+32 (0)70 23 33 13
 • Miami
 • Grand Bahama Island
 • Nassau
 • Great Stirrup Cay
 • Miami

Verwen al je zintuigen tijdens deze excursie naar de Bahama's. Eilandhoppen aan boord van een fantastisch schip; kan het spannender? Vanuit Miami zeil je naar Grand Bahama Island waar je kan zwemmen met dolfijnen en kajakken in een nationaal park. In Nassau ontdek je zeepaardjes met de snorkel en in the Great Stirrup Cay staat een parasail-ervaring klaar voor wie dat wil! Beleef het leven met volle teugen...

Individueel

Dag 1 - Miami

Je cruise-avontuur begint om 17.00 uur in de haven van Miami. Je koers? Richting Grand Bahama Island. Tijd zat om heel wat faciliteiten van je cruiseship te ontdekken. Zalig. Geniet zeker ook van je eerste zonsondergang op zee!  

Dag 2 - Grand Bahama Island

Hier in Grand Bahama Island wacht een wit zandstrand met jouw naam erop. Tel zonnestralen terwijl je geniet van diverse watersporten en natuurtochten. Of verwen je smaakpapillen in een van de cafés. Zin in een tikkeltje casino? Kan ook. Gewoon geweldig!

 

Dag 3 - Nassau

Vandaag breng je de dag door in de hoofdstad van de Bahama’s, Nassau. Fraaie koloniale gebouwen en gezellige winkelstraten typeren deze stad. Men mag met recht zeggen dat deze betoverende plaats de “Queen of the Bahamas” is.

Dag 4 - Great Stirrup Cay

De laatste volledige dag bezoek je Great Stirrup Cay, het privé-eiland van de Norwegian Cruise Lines rederij. Het is een langgerekt eiland met veel groen. Relax in van de vele ligstoelen, geniet van een cocktail in de bar of ga lekker zwemmen en snorkelen. Je kan hier een aantal fijne uurtjes doorbrengen. 

Dag 5 - Miami

Je meert aan om 8u 's ochtends. Einde van een cruise die de focus legt op zon, zee en strand. Het bezoek aan Tortola, St Thomas en Nassau brengen onderweg zowel een leuke culturele toets als heel wat couleur locale. 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen.  Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl je reist, dit om problemen te voorkomen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14USD).

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Het milde en zonnige klimaat in Florida is de belangrijkste natuurlijke bron die ervoor zorgt dat de Sunshine State het hele jaar door een belangrijke toeristische bestemming is. Deze staat trekt miljoenen bezoekers naar zijn stranden en attracties.

Gemiddelde jaarlijkse temperaturen variëren van 18 ° C tot 21 ° C in het noorden en 23 ° C tot 25 ° C in het zuiden van het schiereiland en op de Keys. In Miami is het jaargemiddelde 24 ° C met een minimum van 21 ° C en een maximum van 28 ° C. Een droomtemperatuur voor een sprookjesachtige bestemming.

De lange kustlijn van Florida maakt het wel kwetsbaar voor orkanen en tropische stormen. Statistisch gezien is er een zeer laag risico dat een storm invloed heeft op je vakantie. Het orkaanseizoen loopt elk jaar van juni tot oktober.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Miami 20 20 22 23 26 27 28 28 28 25 23 21
Orlando 15 16 19 22 25 27 28 28 27 24 20 17
Fort Lauderdale 24 25 26 28 30 31 32 32 32 30 27 25
Key West 21 22 23 25 27 29 30 29 29 27 25 23
Tallahassee 18 20 23 27 31 33 33 33 31 27 23 19
Tampa  17 18 20 22 26 28 28 28 28 25 22 18

Wat is inbegrepen?

 • 4 nachten aan boord
 • All-in maaltijden met een selectie aan dranken

Niet inbegrepen

Fooien, dranken, uitstappen of speciale activiteiten aan boord en aan land.

Moet je weten

De Norwegian Sky is gebouwd in 1999 en onderging een volledige restyling in 2013. Heel het jaar door maakt het schip korte cruises vanuit Miami naar de Bahamas.
Tijdens de maaltijden zijn koffie, thee en water inbegrepen. Wil je totaal relaxen, boek dan gewoon de All-In. Fooien aan boord zijn de gewoonste zaak ter wereld en verplicht. Reken op +/- 12USD/pers./dag.

Voorwaarden, Prijzen en afvaartdata 

Beschikbaar in je favoriete Connections travel shop of MTA

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!