+32 (0)70 23 33 13
 • Vancouver
 • Victoria
 • Tofino

Maak kennis met de ongeëvenaarde pracht van Vancouver Island. Van het bruisende Vancouver trek je naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Daar verblijf je in Tofino in het hart van Pacific Rim National Park. Adembenemende landschappen en zichten inclusief!

Individueel

Dag 1 - Vancouver - Victoria (ferry 1u35 + 70 km)

Aan boord van je B.C. Ferry Cruise bereik je Vancouver Island. Je reist verder naar Victoria langs wilde en verlaten stranden. Bij aankomst merk je het meteen: de hoofdstad van British Colombia straalt een koloniaal charme uit.

Standard Hotel:  Chateau Victoria Hotel & Suites
Categorie:
Superior Hotel:  Inn at Laurel Point
Categorie:

Dag 2 - Victoria

Niet te missen tijdens je bezoek zijn het parlement, de prachtige gebouwen in Victoriaanse stijl en de haven en de Butchart Gardens, een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. 

Standard Hotel:  Chateau Victoria Hotel & Suites
Categorie:
Superior Hotel:  Inn at Laurel Point
Categorie:

Dag 3 - Victoria - Tofino (320 km)

Je verdere reisweg brengt je langs de Pacific Coast en voorbij de mooiste natuurparken. Je doorkruist een prachtig en wild landschap.

Standard Hotel:  Schooner Motel
Categorie:
Superior Hotel:  Best Western Tin Wis Resort
Categorie:

Dag 4 - 5 - Tofino

Geniet van je verblijf in het uitzonderlijk nationaal park, Pacific Rim. Een aanrader: ga op cruise om walvissen te spotten. Terug op het vasteland kan je de rest van de dag de schitterende stranden afschuimen of de wandelpaden langs de kust ten volle benutten.

Standard Hotel:  Schooner Motel
Categorie:
Superior Hotel:  Best Western Tin Wis Resort
Categorie:

Dag 6 - Tofino – Vancouver (290 km + ferry 1u35)

Je reist verder langs de oostkust van Vancouver Island. Onderweg kan je even stoppen aan het indrukwekkende woud van Cathedral Grove. Vanuit Nanaimo vaar je aan boord van de B.C. Ferry terug naar Vancouver.

Standard Hotel:  Days Inn Vancouver Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  Sheraton Wall Centre Hotel
Categorie:

Dag 7 - Vancouver

Vandaag heb je de hele dag om Vancouver en omgeving te verkennen. Bezoek zeker het MacMillan planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, de Capilano hangbrug, Grouse Mountain en Stanley Park.

Standard Hotel:  Holiday Inn Downtown
Categorie:
Superior Hotel:  Sheraton Wall Centre Hotel
Categorie:

Dag 8 - Vancouver

Eind van deze selfdrive. 

 

Vancouver per fiets

 3 uur

Samen met je gids ontdek je Vancouver, een stad met indrukwekkende contrasten. De wolkenkrabbers van het centrum, de waterkant en de groene longen van de stad, Stanley Park; alles is aanwezig. Voor alle leeftijden en niveaus. E-bikes voor volwassenen zijn beschikbaar mits supplement (10% Discount voor alle boeking EB voor 31 DEC).

Seizoen: 01 MEI > 31 OKT.  Kindtarief: 10 > 17 jaar

 Individueel

Vancouver per watervliegtuig

 30 min.

In Vancouver is een watervliegtuig een alledaags transportmiddel. Aan de terminal lijkt het komen en gaan van boten en watervliegtuigen wel een indrukwekkend ballet. Ontdek de magie van deze stad tussen bergen en zee vanuit de lucht. Vergeet je fototoestel niet, de landschappen zijn adembenemend !

Seizoen: 01 MEI > 30 SEP.  Kindtarief: 2 > 12 jaar

 Individueel
Ontdek nu

Tofino Walvis- en berensafari

 +/- 6 uur

Aan de Pacifische kust kan deze excursie niet ontbreken: het observeren en spotten van zwarte beren en walvissen. Je start de dag in een zodiac om diep het Pacific Rim National Park in te varen op zoek naar de zwarte beer. Bij laag tij dalen deze beren af vanuit de bergen op zoek naar lekkers op de opgedroogde kust. Een unieke waarneming van deze dieren in hun natuurlijke habitat. Vervolgens ga je de zee op, op zoek naar blauwe/grijze walvissen, orka’s, zeehonden enandere zeedieren. Tijdens beide safari’s word je begeleid door biologen die je zullen helpen de dieren te spotten en hun gedrag te begrijpen.

 • Seizoen: 01 APR > 31 SEP
 • Min. leeftijd: 3 jaar
 • Kind/ Jongerenkorting (3-12)
 • Naargelang de getijden en de weersomstandigheden kunnen deze excursies gesplitst worden over 2 dagen.
 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid


Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 7 nachten in Standard/Superior hotels
 • De ferry van Tsawwassen naar Swartz Bay (dag 1)
 • De ferry van Namaimo naar Horsehoe Bay (dag 6)
 • Je roadbook 

Niet inbegrepen

Je intercontinentale vluchten en huurwagen.
De transfers luchthaven > hotel (h/t) en treinstation > hotel (h/t).

Moet je weten

De accommodatie tijdens deze uitbreiding is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld.

Standard Prijs per persoon


FVEVTVST7/Kindtarief 0-11j: €13


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!