+32 (0)70 23 33 13
 • Boston
 • Salem
 • Gloucester
 • Kennebunkport
 • Bar Harbor
 • White Mountains
 • Stowe
 • Mos Glenn Fals
 • Green Mountains
 • The Berkshires
 • Newport
 • Hyannis
 • Cape Cod/Falmouth
 • Plymouth
 • Boston

New England is een minder bekende streek van de USA, maar ze is minstens even indrukwekkend als de bekende en toeristischere oorden. Geniet van de bergen en meren, de prachtige wandel- en fietsroutes, de frisse lucht en het lekkere eten. In Boston leer je bij over de kolonisten, en in Salem over de heksen. En wat dacht je van een bezoek aan de ijsfabriek van... Ben & Jerry’s? Welke levensgenieter kan hier nu aan weerstaan?

Individueel

Dag 1 - 2 - Boston

Je komt aan in Boston, waar je meteen de haven kan verkennen via The Boston Harbor Walk, een reeks gratis wandelingen. In Faneuil Hall Marketplace vind je toffe boetieks en eetcafés in 18de eeuwse magazijnen. Op je programma morgen: een wandeling door de geschiedenis van Boston en de USA. Bezoek het dok waar tijdens de Boston Tea Party (1773) de Amerikaanse kolonisten in opstand kwamen tegen de Britse overheid. Je bewandelt de Freedom Trail, een van de eerste historische wandelroutes.

 

Standard Hotel:  The Midtown (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Hampton Inn and Suites Crosstown
Categorie:

Dag 3 - Kennebunkport

Vanuit Boston trek je naar Salem, waar in 1692 de befaamde heksenberechtigingen plaatsvonden. Ongeveer 190 meisjes en vrouwen werden berecht omdat ze zich ‘vreemd’ gedroegen. Vandaag staat Salem nog steeds in het teken van hekserij. Rijd verder naar Gloucester, de oudste vissershaven. Je verblijft in Kennebunkport.

 

Standard Hotel:  Nonantum Resort (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Nonantum Resort (Bed only)
Categorie:

Dag 4 - 5 - Bar Harbor

Kennebunkport is een gezellige vakantiestad met leuke wandelmogelijkheden die vooral bekend is omdat de familie Bush hier een optrekje heeft, Walker’s Point. Je kan niet op het terrein komen, maar het is wel zichtbaar vanaf Ocean Avenue. In de namiddag ga je verder naar Bar Harbor, waar je verblijft.
In Bar Harbor is alles mogelijk. Acadia National Park is het enige nationale park van New England en heeft bergen, ruige kustlijnen, eilanden, wouden, meren enzovoort. Je kan hier – zoals de locals – gaan fietsen, maar je kan ook door het water peddelen in een kano of kayak. Verder is er het Mountain Desert Oceanarium met een eigen kreeftenboerderij en –museum.

 

Standard Hotel:  Wonder View Inn and Suites (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Bluenose Inn (Bed only)
Categorie:

Dag 6 - White Mountains

Vandaag vertrek je naar de White Mountains, waar je een treintocht kan maken. De leukste routes zijn die naar Conway of Bartlett, maar ook de legendarische Crawford Notch excursie is een topper. Misschien heb je wel zin om te zwemmen? Ook dat kan, in Echo Lake. Alles kan en niets moet hier.

 

Standard Hotel:  Merril Farm Resort (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Christmas Farm Inn (Bed only)
Categorie:

Dag 7 - Stowe

Trek naar het Franconia Notch State Park waar je de kabelbaan kan nemen naar het uitzichtpunt vanwaar je tot Canada kan zien. Je kan ook naar Mount Washington gaan, de hoogste piek in het noordoosten. Of wat dacht je van een bezoek aan de Ben & Jerry’s Factory? Inderdaad, je kan deze absolute ijshemel van dichtbij bewonderen. Vergeet zeker niet te gaan kijken naar de begraafplaats met de ter ziele gegane ijsmakers!

 

Standard Hotel:  BW Plus Waterbury Stowe
Categorie:
Superior Hotel:  Green Mountain Inn (Bed only)
Categorie:

Dag 8 - Green Mountains

Op weg naar de Green Mountains kom je voorbij het meest gefotografeerde plekje van Vermont: de Moss Glenn Falls. Je kan hier gaan paardrijden of wandelen met een mooi uitzicht op de waterval. Je verblijft in de Green Mountains buurt, waar je prachtige wandelpaden hebt.

 

Standard Hotel:  Holiday Inn Rutland (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Snowed Inn (Bed only)
Categorie:

Dag 9 - The Berkshires

Vandaag trek je naar The Berkshires, een prachtige streek met veel musea en historische sites. Er zijn een heleboel galerieën, muziektentjes en danslocaties. Maar je kan hier ook uitstekend golfen, wandelen, fietsen, vissen, raften, kanoën en kayakken. Een perfecte plaats om te ontspannen dus.

 

Standard Hotel:  Yankee Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Berkshire Plaza (Bed only)
Categorie:

Dag 10 - Newport

Je komt vandaag aan in Newport waar de New Yorkers hun zomerverblijven – Newport Mansions – hebben. Breng hier zeker een bezoek aan de Tennis Hall of Fame. De meest adembenemende momenten beleef je op de Newport Cliff Walk. Voor de levensgenieters is er de Newport Dinner Train: tijdens een trip met deze trein geniet je van het mooie uitzicht terwijl je een luxueus diner voorgeschoteld krijgt.

 

Standard Hotel:  Holiday Inn Express Middletown (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Beach Hotel and Suites
Categorie:

Dag 11 - Cape Cod/Falmouth

De eerste tussenstop op je route vandaag is Hyannis, een gezellige havenstad. In Cape Cod kan je op prachtige stranden wandelen, genieten van de mooie uitzichten met sierlijke vuurtorens en heerlijke ‘clams’ eten. Hier staat het genieten centraal. JFK is maar een van de groten der aarde die de geneugten van Cape Cod en omstreken kende. In het multimediale JFK Museum ontdek je hoe hij en zijn familie kwamen relaxen en zeilen in Cape Cod.

 

Standard Hotel:  Shoreway Acres Inn (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Inn on the Square (Bed only)
Categorie:

Dag 12 - Falmouth

Neem de ferry naar Martha’s Vineyard of Nantucket Island. Deze eilanden nodigen uit tot prachtige wandelingen en fietstochten. Of wat dacht je van een rit te paard bij zonsondergang? Nee, het is geen droom, het kan hier.
Standard Hotel:  Shoreway Acres Inn (Bed only)
Categorie:
Superior Hotel:  Inn on the Square (Bed only)
Categorie:

Dag 13 - Boston

Tijdens je laatste dag op de New England Explorer selfdrive bezoek je de historische Plymouth Rock die aangeeft waar de pelgrims voor het eerst van boord gingen van de Mayflower. Je vindt hier ook de Mayflower II, een replica van het schip dat de kolonisten naar de USA bracht. Je komt weer aan in Boston, waar je naar de luchthaven rijdt.

 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 12 overnachtingen in vermelde hotels of equivalent
 • Je digitaal roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen.
De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

Moet je weten

Het excursiepakket 'New England's Best' is samengesteld uit enkele toffe bezienswaardigheden, interessante musea en leuke attracties. Het bevat toegangstickets voor:

 • Salem Witch Museum
 • Golden Pond Boat Tour
 • Newport Mansion Tour
 • JFK Museum
 • Whale Watching Cruise
Excursies voorafboeken is niet alleen voordelig; je verliest ook geen tijd ter plaatse en bent zeker van je deelname.
Haal het beste uit je vlucht en maak een stopover in New York, Washington D.C., Chicago of Philadelphia op weg naar je selfdrive in de USA.

Standard Prijs per persoon


S1BOS191


Superior Prijs per persoon


S1BOS191


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!