+32 (0)2 550 01 00
 • Salt Lake City
 • Moab
 • Vail
 • Cheyenne
 • Badlands
 • Rapid City
 • Billings
 • Cody
 • Yellowstone
 • Jackson Hole
 • Salt lake City

Ben je op zoek naar een reis die focust op gevarieerde natuur in een ongerepte omgeving? Pak dan je koffers en je fototoestel en maak je klaar voor een reis door de prairies van Wyoming en de nationale parken Badlands, Yellowstone en Rocky Mountains. Als je dacht dat de West Coast al spectaculair was, dan staan je tijdens deze veertiendaagse nog veel meer verrassingen te wachten.

Individueel

Dag 1 - Salt Lake City

Je road trip begint in Salt Lake City, hoofdstad van Utah en zetel van de Mormoonse kerk. Met meer dan 16 miljoen leden wereldwijd is deze religieuze beweging alomtegenwoordig in zowel de staat als de hoofdstad, waar de meeste straten vernoemd zijn naar hun ligging in relatie tot de Mormoonse tempel op Temple Square. De stad is omgeven door bergen. Je kan naar Salt Flats gaan, een uitgestrekte zoutvlakte waar jaarlijks allerlei soorten voertuigen proberen snelheidsrecords te breken op de beroemde Bonneville Speedway.

Standard Hotel:  Hotel RL
Categorie:
Superior Hotel:  Sheraton Salt Lake City Centre (Room only)
Categorie:

Dag 2 - Salt Lake City > Moab (480km)

Je rijdt naar Moab en ontdekt de schitterende omgeving van bijna uitsluitend rode rotsen alvorens aan te komen aan de poorten van twee prachtige nationale parken: Arches en Canyonlands. Zin in nog meer avontuur? Dan is rafting op de Coloradorivier zeker iets voor jou!

Standard Hotel:  Super 8 by Wyndham
Categorie:
Superior Hotel:  BW Plus Greenwell Inn (Room only)
Categorie:

Dag 3 - Moab

Vandaag kan je deze twee parken op minder dan 50 km van elkaar verkennen. Sta vroeg op voor een prachtige zonsopgang boven de Mesa Arch en de gigantische canyon erachter in Canyonlands. In Arches kun je de Delicate Arch bewonderen, een zandstenen boog die al zo’n 70.000 jaar in evenwicht is en het symbool is van Utah. De zonsondergangen zijn er onvergetelijk.

Standard Hotel:  Super 8 by Wyndham
Categorie:
Superior Hotel:  BW Plus Greenwell Inn (Room only)
Categorie:

Dag 4 - Moab > Vail (403km)

Je verlaat Moab en neemt de HWY 128, het decor van vele films, waaronder Thelma & Louise. De weg loopt langs de Coloradorivier en klimt vervolgens naar Vail, een van de beroemdste skioorden van Colorado.

Standard Hotel:  Evergreen Lodge (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Evergreen Lodge (Room only)
Categorie:

Dag 5 - Vail > Cheyenne (312km)

Vandaag ga je naar het noorden en voeg je een derde nationaal park toe aan je reis: het Rocky Mountain NP. Neem de Trail Ridge Road die je naar meer dan 3700m hoogte brengt. Je zal talrijke uitzichtpunten ontdekken wanneer de met sneeuw bedekte toppen verschijnen. Na een bezoek aan het park rijd je Wyoming binnen om in hijn hoofdstad te verblijven: Cheyenne, de hotspot van de rodeo. Als je wil, kan je het Frontier Days Old West Museum bezoeken, dat onder andere het verhaal van de cowboys vertelt.

Standard Hotel:  Red Lion Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Little America Hotel & Resort
Categorie:

Dag 6 - Cheyenne > Badlands (491km)

Op weg naar de Badlands, via de Oregon Trail, steek je enkele van de dorre vlaktes van Nebraska over om aan de voet van het Badlands National Park te komen. Je kan aan het eind van de dag al een wandeling maken over de Castle Trail en weer een mooie zonsondergang bewonderen.

Standard Hotel:  Days Inn by Wyndham Wall
Categorie:
Superior Hotel:  Days Inn by Wyndham Wall
Categorie:

Dag 7 - Badlands > Rapid City (160 km)

Vandaag zie je unieke landschappen langs de Badlands loop road. Het landschap is zo origineel dat je het moet zien om het te geloven. Onderweg kan je stoppen aan een van de vele uitzichtpunten. Als je een kleine omweg wil maken, ga dan naar de Wall om een 25 m lange dinosaurus te zien.

Standard Hotel:  Rushmore Hotel & Suites (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Cambria Hotel & Suites
Categorie:

Dag 8 - Rapid City

Een halfuurtje volstaat om de enorme Mount Rushmore bekijken. De gezichten van presidenten die in de rotsen zijn uitgehouwen zijn meer dan 18 meter hoog. Na deze dosis patriottisme neem je de ongelooflijke Iron Mountain Road om Custer State Park te bereiken, waar je de 1500 bizons en duizenden prairiehonden ontmoet. Onderweg mag je het Crazy Horse Memorial niet missen, een van de grootste sculpturen ter wereld die, wanneer voltooid, 195 meter bij 172 meter zal meten. Je hebt nog wat tijd over... Ga verder naar Wind Cave National Park.

Standard Hotel:  Rushmore Hotel & Suites (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  Cambria Hotel & Suites
Categorie:

Dag 9 - Rapid City > Billings (512km)

Onderweg bezoek je de beroemde Deadwood-saloons, onder andere uit de serie met dezelfde naam, voor je weer Wyoming binnenrijdt. Je ontdekt de Devil’s Tower, beroemd uit de film ‘Encounters of the third kind’ van Steven Spielberg. Vanaf de top van de 265 m hangt de toren majestueus over het landschap. Je rijdt verder naar Billings Montana waar je de nacht doorbrengt.

Standard Hotel:  Billings Hotel & Convention Center
Categorie:
Superior Hotel:  BW Plus Clock Tower Inn (Room only)
Categorie:

Dag 10 - Billings > Cody (171km)

Vandaag neem je de legendarische Beartooth-snelweg, die beschouwd wordt als een van de mooiste wegen in de Verenigde Staten. In de winter valt er zoveel sneeuw dat de weg meestal pas rond half mei opengaat. Ogen open voor dieren onderweg! Vanavond logeer je in de stad van Buffalo Bill! Dit is het perfecte moment om een rodeo bij te wonen.

Standard Hotel:  Buffalo Bill Village Cody Cabin (Room only)
Categorie:
Superior Hotel:  HI Buffalo Bill Village (Room only)
Categorie:

Dag 11 - Cody > Yellowstone (189km)

Sta vroeg op vanochtend, want een van de musts van je reis wacht op jou. Inderdaad, je gaat het eerste nationale park ter wereld binnen! Je begint met Yellowstone Lake en je hoeft niet lang te wachten voordat je de aarde voor je ziet koken.

Standard Hotel:  Brandin' Iron Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Grand Village Lodge
Categorie:

Dag 12 - Yellowstone

Op het programma vandaag: geysers, stoom, canyons maar ook bizons en met een beetje geluk, beren. Tip: bezoek eerst het Old Faithfull Visitor Centre om meer te weten te komen over het tijdstip van de uitbarstingen van de dag en om je planning met de parkwachters te bespreken.

Standard Hotel:  Brandin' Iron Inn
Categorie:
Superior Hotel:  Grand Village Lodge
Categorie:

Dag 13 - Yellowstone > Jackson (157km)

Je reist ten zuiden van Yellowstone en gaat het laatste nationale park van je reis binnen: Grand Teton, dat waarschijnlijk een van de mooiste bergpanorama’s van het land biedt.

In de namiddag kom je bij het charmante dorp Jackson, dat je het Courchevel van de USA zou kunnen noemen. Het dorp ligt aan de voet van het park en wordt omringd door bergen. De cowboysfeer zal je zeker charmeren. Gaan eten kan je in de talrijke restaurants, er zijn er voor ieders smaak. Na je diner trek je je cowboylaarzen aan en ga je zitten aan de Million Dollar Cowboy Bar. Zoek geen barkruk, hier zit je op een cowboyzadel. Op Town Square kan je een leuke foto maken onder een van de hertengeweien.

Standard Hotel:  The Virginian Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  49er Inn & Suites
Categorie:

Dag 14 - Jackson > Salt Lake City (441km)

Na je brunch in Café Geneviève, beroemd om zijn Bloody Mary ’s, vervolg je je weg naar Salt Lake City voor je laatste overnachting.

Standard Hotel:  Hotel RL
Categorie:
Superior Hotel:  Sheraton Salt Lake City Centre (Room only)
Categorie:

Dag 15 - Salt Lake City

Terugvlucht of verlenging van je reis.

Moab Raften in Canyonlands - Voormiddag

 +/- 4 uur

Ontdek Canyonlands vanop de Coloradorivier! Voorzie bescherming tegen de zon, kleren die nat mogen worden en je bent klaar voor een halve dag waterplezier temidden van een adembenemend landschap.

 Individueel

Moab Raften in Canyonlands - Volledige dag

 +/- 7u30

Ontdek Canyonlands vanop de Coloradorivier! Voorzie bescherming tegen de zon, kleren die nat mogen worden en je bent klaar voor een hele dag waterplezier temidden van een adembenemend landschap.

 Individueel

Grand Teton Snake River Rafting

 

Ontdek Grand Teton National park vanop de Snake rivier canyon! Deze unieke rafting trip is een mix van Class I, II en III rapids en dus ideaal voor heel het gezin. Voorzie bescherming tegen de zon, kleren die nat mogen worden en je bent klaar voor een halve of hele dag waterplezier temidden van een adembenemend landschap.

 Individueel

Yellowstone Wildlife Safari

 

Net na zonsopgang of voor zonsondergang is de ideale moment om wildlife te spotten. Samen met een ranger die het park door en door kent trek je erop uit op zoek naar dieren. Tijdens deze trip maak je kans op het spotten van kudde buffels, herten, elanden, beren en mits wat gelukt zelfs wolven. 

 Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Je E-roadbook

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen, maaltijden en drank, je National Park pass voor toegang tot de parken, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

 

Standard Prijs per persoon


CUFW0015


Superior Prijs per persoon


CUFW0015


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!