+32 (0)2 550 01 00
 • Philadelphia
 • Washington DC
 • Luray
 • Roanoke
 • Pigeon Forge
 • Charleston
 • Savannah
 • St Augustine
 • Orlando

Wat als je de Atlantische Oceaan oversteekt in de voetsporen van de geschiedenis van de nieuwe wereld? Dat is wat de East Coast Explorer je biedt. Deze 14-daagse tour begint met de geboorte van de Verenigde Staten in Philadelphia en gaat door in Washington DC, de zetel van de macht. Verder geniet je van een van de prachtigste stukje natuur in het Shenandoah National Park en de betoverende Blue Ridge Mountains, vooraleer je de hoofdstad van de fun, Orlando, bereikt, eindpunt van deze reis langs de US oostkust.

Individueel

Dag 1 - New York > Philadelphia (151 km)

Vandaag reis je naar het historische Philadelphia met haar Liberty Bell en Declaration of Independence, ondertekend op 4 juli 1776. Ooit gehoord van Betsy Ross? Niet? Zoek uit wie ze was en vooral waarvoor ze bekend staat. Genoeg geschiedenis? Spring binnen in Amerika's oudste nationale dierentuin en zeg hallo tegen meer dan 1.300 dieren of een bezoek het Please Touch Museum, enig in zijn soort.

Standard Hotel:  HI Express Midtown (Room only)
Categorie:

Dag 2 - 3 - Philadelphia > Washington (224 km)

20.000.000 toeristen bezoeken elk jaar de Amerikaanse hoofdstad! Verbazingwekkend dat je hier zovele gratis attracties vindt. Downtown DC, Dupont Circle, Capitol Hill, Lincoln Memorial, de rivier de Potomac, het Capitool, het Hooggerechtshof op Capitol Hill en natuurlijk de illustere Witte Huis zijn hier thuis. Het nachtleven kan ook tellen. Gelukkig breng je hier 2 nachten door ...

Standard Hotel:  Days Inn Connecticut Ave
Categorie:

Dag 4 - Washington DC > Luray (150km)

Je hebt wat extra tijd om van de hoofdstad te genieten voordat je naar Luray rijdt. Bij het verlaten van Washington kan je dus makkelijke even stoppen bij het bijgebouw van het National Air and Space Museum, het Steven F. Udvar-Hazy Centre, dat toestellen bevat die te omvangrijk zijn voor het binnenstadsmuseum. Dit is de perfecte gelegenheid om de shuttle Discovery, een Concorde of de Enola Gay te zien. Je logeert vannacht ten noorden van het Shenandoah National Park.
Standard Hotel:  Skyland Resort
Categorie:

Dag 5 - Luray > Roanoke (230 km)

Vanochtend doorkruis je het Shenandoah National Park en vog je een van de mooiste wegen in de Verenigde Staten: de Blue Ridge Parkway. Ten oosten van Virginia, verbindt het, meer dan 750 km lang, dit prachtig bebost park met het Great Smoky Mountains National Park in Tennessee en North Carolina.

Standard Hotel:  Sleep Inn Tanglewood (Room only)
Categorie:

Dag 6 & 7 - Roanoke > Pigeon Forge (410km)

De Blue Ridge Mountains en Great Smoky Mountains markeren je route naar Pigeon Forge. Hier sta je aan de voet van het Great Smoky Mountains National Park. Ideale uitvalsbasis voor de volgende twee nachten. Als je zin hebt in country muziek steelt Pigeon Forge je hart. Het is hiet nokvol attracties zoals Dollywood, het themapark van countryzanger Dolly Parton.
Standard Hotel:  Wild Bear Inn
Categorie:

Dag 8 & 9 - Pigeon Force > Charleston (555 km)

Charleston is buitengewoon. In de historische wijk met hoge, smalle huizen, houten luiken en ijzerwerkbalkons en de met palmboom omzoomde straten waan je je in de Caraïben. Het klimaat is tropisch, het leven ontspannen. Spring op een paardenkoets, kies een van de vele begeleide wandelingen of breng een bezoek aan de prachtige Magnolia Plantation & Gardens.

Standard Hotel:  Days Inn Patriot Point (Room only)
Categorie:

Dag 10 - Charleston > Savannah (171 km)

Klaar voor 100 vooroorlogse en pre-revolutionaire huizen, een mooi waterfront met winkelgebied? Sinds John Berendt's Midnight in the Garden of Good & Evil (1994) stromen duizenden fans massaal naar de stad op zoek naar de bezienswaardigheden uit de mega-bestseller. Bezoek Old Fort Jackson of doeje te goed aan de verse zeevruchten en visgerechte.n

Standard Hotel:  Country Inn and Suites Midtown
Categorie:

Dag 11 - Savannah > St Augustine (284 km)

St Augustine is een plezier voor oog en hart. De prachtige historische wijk is de oudste permanente nederzetting in de VS en heeft geplaveide straten, gezellige cafés en eigenzinnige winkels. De Tour de Castillo de San Marcos is het oudste gemetselde fort in continentaal USA. Zin in actie? Beklim de 219 treden naar de top van de vuurtoren voor een adembenemend, panoramisch uitzicht. Toch liever relaxen? Woon een wijnproeverij tour bij of ga leuk achteroverliggen op een van de stranden aan de overkant van de baai.

Standard Hotel:  The Ponce
Categorie:

Dag 12 & 13 - St Augustine > Orlando (169 km)

Plan een pauze in Silver Springs voor een glazenbodemboottocht over het heldere water. Je kan er zeewezen spotten tot 80 voet diep. Orlando is de pretparkhoofdstad van de wereld en verwent 3 te gekke dagen lang je inner child in haar wereld van plezier en opwinding. Walt Disney World, Epcot, Universal's Islands of Adventure en SeaWorld Orlando zijn slechts enkele van de beter bekende entertainment park met een kapitaal E. Breng zeker een bezoek aan de dolfijnenkwekerij, waar je mama en baby dolfijnen kan zien!

Standard Hotel:  Champions World Resort (Room only)
Categorie:

Dag 14 - Orlando

Je selfdrive eindigt hier, tenzij je kan uitbreiden met een paar extra dagen ter plaatse of combineren met een andere selfdrive, you lucky you!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 13 overnachtingen in vermelde hotels of equivalent
 • Je digitaal roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen.
De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

Moet je weten

Excursies kan je vooraf voordelig bijboeken. Zo verlies je geen tijd ter plaatse en ben je zeker van je deelname.
Haal het beste uit je vlucht en maak een stopover in New York, Washington D.C., Chicago of Philadelphia op weg naar je selfdrive in de USA.

Standard Prijs per persoon


SD2PHL13


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!