+32 (0)70 23 33 13
 • Dallas/Forth Worth
 • Austin
 • San Antonio
 • Del Rio
 • Big Bend National Park
 • Midland
 • Amarillo
 • Wildcatter Ranch
 • Dallas

Wilde rodeo ritjes, klassieke ranches en cowboy boots, verleden tijd? Vergeet het maar, in Texas vind je het nog allemaal en geloof ons, deze staat is meer dan het ontdekken waard.

Zo'n twee weken lang trek jij je stoute schoenen aan en ontdek je de echte Verenigde Staten. Het Wilde Westen is nooit veraf. Beter nog, af en toe lijk je wel in een western mee te spelen! Je ziet wilde paarden getemd worden, een stoet vee die aan je voorbijtrekt en rasechte cowboys die alles in goede banen leiden. Van het ruige buitenleven naar vooruitstrevende steden als Dallas, San Antonio en Austin. Je mixt het beste van de twee werelden. Zo lijk je de ene dag terug in de tijd te duiken om de volgende dag je blik op de toekomst te richten in het hypermoderne NASA ruimtevaartcentrum. 

Charmant én avontuurlijk tegelijkertijd. Jiehaa! Je verveelt je geen moment en ja, je mag je cowboy boots altijd en overal aanhouden. So long stranger!

Individueel

Dag 1 - Dallas/Fort Worth

Dallas is je startpunt. Van hieruit is Fort Worth, waar je de eerste twee nachten van je selfdrive doorbrengt, amper een half uurtje rijden.

 
Standard Hotel:  Stockyard Hotel
Categorie:

Dag 2 - Dallas/Fort Worth

Waar een selfdrive doorheen Texas beter beginnen dan in Fort Worth, de stad van de cowboys. In het Stockyards nationaal historisch district kan je de sfeer van weleer opsnuiven. Op deze oude veemarkt zie je nog steeds cattle drives die er tweemaal daags plaatsvinden. De straten zijn bezaaid met authentieke saloons en in het Cowtown coliseum vinden elk weekend rodeo’s plaats.

Standard Hotel:  Stockyard Hotel
Categorie:

Dag 3 - Dallas/ Fort Worth > Austin (306 km)

Na twee dagen acclimatiseren ga je de baan op. Een rit van dik 3 uur brengt je in Austin, waar er letterlijk muziek in de lucht hangt. Op niet minder dan 200 locaties kan je genieten van live muziek. Geen wonder dat de stad de titel claimt van World Capital of Live Music of wereldhoofdstad van live muziek.

Standard Hotel:  Red Roof Plus
Categorie:

Dag 4 - Austin > San Antonio (128 km)

Een korte rit brengt je de volgende dag in de charmante stad San Antonio. De gezellige River Walk wijk is de ideale start ter ontdekking van deze stad. De afwisseling van groene landschappen, de kronkelende rivier en openlucht pleinen doen je even terug in Europa wanen. Hier is het genieten in de talrijke restaurants, bars en kleine winkels. En geen zorgen, je verblijft hier 2 nachten dus tijd genoeg om alles op een rustig tempo te ontdekken.

Standard Hotel:  HI River Walk
Categorie:

Dag 5 - San Antonio

San Antonio draagt een bijzonder stuk geschiedenis met zich mee. In het hart van de stad vind je de Alamo, origineel een Spaanse missiepost waar gedurende 13 dagen een bataljon van 189 Texaanse soldaten er in slaagde 4000 Mexicaanse tegenstanders af te houden. Volg de missie trail en ontdek ook de andere missieposten doorheen de stad. Een tip voor je lunch of diner? Ga naar Market square, de grootste Mexicaanse foodmarket buiten Mexico. Smullen van enchilada’s, taco’s en burrito’s!

Standard Hotel:  HI River Walk
Categorie:

Dag 6 - San Antonio > Del Rio (304 km)

Hoe gezellig en divers de stad San Antonio ook is, het is tijd om ze achter je te laten. Een rit doorheen het westen van Texas brengt je in Del Rio, een klein stadje aan de grens met Mexico. Geniet van de authentieke “Southern” sfeer die hier heerst. Een bezoekje een Val Verde, het oudste wijnhuis van de staat is een aanrader en bovendien gratis.

Standard Hotel:  Best Western Inn
Categorie:

Dag 7 - Del Rio > Big Bend Nationaal Park (352 km)

Tijd voor een stevige brok natuur. Je rijdt door naar het Big Bend Nationaal park, genoemd naar het bochtenwerk van de rivier Rio Grande. De afwisseling van de Chihuahuan woestijn tegen de Texaanse Bergen in dit door meanders gevormde landschap is prachtig. Het park bezoek je al wandelend, met de mountainbike of de jeep. En geen zorgen, je verblijft hier 2 nachten.

Standard Hotel:  Lajita Resort and Spa
Categorie:

Dag 8 - Big Bend National Park

Geniet een volledige dag om de ruige natuur van dit nationale park te ontdekken.

Standard Hotel:  Lajita Resort and Spa
Categorie:

Dag 9 - Big Bend National Park > Midland (341 km)

Je gaat terug de baan op en vervolgt je weg in de richting van Midland. Halverwege je rit is er een ideale stopmogelijkheid in Fort Stockton. Dit oude fort uit de de 19e eeuw is een aanrader om te bezoeken en vertelt je meer over de boeiende geschiedenis van toen. Geniet nog van een lunch in de stad alvorens je het tweede deel van je rit van vandaag aanvangt.

Standard Hotel:  Wyndham Garden Inn
Categorie:

Dag 10 - Midland > Amarillo (382 km)

De tweede grootste canyon van de VS, de Palo Duro Canyon wacht je op in Amarillo. Na een rit van 4 uur passeer je de ingang van dit indrukwekkend natuurfenomeen. Je kan dit park makkelijk met je eigen wagen ontdekken of kan op stap met een ranger per jeep. Slapen doe je ‘s avonds in Amarillo, pal op de route 66.

Standard Hotel:  Inn & Suites
Categorie:

Dag 11 - Amarillo > Wildcatter Ranch (450 km)

Om deze reis af te sluiten zoals het hoort, slaap je de laatste 2 nachten op een echte guest ranch. Je rijdt richting het dorpje Graham. Net buiten de grenzen van dit typische Texaans dorp ligt de Wildcatter Ranch. Hier voel en beleef je de rustieke Texaanse charme.

Standard Hotel:  Wildcatter Ranch and Resort
Categorie:

Dag 12 - Wildcatter Ranch

Bepaal zelf je programma vandaag! Relax even bij het zwembad en Jacuzzi van de ranch. Of kies uit de talrijke optionele activiteiten zoals paardrijden, tochten met de kano (tegen betaling).’s Avonds kan je genieten van een echte Texaanse diner in het restaurant op de ranch.

Standard Hotel:  Wildcatter Ranch and Resort
Categorie:

Dag 13 - Wildcatter Ranch > Dallas (188 km)

Einde van een heerlijke reis doorheen Texas. Je reist terug naar Dallas of verlengt je verblijf. Neem alvast contact op met onze destination experts voor insider tips over de regio..

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 10 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 2 overnachtingen in een typisch Texans gastenverblijf: The Wildcatter
 • Je roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten en je huurwagen. De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!