+32 (0)2 550 01 00
 • Anchorage
 • Tok
 • Dawson City
 • Whitehorse
 • Haines Junction
 • Beaver Creek
 • Fairbanks
 • Denali National Park
 • Anchorage

Deze reis neemt je op sleeptouw naar het adembenemende mooie Hoge Noorden, de eindeloze landschappen van Alaska en de ongetemde pracht van het imposante Canadese Yukon bergmassief. Hier meer dan waar ook word je bewust van het intensieve, duurzame samenspel en de ultieme verbondenheid tussen mens en natuur. Je beleeft er de eeuwenoude cultuur van de Inuit bevolking en de middernachtzon. Wil je niet langer het noorden kwijt? Trek dan eropuit naar Yukon & Alaska, de poort naar het goudkoortsgebied.

Individueel

Dag 1 - Anchorage

Aankomst op de luchthaven van Anchorage. De hotelreceptionist heet je hartelijk welkom en je proeft meteen van de typische gastvrijheid van het Hoge Noorden. Je Jonview Canada roadbook ligt klaar aan de receptie. Vraag ernaar. Rest van de dag vrij om de stad te ontdekken.

Standard Hotel:  Westmark Anchorage (Room only)
Categorie:

Dag 2 - Anchorage

Verken deze moderne stad op een rustig tempo en trek eropuit in de nabije omgeving. Chugach National Forest is een geliefde plek onder wildlife fotografen en populair bij wandelaars en vissers. In het Kenai Fjords National Park, op 3 uur rijden van Anchorage, maak je een heerlijke 3 uur durende wandeling naar de Matanuska gletsjer, de grootste via de weg toegankelijke gletsjer van Alaska. Onderweg spot je zeevogels, walvissen, orka's, dolfijnen, zeerobben en tal van andere dieren.

Standard Hotel:  Westmark Anchorage (Room only)
Categorie:

Dag 3 - Anchorage > Tok (520 km)

Via de Glenn Highway rijd je richting Tok, aan de voet van de Chugach bergen. Met wat geluk scheren arenden over je hoofd, spot je zwarte beren in de heuvels en klimmen Dall schapen omhoog op de scherpe rotsen. Landelijke dorpen als Glennallen, Gakona en Chistochina liggen op je pad evenals het Wrangell-St Elias National Park, dat zomaar liefst 16 van de hoogste bergtoppen in de US herbergt.

Standard Hotel:  Three Bears Tok Motel
Categorie:

Dag 4 - Tok > Dawson City (300 km)

Vandaag heb je heel wat kilometers voor de boeg en deze leg je voor het grootste deel af op bekende ‘Top-of-the-World’ snelweg. Deze schilderachtige route leidt je langs ongerepte woeste streken naar de hoogst gelegen grenspost tussen Canada en de Verenigde Staten, Little Gold Camp. Dawson City was reeds in 1899 een van de meest bruisende dorpen in Noord-Amerika en dat merk je nog steeds. De sfeer uit vervlogen goudkoortsdagen leeft hier volop.

Standard Hotel:  Downtown Hotel
Categorie:

Dag 5 - Dawson City

In het centrum van Dawson tref je nog heel wat originele en piekfijn, gerestaureerde historische gebouwen aan. Wie voeling wil krijgen met de toenmalige tijdsgeest loopt er best een paar binnen. Ook de ‘bespookte’ goudvelden zijn een bezoek waard. Beproef je geluk en talent door zelf naar goud te pannen in dit zeer authentieke kader.

Standard Hotel:  Westmark Inn
Categorie:

Dag 6 - Dawson City > Whitehorse (535 km)

Op weg naar Whitehorse biedt de Klondike snelweg je een prachtige kijk op de machtige Yukon rivier. Je rijdt langs de traditionele jachtvelden van de Kaska Indianen, waar nog talloze beren, wolven, lynxen en elanden rondzwerven. Houd zeker af en toe halt, zoals in Bonanza Creeks, om de oorsprong van de goudkoorts en de levenswijze van de goudzoekers te leren kennen.

Standard Hotel:  Coast High Country Inn
Categorie:

Dag 7 - Whitehorse

Vandaag staat er een buitengewone (inbegrepen) excursie op het programma. Je vervolgt de Kondike route in de richting van Fraser. Vervolgens ga je aan boord van de beroemde trein White Pass & Yukon Railway en ontdek je streken die getuigen van een ver verleden zoals Glacier Gorge, Dead Horse Gulch en Bridal Veil Falls. Je steekt de White Pass Summit over, die op 880 m hoogte uitzonderlijke zichten biedt. Je komt aan in Skagway en keert terug naar Whitehorse per bus. Voor een avond ongebreideld amusement uit the ‘good old gold(rush)’ dagen zit je goed bij de The Frantic turn-of-the-century revue, een absolute aanrader.

Standard Hotel:  Coast High Country Inn
Categorie:

Dag 8 - Whitehorse > Haines Junction (154 km)

Je noordelijke avontuur begint met de ontdekking van kleine dorpen op het grondgebied van Haines Junction aan de rand van Kluane National Park. Na check-in in je hotel vlieg je een uur lang over het nationale park, de bergketens, ijsvelden ...aan boord van een helikopter .Een unieke ervaring. Je camera niet vergeten!

Standard Hotel:  Mount Logan Lodge
Categorie:

Dag 9 - Haines Junction > Beaver Creek (291 km)

In het westen niet ver van de grens met de Verenigde Staten, ligt Beaver Creek. Hier kan je dankzij de vele wandelpaden de omgeving naar hartelust te voet verkennen.

Standard Hotel:  Discovery Yukon Lodgings (Bed only)
Categorie:

Dag 10 - Beaver Creek > Fairbanks (500km)

Vandaag steek je de grens over en bereik je Fairbank, de 2de grootste stad in Alaska. Je volgt de Alaska Highway en rijdt door kleine steden als Tok, Delta Junction en Eielson die deel uitmaken van de geschiedenis van deze regio. Fairbanks zelf ligt op minder dan 200 km van de poolcirkel.

Standard Hotel:  Westmark Hotel and Conference Centre (Room only)
Categorie:

Dag 11 - Fairbanks > Denali National Park (265 km)

Via de George Parks snelweg over de Tanana River rijd je richting Denali National Park. De majestueuze bergen, brede valleien, woeste stromen en kabbelende rivieren in deze overweldigende wildernis nodigen uit tot wandelen, vissen of kanovaren. Verder zuidwaarts rijst Mount McKinley, Noord Amerika’s hoogste piek (6193m), op uit het landschap.

Standard Hotel:  Denali Grizzly Bear Resort (Room only)
Categorie:

Dag 12 - Denali National Park

Je maakt een daguitstap met een speciaal uitgeruste tourbus en ontdekt er de weelderige fauna, flora en de culturele achtergrond van het Denali National Park. Met wat geluk spot je elanden, kariboes, grizzly beren en Dall schapen vanuit de bus of op verkenning langs de vele wandelpaden door het gebied.

Standard Hotel:  Denali Grizzly Bear Resort (Room only)
Categorie:

Dag 13 - Denali National Park > Anchorage

Vandaag krijg je een beeld van de diversiteit aan landschappen in Alaska. De ruige en geërodeerde bergen van de voorbije dagen maken plaats voor de weelderige Matanuska River Valley. Je doorkruist uitgestrekte bossen van sparren, berken en esp. Dit is de rijkste agrarische regio van Alaska, waar 20 uur aanhoudend zomerzonlicht de teelt van gigantische groenten bevordert. Je eindbestemming is Anchorage, de grootste stad in Alaska.

Standard Hotel:  Westmark Anchorage (Room only)
Categorie:

Dag 14 - Anchorage

Einde van je selfdrive doorheen deze unieke regio’s.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig dat minstens geldig is tot 1 dag na je terugkomst in België. Voor alle inreizen en transit met vliegtuig via de luchthaven moet je voor het betreden van Canadees grondgebied ook beschikken over een eTA of electronische reisautorisatie (electronic Travel Authorisation) die je online aanschaft via www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp vóór je reis aanvangt. Prijs: 7 CAD of +/- 5 euro, betaalbaar met kredietkaart.
   
  Je eTa is tot 5 jaar geldig en gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je paspoort, dan vervalt ook de geldigheid van je eTA. De electronische reisautorisatie is verplicht voor wie in Canada aankomt per vliegtuig. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen

 • Om tijd te besparen aan de douane en immigratie in Canada, kan je maximum 24 uur vóór je aankomst gebruik maken van de CanBorder - eDeclaration-app. Je ontvangt dan een QR code die 24 u geldig blijft. Dankzij het scannen van QR code hoef je je gegevens niet opnieuw in te brengen op het scherm aan de douaneloketten. Downloaden kan via de Apple Store-app of Google Play-app.

 • Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Steek je de grens over met de Verenigde Staten dan moet je beschikken over een digitaal leesbaar paspoort én een ESTA of electronische reisautorisatie voor de USA. In dit geval moet je internationaal paspoort nog 6 maanden geldig blijven na je terugvlucht. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op esta.cbp.dhs.gov. Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

West-Canada is in elke seizoen een kalenderprent. De magie van de natuur komt hier volledig tot haar recht. Je kent zonder twijfel de foto’s van de besneeuwde pieken van de Rockies die zich spiegelen in kobaltblauwe meren of bossen die zich tooien in de rood-bruine-gouden kleuren van de Indian Summer. Wel het fantastische nieuws is: ze niet zijn gephotoshopt! Ze zijn echt!
En dat zijn ook de wereldberoemde nationale parken van Jasper en Banff (werelderfgoed!) het heerlijke Lake Louise, Lake Peyto, Lake Morraine en het spirituele Lake Maligne, de geniale Icefields Parkway en het Columbia Icefield met mega Ice Explorers. Voeg daarbij je kans om zwarte beren, elanden in het wild te spotten, de ruige kusten af te schuimen op zoek naar orka’s en walvissen aan boord van een zodiac of watervliegtuig of de onstuimige rivieren te trotseren die de whitewater held in je losweken. Dat is toch gewoon de max! En wil je rondtrekken en logeren in een maxi camper met z’n allen. Kan ook! Wie zegt dat dromen bedrog zijn, is nog nooit naar West-Canada geweest! .

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Tijdzone

 • In het Oosten (Quebec City, Montreal, Toronto, Ottawa): - 6 u.
 • Alberta (Banff, Jasper, Calgary): - 8 u.
 • British Colombia (Vancouver, Victoria, Kamloops): - 9 u.

Zomeruur: In 2017 zet Canada het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 MAR 2017 om 02u00. In belgië gebeurt dat pas op 26 MAR 2017. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 MAR 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Winteruur: In 2017 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 OCT 2017. In Canada gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens op 5 NOV 2017 om 02am. Dit houdt in dat tijdens deze week het tijdsverschil een uur meer bedraagt dan hierboven weergegeven.

Valuta

Munteenheid

Canadese dollars (CAD); 10 CAD = 6.62€ / 1€ = 1.50 CAD (16/08/2018)

Betalen

Een kredietkaart-op-naam is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Aan de geldautomaten met het blauwe Cirrus-logo kan je geld afhalen. Een kredietkaart op naam van de reiziger en chauffeur is vereist voor huurwagens.

Klimaat

Het klimaat is te vergelijken met het onze. In de lente is het overdag aangenaam en 's nachts frisser. De zomermaanden kunnen zeer warm zijn, vooral in het Oosten. In het Westen is er meer kans op neerslag en is het koeler dan in het Oosten. Aan de kust en rond de meren is het meestal een stuk frisser.

Gemiddelde Temperaturen (in °C):
Bestemming  J  F  M  A  M  J  J  A  S  O  N  D
Montreal -10 -09 -03 06 13 18 21 20 15 09 02 -07
Toronto -04 -03  01 08 14 19 22 21 17 11 05 -01
Vancouver  03  05  07 10 14 17 19 19 14 11 07  05

Wat is inbegrepen?

 • 13 overnachtingen
 • Je dagexcursie aan boord van de White Pass & Yukon Route-trein (dag 7)
 • 1u helikoptervlucht boven Kluane National Park (dag 8)
 • Een gepersonaliseerd roadbook met een dag-aan-dag uitgewerkt reisplan

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten,  huurwagen, excursies tenzij anders vermeld, drank, maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven.en geldige reisauthorisatie ESTA.

Moet je weten

De accommodatie tijdens deze selfdrive is op basis van 'room only', tenzij anders vermeld. De Canadese eTa reisauthorisatie is enkel vereist indien je het Canadees grondgebied betreedt via een luchthaven. Dit is hier niet het geval.

Houd er rekening mee dat de rijcondities in het Yukon gebied veeleisend zijn. Veelal bestaat de zijkant van de weg er uit zachte grind.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!