+32 (0)2 550 01 00
 • Atlanta
 • Charleston
 • Savannah
 • Tallahasse
 • Fort Walton
 • New Orleans
 • Natchez
 • Memphis
 • Nashville
 • Atlanta

Muziekliefhebber, hier is de trip van je dromen. Je volgt het spoor van de muziekgeschiedenis langs Nashville, Memphis en New Orleans. Country, rock, blues, jazz… Allemaal zijn ze hier ontstaan. Verwacht je daarnaast aan de typische gastvrijheid van de zuidelijke staten van de VS.

Individueel

Dag 1 - Atlanta

Atlanta is niet alleen historisch interessant, in en rond de stad is er veel te doen. Bezoek het Stone Mountain Park, het Coca Cola Museum of CNN Center.

 

Standard Hotel:  Staybridge Suites Midtown
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Indigo Midtown
Categorie:

Dag 2 - Atlanta > Charleston (488km)

De eerste schoten tijdens de burgeroorlog weerklonken in Charleston, een stad die vandaag vooral bekendstaat om haar langzaam ritme en prachtige architectuur. Je wordt er omringd door geschiedenis, statige 18de eeuwse herenhuizen, historische panden en fenomenale tuinen.

 

Standard Hotel:  HI Riverview (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Francis Marion Hotel
Categorie:

Dag 3 & 4 - Charleston > Savannah (176km)

Savannah, aan de oevers van de machtige Savannah River, is een zeer bekoorlijke stad. Deze ‘Parel van het Zuiden’ zit niet verlegen om een romantisch verhaal, vooral niet als het gaat over katoen en de burgeroorlog. Maak een rit met paard en koets door het historische hart van de stad en geniet van meer dan 1000 bewaard gebleven gebouwen.

 

Standard Hotel:  BW Plus Savannah Historic District (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  B Historic Savannah
Categorie:

Dag 5 - Savannah > Tallahassee (450km)

Vandaag reis je naar de Golf van Mexico. Je bestemming is Tallahassee, hoofdstad van Florida. Maak een stop bij Wakulla Springs om het Florida van weleer te ontdekken: een moeras met cipressen en talloze vogels, alligators en heldere waterbronnen.

Standard Hotel:  Wyndham Garden Tallahassee Capitol
Categorie:
Superior Hotel:  Courtyard Tallahassee Capitol
Categorie:

Dag 6 - Tallahassee > Fort Walton (273km)

We reizen verder naar de prachtig witte stranden van Florida. Maak voor je aankomt in Fort Walton een stop in Seaside, dat je zeker zal betoveren met haar prachtige architectuur en ontspannen sfeer.

Standard Hotel:  The Island by Hotel RL
Categorie:
Superior Hotel:  Wyndham Garden Ft Walton Beach
Categorie:

Dag 7 & 8 - Fort Walton > New Orleans (390km)

Je verlaat Alabama om de Mississippi over te steken, waar het grote aantal casino’s in Biloxi je hoofd kan doen verliezen. Ontdek het French Quarter en Bourbon Street met haar gietijzeren balkonnetjes, antiekwinkels, restaurants, bar en nightclubs. Je blijft hier twee nachten, dus tijd genoeg voor een tocht per raderboot. Die kans kan je gewoon niet laten varen!

Standard Hotel:  HI Downtown Superdome (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Hilton Riverside
Categorie:

Dag 9 - New Orleans > Natchez (390km)

Je verlaat New Orleans langs de oevers van de Mississippi en River Road Plantations. Volg Scenic Highway 61 via Cajun Country naar Natchez. Dit dorp aan de Mississippi River is beroemd om zijn plantagehuizen, de prachtige herenhuizen à la Gone With The Wind. Stille getuigen uit een tijd waarin rijke katoenboeren het breed lieten hangen. Een paar van deze gracieuze woningen zijn open voor het publiek. Bezoek Natchez-Under-the-Hill op de oever van de Mississippi of laat een rit met paard en koets je helemaal terugvoeren in de tijd.

Standard Hotel:  Days Inn by Wyndham
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Vue
Categorie:

Dag 10 & 11 - Natchez > Memphis (496km)

Via de historische Natchez Trace Parkway bereik je Memphis, home of the blues en geboorteplaats van rock-‘n-roll. Neem rustig de tijd en geniet van de sfeer op de historische Beale Street, waar BBQ restaurants, blues nightclubs en winkels elkaar afwisselen. Natuurlijk mag ook een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley, niet ontbreken. Dit ‘bedevaartsoord’ van The King is na het Witte Huis het meest bezochte woonhuismuseum in de Verenigde Staten. Het National Civil Rights Museum in het Lorraine Motel is ook een bezoek waard.

Standard Hotel:  Comfort Inn Downtown (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Crowne Plaza Memphis (Room only)
Categorie:

Dag 12 & 13 - Memphis > Nashville (399km)

Dat Nashville de hoofdstad is van de countrymuziek, klink zeker bekend in je oren. Pik een show mee in de beroemde Grand Ole Opry, slenter langs Music Row bezaaid met opnamestudio’s en geniet van de antebellum architectuur.

Standard Hotel:  BW Plus Music Row
Categorie:
Superior Hotel:  Hampton Inn & Suites Vanderbilt-Elliston Place
Categorie:

Dag 14 - Nashville > Atlanta (400km)

Laatste etappe vandaag, begin met een brunch in Loveless Café, een legendarisch café en beschouwd als het beste restaurant in de omgeving. Ga dan verder naar Atlanta en stop onderweg in Lynchburg om de Jack Daniels distillerie te bezoeken.

Standard Hotel:  Staybridge Suites Midtown
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Indigo Midtown
Categorie:

Dag 15 - Atlanta

Einde van je reis of verlenging met een andere selfdrive.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • E-roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen, maaltijden en drank, toegang tot de parken, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


CUSS0015


Superior Prijs per persoon


CUSS0015


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!