+32 (0)70 23 33 13
 • Salt lake city
 • Idaho Falls
 • Helena
 • Lethbridge
 • Calgary
 • Banff
 • Jasper
 • Clearwater
 • Revelstoke
 • Canbrook
 • Missoula
 • Yellowstone National Park
 • Grand Teton National Park
 • Salt Lake City

De Rocky Mountains is een van de grootste bergketens wereldwijd en loopt zo’n 4800 km van het noorden van British Colombia tot de Rio Grande in New Mexico. Als je deze indrukwekkende keten alle eer wilt aandoen mag je geen rekening houden met landsgrenzen. Deze 3-weekse selfdrive volgt de natuurlijke ligging van de Rockies doorheen de VS en Canada. Natuurliefhebbers dit is jullie selfdrive!

Individueel

Dag 1 - Salt Lake City

Welkom in Salt Lake City, de hoofdstad van de Mormonen. Bezoek Temple Square, met de imposante Mormoonse Tempel en het beroemde Chor tabernakel. In de Family History Library, ’s werelds grootste databank, kan je je stamboom opzoeken.

Standard Hotel:  Crystal Inn and Suites
Categorie:

Dag 2 - Salt Lake City - Idaho Falls (432 km)

Start van je roadtrip doorheen de Rocky’s. Je eindhalte is vandaag Idaho Falls, maar onderweg is een bezoek aan het Craters of the Moon National Monument een aanrader. Door de vulkanische activiteit in de regio heeft dit park een bijzonder uitzicht.

Standard Hotel:  Shilo Inn
Categorie:

Dag 3 - Idaho Falls - Helena (438 km)

Je verlaat de staat Idaho voor Montana en doorkruist een ruig, bergachtig gebied. Deze regio is de wieg van Montana's mijnbouwerfenis. Het Bannack State Park en het Minte Museum in Butte, ooit de rijkste heuvel op aarde genoemd, zijn aanraders. Slapen doe je in het pittoreske Helena, de hoofdstad van Montana, ontstaan tijdens de goudkoorts in 1864. Hier woonde ooit meer miljonairs per capita dan waar ook ter wereld.

Standard Hotel:  Shilo Inn
Categorie:

Dag 4 - Helena – Lethbridge (443 km)

In het spoor van Lewis & Clark volg je de stroom van de Missouri rivier om vervolgens de grens naar Canada over te steken. Een bezoek aan Glacier National Park is een must vandaag.

Standard Hotel:  Coast Lethbridge Hotel
Categorie:

Dag 5 - Lethbridge - Calgary (254 km)

Op naar de stad van de rodeo: Calgary.  Wie op zoek gaat naar det extra beetje groen vandaag bouwt een omweg in naar het Waterton Lakes National Park even ten zuidwesten van Lethbridge. Andere rijden meteen naar Calgary en ontdekken de stad op eigen tempo. Stop zeker aan Heritage Park en Calgary Tower.

Standard Hotel:  HI Macleod Trails
Categorie:

Dag 6 - Calgary - Banff (130 km)

Je vervolgt je weg richting Banff. Je ontdekt onmiddellijk het magnifieke en betoverende decor van de ‘Rockies’, deel van de meest spectaculaire landschappen ter wereld.

Standard Hotel:  Inns of Banff
Categorie:

Dag 7 - Banff

Een dagje ter plaatse om de regio uit te kammen en te genieten van de pracht. Neem de kabelbaan naar de top van Suphur Mountain, fiets, ga raften op de rivier, paardrijden in het national park of trek je (stoute) wandelschoenen aan en verken.

Standard Hotel:  Inns of Banff
Categorie:

Dag 8 - Banff - Jasper (285 km)

Over de Icefields Parkway rijd je door een surrealistisch decor met bergpieken en blauwe gletsjers. Je stapt even uit aan Lake Peyto en Lake Moraine. Niet te missen is de gletsjer bij het blauwgroene Lake Louise. Je vervolgt je reis langs de Trans-Canada Highway tot in Jasper. Het landschap is er adembenemend en je kan er tal van outdoor activiteiten beoefenen.

Standard Hotel:  Marmot Lodge
Categorie:

Dag 9 - Jasper

Extra dag ter plaatse. Bezoek Jasper en omgeving, geniet van een boottocht op Maligne Lake, zink weg in de warmwaterbronnen van Miette Hot Springs of spring aan boord van de Jasper Sky Tram kabelbaan naar de top Van Whistler Mountain 2.277 m hoog.

Standard Hotel:  Marmot Lodge
Categorie:

Dag 10 - Jasper - Clearwater (450 km)

Je neemt de Yellowhead bergpas met zicht op Mount Robson, de hoogste top van de Rockies. Daarna volg je de Thompsonrivier naar het zuiden langs het provinciaal park Wells Gray. Las zeker een tussenstop in bij Blue River.

Standard Hotel:  Clearwater Lodge and Resort
Categorie:

Dag 11 - Clearwater - Revelstoke (280 km)

Op je programma vandaag staat Revelstoke, een dorp gelegen aan het gelijknamige nationale park. Spectaculaire watervallen, duizelingwekkende bergpieken en prachtige meren.zijn opnieuw je reisgenoot.

 

Standard Hotel:  Coast Hillcrest Hotel
Categorie:

Dag 12 - Revelstoke - Cranbrook (395 km)

Een laatste rit langs de Canadese Rockies brengt je door Glacier National Park. Je steekt de Rogers Pass over. Yoho National Park is een van de oudste nationale parken van het land met zijn Kicking Horse Pass. Via Radium Hot Springs rijd je door tot Canbrook voor een laatste nacht op Canadees grondgebied.

Standard Hotel:  Prestige Rocky Mountain Resort
Categorie:

Dag 13 - Canbrook - Missoula (407 km)

Welkom terug in de USA. De natuur en omgeving kent natuurlijk de grens niet en zet haar pracht verder. Je volgt de loop van de US Rocky Mountains in zuidelijke richting langs het indrukwekkende Flathead meer omgeven door uitgestrekte bossen en wouden.

Standard Hotel:  Holiday Inn
Categorie:

Dag 14 - Missoula - Yellowstone National Park (613 km)

Vandaag staat de langst rit van de selfdrive op het programma. Je beloning is wel 3 nachten in het ongelooflijke Yellowstone Nationaal park.

Standard Hotel:  Yellowstone Park Hotel
Categorie:

Dag 15 - 16 - Yellowstone National Park

In Yellowstone, dat als allereerste de status US National Park verwierf in 1908, val je van de ene verwondering in de andere. Hier vind je de grootste concentratie aan geothermische activiteit ter wereld en staat in voor de bescherming van enorme kudden bizons, elanden en andere diersoorten. Twee volledige dagen ter plaatse geven je de kans om van dit alles te genieten.

Standard Hotel:  Yellowstone Park Hotel
Categorie:

Dag 17 - Yellowstone National Park - Grand Teton National Park (204 km)

Een korte rit brengt je ten zuiden van Yellowstone in een volgende natuurtopper, Grand Teton Nationaal Park, met de met sneeuw bedekte bergtoppen. Slapen doe je in in Jackson Hole, een cowboydorp met saloons en ranches waar je van Wild West Shows kan genieten.

Standard Hotel:  Togwotee Mountain Lodge
Categorie:

Dag 18 - Grand Teton National Park

Neem je tijd om dit park uitgebreid te bezoeken. Trek op wildlife safari of ga raften. Dit zijn slechts twee van de vele, populaire outdoor activiteiten in de streek.

Standard Hotel:  Togwotee Mountain Lodge
Categorie:

Dag 19 - Grand Teton National Park - Salt Lake City (458 km)

Van het Wilde Westen rijd je naar Salt Lake City, waar het allemaal begon. Maak er een prachtavond van die je rondreis in evenveel schoonheid afsluit als die waar je onderweg mee werd verwend.

Standard Hotel:  Crystal Inn and Suites
Categorie:

Dag 20 - Salt Lake City

Einde van je selfdrive.

Banff Paardrijden in Sundance

 2 uur

Geniet vanop je paard met volle teugen van de frisse lucht van de rockies. Je volgt de rivier Bow en trekt over de Sulphur berg. Een unieke gelegenheid om van de natuur te genieten en prachtige foto’s te maken. Min. 8 jaar; max 110 kg

Seizoen: 24 APR > 05 OKT.  (min; 8j / max 113 kg)

 Individueel

Banff Gondola rit

 2 uur

Vanuit de kabelbaan die je naar de top van de Sulphur Mountain brengt bewonder je adembenemende panorama’s. Volg bovenop de berg zeker de gemarkeerde wandeling. Super leerrijk  en prachtige vergezichten.

Seizoen: 1 APR > 31 OKT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 Individueel

Jasper Op de Athabasca gletsjer

 1u20

Reis naar het hart van de Rocky Mountains en trek met de ‘Ice Explorer’, een aangepast 4x4 voertuig, over de gletsjer Athabasca die zich over 6 km uitstrekt. Je krijgt zelfs de kans om over het ijs te wandelen. Een buitengewone belevenis, vooral in de zomer!

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Rafting op de Athabasca rivier

 2u30

Wat is de beste manier om Canada te beleven zoals de echte Canadezen en de natuur van dichtbij te ontdekken?
Dankzij je ervaren gids bekijk je de landschappen en de wildernis nooit meer zoals tevoren. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze rafting is geschikt voor de hele familie!

 • Seizoen:  10 MEI - 05 OKT.
 • Kindtarief: 2 >5 en 6>17 jaar
 Individueel
Ontdek nu

Jasper Op de Athabasca gletsjer & skywalk

 1/2 dag

Naast het verkennen van de Athabasca gletsjer, krijg je ook de kans om te wandelen over het gloednieuwe hangend glazen platform. Hoog op een rots van 280 m die over de Sunwapta Canyon hangt, word je verrast door een onwaarschijnlijk panoramisch uitzicht en het gevoel boven de wereld uit te steken. Een unieke belevenis in het hart van de Rocky Mountains.

Seizoen:  19 APR - 14 OCT. Kindtarief: 6 > 15 jaar

 • De excursie naar de Athabasca gletsjer duurt 1u20 waarvan 90 min. op de gletsjer
 • De tijd op de skywalk is niet gelimiteerd
 Individueel
Ontdek nu

Grand Teton Snake River Rafting

 

Ontdek Grand Teton National park vanop de Snake rivier canyon! Deze unieke rafting trip is een mix van Class I, II en III rapids en dus ideaal voor heel het gezin. Voorzie bescherming tegen de zon, kleren die nat mogen worden en je bent klaar voor een halve of hele dag waterplezier temidden van een adembenemend landschap.

 Individueel

Yellowstone Wildlife Safari

 

Net na zonsopgang of voor zonsondergang is de ideale moment om wildlife te spotten. Samen met een ranger die het park door en door kent trek je erop uit op zoek naar dieren. Tijdens deze trip maak je kans op het spotten van kudde buffels, herten, elanden, beren en mits wat gelukt zelfs wolven. 

 Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 19 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Je roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen.
De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

Standard Prijs per persoon


SD1SLC18


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!