+32 (0)2 550 01 00
 • New York City
 • Buffalo
 • Niagara Falls
 • Amish Country
 • Washington DC
 • Philadephia
 • New York City

Het is wellicht moeilijk om een betere plek te bedenken om je reis in het oosten van de VS te beginnen dan in New York, letterlijk en figuurlijk de historische poort naar Amerika. Van deze bruisende stad reis je verder naar een even wervelende natuur: de wereldberoemde Niagara watervallen. En wat dacht je van een reis terug in de tijd. Houd even je adem in want de Amish-gemeenschap katapulteert je terug naar het begin van de vorige eeuw. Washington DC heeft geen introductie nodig, toch? Net als Philadelphia, de wieg van de USA.

Individueel

Dag 1 & 2 - > New York City

Vanaf je aankomst word je meegezogen in de wervelwind van belevenissen in de ‘Big Apple’: indrukwekkende wolkenkrabbers, Times Square, Broadway, het Vrijheidsbeeld, de vele elegante shops op Fifth Avenue, rijke musea zonder het bruisende nachtleven te vergeten.

Standard Hotel:  Z NYC Brooklyn
Categorie:

Dag 3 - New York City > Buffalo (613km)

Vandaag doorkruis je de staat New York via Finger Lakes. Maak van de gelegenheid gebruik om te stoppen aan Watkins Glen aan de oevers van Seneca Lake en proef de beroemde wijnen van deze streek. Vervolg je weg naar Buffalo.

Standard Hotel:  Adam's Mark
Categorie:

Dag 4 - Buffalo > Niagara Falls > Buffalo

Deze ochtend rijd je naar de watervallen! Eens aangekomen bieden zich talrijke mogelijkheden aan voor een bezoek: neem de tunnel die je tot aan de rand van de watervallen leidt met een oorverdovend lawaai, ga aan boord van de Maid of the Mist en word je bewust van hun enorme kracht of vlieg erover per helikopter; het maakt niet uit hoe je de Falls ziet, ze zijn in-drukwekkend! Het donderende geluid van de watervallen is iets dat je niet snel zal vergeten.

Standard Hotel:  Adam's Mark
Categorie:

Dag 5 - Buffalo > Amish Country (241km)

Je verlaat de staat New York voor Pennsylvania. Je betreedt het land van de Amish en ontdekt hun manier van leven die zo goed samengaat met de pracht van het lokale platteland.

Standard Hotel:  Genetti Hotel and Suites
Categorie:

Dag 6 & 7 - Amish Countrry > Washington DC

Vanmorgen doorkruis je de Appalachen terwijl je de oevers van de Susquehanna-rivier afschuimt. Je bezoekt de site van de Battle of Gettysburg en de hoofdstad van de USA: Washington DC. Twee dagen zijn nies te veel om de federale hoofdstad te ontdekken: Capitol Hill, het Witte Huis, maar ook de Mall en de bijzondere musea van het Smithsonian Institute, En wat gedacht van Jefferson Memorial, het Vietnam War Memorial, Arlington Cemetery waar JF Kennedy rust. En 's avonds? Georgetown en de vele etnische restaurants wenken je.

.
Standard Hotel:  Capitol Skyline (Room only)
Categorie:

Dag 8 - Washington DC > Philadelphia (223km)

In Philadelphia stond ooit de wieg van de VS en tot vandaag straalt alles nog pure geschiedenis uit: de Independence Hall, waar de onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend is een must, maar ook de Liberty Bell en de talrijke historische gebouwen en musea zijn een bezoek waard. ’s Avonds hoef je hier niet ver te zoeken naar een uitstekend restaurant. Misschien wil je wel een Philly Cheesesteak Sandwich proberen in Pats Steaks of Genos?

Standard Hotel:  HI Express Midtown (Room only)
Categorie:

Dag 9 - Philadephia > New York City (154km)

Vandaag reis je terug naar New York. Je rondreis vloog voorbij. Wie kan blijft nog even langer in de Big Apple.of neemt de trein naar een nieuwe bestemming. Check snel de brochure voor treinreizen in de USA.

Bike & Discover the Hidden Spots of Central Park

 2 - 3 uur

Central Park, de groene long van Manhattan, herbergt een schat aan parels en onontdekte plekken. Al gehoord van Belvedere Castle, het Jacqueline Kennedy Onassis reservoir of de Bethesda Fountain? Deze prachtige plekjes ontdek je het best met de fiets. Bergop, bergaf. Met de wind in je haren voel je je ‘King of the World’. 
Dit is het autovrije deel van Manhattan, getooid met bloemenpracht en overschaduwd door hoge bomen. Een ideale plek om tot rust te komen terwijl de gids het decor tot leven wekt met verbijsterende weetjes en sappige anekdotes.

Elke zondag om 15u (niet in december, januari en februari) - Nederlandstalige gids • huurfiets inbegrepen

 In groep
Ontdek nu

From Shopster to Mobster

 2 - 3 uur

SOHO, Little Italy, China Town 

Wie New York zegt, denkt meteen aan Times Square, het Vrijheidsbeeld en de Empire State Building. Misschien ging je al eens winkelen op Broadway of op ontdekkingstocht in Chinatown. Maar weet je waar de eerste pizzeria van de Verenigde Staten is, waarom de brandtrappen zo typerend zijn voor SoHo en waar de Chinezen het liefst gaan gokken? We nemen je mee langs de mooiste gietijzeren gebouwen en wagen ons een weg door het drukke Canal Street. Je ontdekt hoe locals shoppen en wat de nieuwste foodtrends zijn. Wat dacht je van verborgen restaurants of een winkel vollediggewijd aan rijstpap?
Bereid je voor op totaal verschillende culturen, keukens, bouwstijlen en shops in de wijken SoHo, NoLita, Little Italy en Chinatown. Kortom, na deze tour geen geheimen meervoor jullie, zelfs niet in de rechtszaal waar we eindigen zoals de échte mobsters… Benieuwd waarom? Boek dan zeker een tour.

Elke donderdag om 16u – Nederlandstalige gids 

 In groep
Ontdek nu

From Yuppie to Hipster tour

 2 - 3 uur

Downtown & Brooklyn

Tijdens deze tour leer je dat New York héél veel gedaantes heeft. Je start in het financiële mierennest genaamd Wall Street. Daarna neem je de ferry naar Brooklyn (je vaart onder de Brooklyn Bridge, een avontuur op zich). In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Brooklyn's meest trendy wijk, is dé place to be voor hipsters, shopaholics en levensgenieters, en bij uitbreiding iedereen die graag z'n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten. Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad - een topadresje voor chocoholics! Je vindt hier ook de thuishaven van Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen. 

Op vrijdag om 14 u - Nederlandstalige gids

 In groep
Ontdek nu

From Hipster to Yuppie

 2 - 3 uur

Brooklyn & Downtown 

Rendez-vous in Williamsburg, Brooklyn’s meest trendy wijk, de place to be voor hipsters aller contreien, shopaholics, levensgenieters en bij uitbreiding iedereen die graag z’n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten en Brooklyn beter te leren kennen. In deze kleurrijke buurt treffen we de mooi gerenoveerde pakhuizen van de hipster aan en nemen we je mee naar de gezelligste eco-winkels en vintage stores. Daarna vergapen we ons aan het adembenemende uitzicht op de skyline van Manhattan in het gloednieuwe Domino Park - ideale plek om selfies te nemen die heel Facebook én Instagramgroen zullen doen uitslaan van jaloezie. Onze vintage cowboy boots wisselen we dan om voor fancy business suits: de ferry brengt ons naar de overkant van de East River - de yuppies van Wall Street tegemoet. New York heeft inderdaad vele gedaantes en geen tour die dat beter laat zien dan deze. From hipster to yuppie in no time, hier kan het allemaal. En zelfs in beide richtingen: de tours op vrijdag vertrekken vanuit Downtown Manhatten, om nog een glimps op te vangen van de yuppies alvorens ze hun financiële winst (of verlies) gaan opbrassen in de lokale bars.

Dinsdag om 14 u - Nederlandstalige gids


 In groep
Ontdek nu

Holy Harlem

 2 à 3 uur
Verzamelen doen we op Times Square maar we brengen jullie in no time naar hartje Harlem. Ooit was dit een van de meest onveilige buurten van de stad maar vandaag tonen we je het tegendeel. Op ons pad liggen hemelse soulfood en zinderende jazz, een rijkdom aan cultuur en architectuur waar je stil van wordt. Of het nu muziek, mensenrechten, godsdienst, of gastronomie betreft: Harlem heeft zijn stempel gedrukt op alle aspecten van de samenleving. Niet alleen in New York maar in de hele wereld. Dit is terecht heilige grond voor de zwarte gemeenschap en cultureel erfgoed van onschatbare waarde. Hoorde ik daar trouwens een hallelujah? Je zal de Afro-Amerikaanse soul aan den lijve ondervinden tijdens de gospel in een van de honderden kerken die Harlem rijk is. Dans mee, zing mee, spring mee op goddelijke ritmes. Je zal genieten van dit Holy Harlem!

Elke zondag vanaf 9u - Nederlandstalige gids
 In groep
Ontdek nu

Sunday Funday

 van 9 tot 5

Een dagtour doorheen Uptown Manhattan - van nine to five.
Nooit voorheen was je zondag zo leuk! Het BE NY-team neemt je de hele dag zorgeloos mee naar de beste plekjes van Uptown Manhattan. ‘s Morgens shaken we onszelf wakker op het ritme van de gospelkerken en verkennen we het centrum van Harlem, onvervalste hoofdstad van Black USA . Opgewarmd door de overmaat aan enthousiasme en harstocht die je hier aantreft, tonen we enkele trendy restaurants voor je lunch (niet inbegrepen). Op het ritme van de Uptown Funk trekken we daarna naar de groene long van Manhattan voor een fietstocht.

Heuvel op, heuvel af verkennen we plekjes waar zelfs New Yorkers geen weet van hebben. De magie van Belvedere Castle, het Jacqueline Kennedy Onassis reservoir en de Bethesda Fountain, met een prachtig uitzicht op de mooiste en oudste skyscrapers van de stad vanuit deze groene oase. Een onvergetelijke dag met de beste BE NY-stadsgidsen.

Elke zondag – 9u - 17u • Nederlandstalige gids

 In groep
Ontdek nu

From Old Warehouses to New Penthouses

 2 tot 3 uur

Welkom in de industrial chique van de West Side. Op deze retail safari zul je naast enkele parels van experience stores, ontdekken hoe een ooit grijs en doorrookt stadsdeel nu de absolute favoriet is geworden van miljonairs en topmodellen. Op de laden van de oude vleeshuizen liggen ondertussen vooral topwerken van gerenommeerde schilders en onbetaalbare creaties van exclusieve designers. We nemen de trappen omhoog naar de High Line, het op één na bekendste park van Manhattan. Deze verhoogde spoorlijn - die op het nipperje van de sloophamer gered werd - is nu een wandeling waar de paradepaardjes van de bekendste architecten elkaar in sneltempo opvolgen. We verlaten het park ter hoogte van kunstmekka Chelsea en eindigen in het duurste vastgoedproject in de geschiedenis van de Verenigde Staten: Hudson Yards. Dit nieuwe stadsdeel is gloednieuw en serveert een smakelijke mix van duizelingwekkende wolkenkrabbers, de lekkerste eettenten en een waanzinnig kunstproject in de vorm van een reusachtige kebab. Betreed het shoppingcentrum op eigen risico, je zou je creditcard er wel eens kunnen verslijten. Ready, set? Go!

Maandag om 14 u.. Nederlandstalige gids

 In groep
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 8 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Je E-roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen, maaltijden en drank, toegang tot de parken, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!