Seizoen: 01 APR > 31 OKT.  Kindtarief: 3- 12 jaar (Kinderen: min; 102cm groot)

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver per watervliegtuig

 30 min.

In Vancouver is een watervliegtuig een alledaags transportmiddel. Aan de terminal lijkt het komen en gaan van boten en watervliegtuigen wel een indrukwekkend ballet. Ontdek de magie van deze stad tussen bergen en zee vanuit de lucht. Vergeet je fototoestel niet, de landschappen zijn adembenemend !

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP.  Kindtarief: 2 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Vancouver Vlieg over alpijnse meren en gletsjers

 85 min.

Aan boord van het watervliegtuig zal je je ogen de kost geven! Je vliegt over de besneeuwde toppen van de berg Mamquam (2600 m) en bij mooi weer, land je op het kristallen water van een alpien meer.

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP (onder voorbehoud van weersomstandigheden) Kindtarief: 2- 11 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 13 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Activiteiten in de lodges: Buffalo Mountain Lodge (wandelingen), Baker Creek Lodge (wandelingen), Lac Le Jeune (kano/kajak)
 • Raften (2u30) in Jasper
 • Boottocht op Lake Maligne (04-27/5) vervangen door een wandeling langs oevers van het meer.
 • Ice Explorer tocht (1u30) naar de Columbia Icefields
 • Stadstour in Vancouver en de Capilano Bridge
 • Je gepersonaliseerd roadbook (dag-aan-dagprogramma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

 

Moet je weten

Verblijf in lodges. Vereiste minimum leeftijd: 18 jaar. De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!