+32 (0)70 23 33 13
Verenigde Staten

Van de beroemdste vuurtorens en kleine zeevruchtenhavens van New England in het noorden over bruisende megasteden zoals Boston, New York, Philadelphia, Washington DC en Chicago tot de muzikale hoofdsteden als Nashville, Memphis en New Orleans in het zuiden; de variëteit die je aantreft in het oosten van de Verenigde Staten is moeilijk in één woord te vatten al zou verbluffend, mochten wij er dan toch een moeten kiezen, vrij goed weergeven wat we bedoelen. Elke regio biedt een diversiteit aan activiteiten, natuurlandschappen, urban settings en culturele plekken die nergens anders hun weerga vinden. Denk maar aan de Amish-gemeenschappen in de buurt van Philadelphia waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, aan de hekserijstad Salem en de historische plantages langs de Mississippi met haar rivierboten, aan Elvis 'levendige legacy in Memphis of New Orleans mardi gras .. Het zijn een voor een voorbeelden van een oneindige lijst van schatten die echt door jou beleeft moeten worden als door elke bevlogen reizigers. De kant-en-klare tours hieronder begeleiden je langs de hoogtepunten van elke regio. Aarzel niet om onze destinations experts in te schakelen voor een op-maat-gemaakte versie van elke tour waarbij jij bepaalt hoelang je waar verblijft en welke extra excursies je meteen wil inlassen of extra stops je wil toevoegen. Shoot !

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
  • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

  • Eastern (- 6 u.)
  • Central (- 7 u. )
  • Mountain (- 8 u.)
  • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,86 EUR & 1 EUR = 1.16 USD (21/06/2018)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Hoogtepunten


ERVAAR DE WAARDEVOLLE WERELD | USA

1. Nationaal park Mesa Verde
Het Mesa Verde-plateau is te vinden in het zuidwesten van Colorado op een hoogte van meer dan 2.600 meter. Op het plateau zijn een grote concentratie van voorouderlijke Pueblo-indianenwoningen te vinden, gebouwd van de 6e tot de 12e eeuw. In totaal horen er 4.400 locaties bij het nationale park, met inbegrip van dorpen die gebouwd zijn op de Mesa-top. Er bevinden zich ook imposante rotswoningen, gebouwd van steen, met meer dan 100 kamers.

2. Nationaal park Yellowstone
Dit enorme natuurlijke bos van Yellowstone beslaat bijna 9.000 vierkante kilometer. Het park is onderdeel van de seismisch meest actieve regio van de Rocky Mountains en daarmee een vulkanische ‘hot spot’. Het park bevat met meer dan 10.000 voorbeelden de helft van alle op de wereld bekende geothermische verschijnselen. Zo heeft het park ’s werelds grootste concentratie geisers; meer dan 300, wat neerkomt op tweederde van alle geisers ter wereld.

3. Nationaal Park Everglades
Deze plek in het zuidelijke puntje van Florida wordt ook wel de 'rivier van gras die ongemerkt vanuit het achterland de zee instroomt' genoemd. De uitzonderlijke verscheidenheid op gebied van waterhabitats heeft het park gemaakt tot een toevluchtsoord voor een groot aantal vogels, reptielen en bedreigde soorten, zoals de zeekoe.

4. Nationaal park Grand Canyon
Met een diepte van bijna 1.500 meter is de Grand Canyon in de staat Arizona de meest spectaculaire kloof ter wereld . De canyon is ontstaan dankzij uitslijtprocessen van de Colorado-rivier, die het hele park doorkruist. De horizontale lagen geven de geologische geschiedenis van de afgelopen twee miljard jaar weer. Het nationaal park wordt hierdoor gezien als enorm groot biologisch museum dat zich uitstrekt over vijf verschillende leef- en vegetatiezones.

5. Independence Hall
De Independence Hall - ontworpen door Andrew Hamilton - is een bescheiden bakstenen gebouw met een toren waarin een bel hangt van 2.080 pond (943 kilo). De onafhankelijkheidsverklaring (1776) en de Grondwet van de Verenigde Staten (1787) werden beiden hier ondertekend.

6. Nationale parken Kluane, Wrangell-St. Elias, Glacier Bay en Tatshenshini-Alsek
Deze parken bestaan uit een indrukwekkend geheel van gletsjers en hoge bergen aan beide zijden van de grens tussen Canada (Yukon Territory en British Columbia) en de Verenigde Staten (Alaska). Er leven veel verschillende soorten planten en dieren. De adembenemende natuurlandschappen zijn de thuisbasis voor vele grizzlyberen, kariboes en Dall-schapen. Het hele terrein is een tektonisch actief en spectaculair gebied, waar natuurlijke processen de overhand hebben.

7. Olympisch Nationaal park
Het Olympisch Nationaal park in het noordwesten van de staat Washington, is bekend om z'n diversiteit van ecosystemen. Met gletsjers bedekte toppen worden afgewisseld door uitgestrekte bergweiden. Het is omgeven door een omvangrijk gematigd regenwoud. Elf grote riviersystemen voeren het water uit de Olympische bergen af, waarmee het een goed leefgebied vormt voor vissen.

8. Historische plaats Cahokia Mounds
Cahokia Mounds - zo'n 13 kilometer ten noordoosten van Saint Louis, Missouri - is de grootste precolumbiaanse nederzetting ten noorden van Mexico. Een belangrijke plek is de Monks Mound. Deze heuvel van meer dan 5 hectare groot en 30 meter hoog geldt als grootste prehistorische grondwerk op het Amerikaanse continent.

9. Vrijheidsbeeld
Dit standbeeld van 'Vrijheid die de wereld Verlicht' werd in Parijs vervaardigd door de Franse beeldhouwer Bartholdi, in samenwerking met Gustave Eiffel die verantwoordelijk was voor de staalconstructie. Het torenhoge monument was een geschenk van Frankrijk op de 100e Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag in 1886. Het Vrijheidsbeeld staat bij de ingang van de haven van New York en heeft sindsdien miljoenen immigranten verwelkomd.

10. Nationaal park Yosemite
Het Nationaal park Yosemite ligt in het hart van Californië. Met zijn ‘hangende’ valleien, vele watervallen, meren, gepolijste koepelvormige rotsen, morenen en U-vormige valleien toont het park allerlei hoedanigheden van granietreliëf, gevormd door ijstijden. Het park telt maar liefst 6 vegetatiezones en 569 archeologische locaties.

11. Internationaal vredespark Waterton Glacier
In 1932 werden het Nationaal park Waterton Lakes (Alberta, Canada) en het Nationaal park Glacier (Montana, Verenigde Staten) samengevoegd tot Internationaal vredespark Waterton Glacier, het eerste Internationale vredespark van de wereld. Het park is gelegen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het bestaat uit een prachtig landschap en is uitzonderlijk rijk aan planten- en zoogdiersoorten. Het meest in het oog springende kenmerk van Waterton Glacier is de plotselinge overgang van prairie naar berglandschap

12. Monumentale grondwerken van Poverty Point
De monumentale grondwerken van Poverty Point danken hun naam aan een in de buurt gelegen 19e-eeuwse plantage. Ze liggen in het lager gelegen gedeelte van de Mississippi vallei op een licht verhoogde en smalle landformatie. Het complex bestaat uit vijf terpen, zes concentrische, halfelliptische ruggen gescheiden door ondiepe gedeeltes en een centraal plein. De grondwerken werden aangelegd en gebruikt voor residentiële en ceremoniële doeleinden door een samenleving van jagers, vissers en verzamelaars tussen 3700 en 3100 voor Christus.

13. San Antonio missieposten
Dit erfgoed bestaat uit een groep van vijf missiegebouwen, gelegen langs de monding van de San Antonio rivier in het zuiden van Texas, alsmede een boerderij die 37 kilometer zuidelijker ligt. In het gebied zijn architectonische en archeologische structuren te vinden: landerijen, woningen, kerken, graanschuren en waterdistributiesystemen. De gebouwen zijn in de 18e eeuw neergezet door Franciscaner missionarissen en laten zien hoe de Spaanse Kroon probeerde de noordelijke grens van Nieuw Spanje te koloniseren, te evangeliseren en te verdedigen.

GO UNESCO

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!