+32 (0)2 550 01 00
 • Chicago
 • Springfield, Il
 • St. Louis
 • Springfield, Mo
 • Tulsa
 • Oklahoma City
 • Amarillo
 • Albuquerque
 • Santa Fé
 • Holbrook
 • Grand Canyon
 • Flagstaff
 • Las Vegas
 • Santa Monica

De Route 66 roept nog steeds beelden op van totale vrijheid en boeit de harten en geesten van mensen over de hele wereld. Vanuit Chicago, Illinois naar Santa Monica, California is zowat 2000 mijl en die rijd je doorheen diverse staten met elk hun eigenheid en archetypische landschappen. Maar het stambeeld dat opduikt bij het vernoemen van de route is vast dat van Cars; de roestige truck stop in het hol van Pluto met de diner, niet? Vlieg erheen, verken en zoals ze dat ginder zeggen...get your kicks on Route 66.

Individueel

Dag 1 - 2 - Chicago

Je verblijft twee nachten in Chicago; de stad met de adembenemende architectuur aan de oevers van Lake Michigan die ook het startpunt vormt van Route 66.

 

Standard Hotel:  South Loop hotel
Categorie:

Dag 3 - Springfield, IL

Route 66 brengt je door het stadje Bloomington, met de Historic Route 66 Memory Lane. Je rijdt vandaag tot Springfield, de hoofdstad van Illinois en de geboortestad van Abraham Lincoln.

 

Standard Hotel:  BW Clear Lake Plaza (Room only)
Categorie:

Dag 4 - St Louis

Het bruisende St. Louis verdient de bijnaam Gateway to the West! Je ontmoet er mensen uit de vier windstreken van de VS. Meet me in St. Louis? Hoe kan het ook anders...

 

Standard Hotel:  BW St Louis Inn
Categorie:

Dag 5 - Springfield, MI

Je houdt vandaag halt bij de Meramec Caverns, waar tijdens de jaren 1700 salpeter werd ontgonnen om buskruit mee te maken! Eind 19de eeuw werd deze grot het toevluchtsoord van de held-en-schurk Jesse James. ook de Totem Pole trading Post in Rolla is een stop waard.

 

Standard Hotel:  Sleep Inn (Room only)
Categorie:

Dag 6 - Tulsa

Vandaag ruil je de staat Missouri voor Oklahoma. Pure nostalgie vind je in Dale’s Ole “66” Barber Shop in Joplin. Je rijdt tot Tulsa, in de jaren de ‘Oil Capital of the World’ genoemd. Hier zie je mooie art-decofaçades.

Standard Hotel:  BW Plus Tulsa (Room only)
Categorie:

Dag 7 - Oklahoma City

Je rijdt verder naar cowboystad Oklahoma City. Bezoek Stockyards City met winkels gespecialiseerd in western kleding en handgemaakte boots. Ga heerlijk eten in het legendarisch restaurant Cattleman’s Steakhouse. Wil je meer achtergrondinformatie, dan is een bezoek aan het National Cowboy & Western Heritage Museum zeker de moeite waard.

 

Standard Hotel:  Days inn Oklahoma / Moore
Categorie:

Dag 8 - Amarillo

Route 66 brengt je naar de ‘cow town’ Amarillo. Hier vinden de grootste veeveilingen van de USA plaats. Pik zeker een ‘Cowboy Morning’ mee, waarbij ontbijt wordt opgediend vanuit een ‘chuckwagon’.

 

Standard Hotel:  Inn & Suites
Categorie:

Dag 9 - Albuquerque

Laat Big Texas achter je en ontdek de zuidwesterse charme van New Mexico. Albuquerque is de grootste stad, je verblijft hier 2 nachten. Trek eropuit in de oude stad, bezoek het Indian Pueblo Cultural Center of maak een ommetje naar Acoma Pueblo, de oudste en meest dramatisch gelegen Indiaanse pueblo in New Mexico.

 

Standard Hotel:  Marriott Fairfield Inn
Categorie:

Dag 10 - Santa Fe

Maak een daguitstap naar Santa Fe – ‘heilig geloof’ in het Spaans – bijgenaamd ‘het Land van verwondering’. Het is een kleine, mooie en gezellige stad met historische relevantie.
Begin aan The Plaza in het centrum. Kuier rond en snuif de sfeer op van de plaatselijke fiestas en kermissen. Je hebt hier ook een uitgebreide keuze van galerijen, winkels en musea.

Standard Hotel:  Marriott Fairfield Inn
Categorie:

Dag 11 - Holbrook

Het mooiste stukje Route 66 vind je op weg van Albuquerque naar Gallup. Dit oude deel van Route 66 ligt ‘off the beaten track’ en verrast je met de mooiste uitzichten. De aarde kleurt hier diep rood. Rij zeker door de Petrified Forst National Park.

 

Standard Hotel:  Howard Johnson
Categorie:

Dag 12 - Grand Canyon - Flagstaff

Je volgt een tijdje gigantische Jack Rabbit borden die je naar de Jack Rabbit Trading Post wijzen, nog een typisch Route 66 icoon. Via Winslow bereik je Flagstaff, de uitvalsbasis voor je bezoek aan de Grand Canyon. Ontdek dit natuurwonder al wandelend of maak gebruik van de pendelbussen.

 

Standard Hotel:  Quality Inn (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 13 - Hoover - Las Vegas

Op weg naar Las Vegas passeer je langs de Colorado River en Hoover Dam, die sinds 1930 de grens vormt tussen Arizona en Nevada. Deze dam werd beschouwd als een mirakel! Je komt aan in de lichtstad Las Vegas.

Of het nu dag is of nacht, het is hier altijd even druk: casino's, spectaculaire shows, wedding chapels, hotels... Alles vervloeit in elkaar tot een specaculaire mix! Wandel alvast over de Las Vegas Boulevard, ook bekend als 'The Strip' en snuif de sfeer op. Vanuit Las Vegas kan je ook een helikoptervlucht nemen naar de West Rim van de Grand Canyon.

 

Standard Hotel:  Gold Coast Hotel
Categorie:

Dag 14 - 15 - Los Angeles - Hollywood - Santa Monica

Je reisweg brengt je naar Los Angeles, met het zonnige Venice Beach, het extravagante Beverly Hills, het betoverende Hollywood en de zinsbegoochelende shows van Universal Studios. Je verblijft 2 nachten in Santa Monica, een romantische afronding van deze rondreis.

 

Standard Hotel:  Carmel by the Sea (Room only)
Categorie:

Dag 16 - Santa Monica

Einde van de trip of aansluiting met een andere selfdrive.

 

Grand Canyon - volledige dag raften

 Volledige dag

Ben je klaar voor de belevenis van je leven? Kies dan voor 1 van onze unieke rafting trips door de Grand Canyon. De Colorado rivier die ontspringt in de Rocky Mountains loopt door het hart van de Grand Canyon. Raften op de Colorado rivier is een ongelooflijke en unieke ervaring. Niet alleen bevind je je middenin de Grand Canyon en heb je tijdens de rafting trip prachtige uitzichten. De Colorado rivier is bovendien heerlijk om met een raft af te varen. Naargelang het seizoen ervaar je hier een rapid niveau tussen 3 & 8! Je kan er prat op gaan dat de adrenaline door je lijf zal gieren! Dit is bucketmateriaal ten top!

De rafting dagtrip voert je naar de bodem van de Grand Canyon waar je met een raft verschillende rapids zal ervaren. De eerste 16 kilometer zijn intens waarna de rivier kalmer wordt en je kan genieten van de uitzichten. Onderweg maak je een stop voor een korte wandeling naar de Travertine Falls en geniet je van een picknick lunch aan de rand van de Colorado rivier. Je locale raftgids behoort tot de Hualapi Indian Tribe en zal je begeleiden gedurende deze ervaring.

GOED OM WETEN:

Voor beide excursies moet je ’s morgens om 7u in Peach Springs zijn en ben je ’s avonds rond 18 a 19u terug. Peach Springs ligt op 1u rijden van Kingman en 1,5u rijden van William waar je de meeste hotels terugvindt. Wil je toch graag wat dichterbij slapen de nacht voor en na je trip dan kan dat in Peach Springs in de Hualapai Lodge.

HUALAPAI LODGE*** VA € 65/ppn

Dit motel ligt op het langste stuk van de originele route 66. Dit eenvoudige hotel biedt de nodige comfort in een leuk kader en wordt uitgebaat door de Hualapai Indian Tribe. Er is een restaurant dat ontbijt, middageten en avondeten serveert. Je verblijf in een kamer met king bed of 2 dubbele bedden.

 Individueel

Grand Canyon: 2-daagse rafting & slapen in Grand Canyon

 2 dagen

Ben je klaar voor de belevenis van je leven? Kies dan voor een van onze unieke rafting trips door de Grand Canyon. De Colorado rivier die ontspringt in de Rocky Mountains loopt door het hart van de Grand Canyon. Raften op de Colorado rivier is een ongelooflijke en unieke ervaring. Niet alleen bevind je je middenin de Grand Canyon en heb je tijdens de rafting trip prachtige uitzichten. De Colorado rivier is bovendien heerlijk om met een raft af te varen. Naargelang het seizoen ervaar je hier een rapid niveau tussen 3 & 8! Je kan er prat op gaan dat de adrenaline door je lijf zal gieren! Dit is bucketmateriaal ten top!

Tijdens deze trip verblijf je 2 dagen op de Coloradorivier in het hart van de Grand Canyon. Tijdens deze excursie ervaar je 2 rafting trips. Een actieve tocht door de rapids met de peddel in de aanslag en een rustiger gedeelte waar je per motorboot dieper de Canyon invaart. ‘s Avonds sla je je tent op in het hart van de Canyon en geniet je van een heerlijke diner met je lokale native Hualapi Indian guide die je tal van verhalen zal vertellen. Onder een prachtige sterrenhemel geniet je van een uniek kader. De volgende dag heb je tijd voor enkele wandelingen in de canyon alvorens je per boot de rest van de rivier afvaart.

GOED OM WETEN:

Voor beide excursies moet je ’s morgens om 7u in Peach Springs zijn en ben je ’s avonds rond 18 a 19u terug. Peach Springs ligt op 1u rijden van Kingman en 1,5u rijden van William waar je de meeste hotels terugvindt. Wil je toch graag wat dichterbij slapen de nacht voor en na je trip dan kan dat in Peach Springs in de Hualapai Lodge.

HUALAPAI LODGE*** VA € 65/ppn

Dit motel ligt op het langste stuk van de originele route 66. Dit eenvoudige hotel biedt de nodige comfort in een leuk kader en wordt uitgebaat door de Hualapai Indian Tribe. Er is een restaurant dat ontbijt, middageten en avondeten serveert. Je verblijf in een kamer met king bed of 2 dubbele bedden.

 Individueel

Secret Antelope & Horseshoe Bend

 

Deze tour biedt je een bezoek aan een van de geïsoleerde slot canyons van de regio waar slechts 25 mensen op hetzelfde moment toegelaten zijn. Geniet ook van een ander uitzichtpunt op Horseshoe Bend vanuit een veel minder bezochte plaats!

 Individueel

Red Rock Canyon Tour

 4 - 5 uur

Net buiten Vegas vind je een prachtig natuurpark, Red Rock Canyon. De ideale manier om deze te verkennen is off-road met een 4x4. Maak je klaar voor prachtige woestijnlandschappen en rode zandsteenformaties.

 Individueel

Page Antelope Canyon Sightseeing Tour

 1u.30

Bezoek de spectaculaire versteende zandduinen, meesterlijk gevormd door wind, water en zand. Per 4x4 rijd je tot aan de ingang van deze smalle canyon, vanwaar je wandelt langs 40 m hoge wanden. Rond het middaguur zijn de lichtinval en de kleuren het mooist.

Reserveer tijdig!

 Individueel
Ontdek nu

Page Canyon Adventure Cruise

 2u30

Geen mooiere manier om Lake Powell te verkennen dan tijdens een boottocht. Deze 2,5u durende cruise neemt je op sleeptouw naar de Navajo en Antelope Canyon. 

 Individueel

Lake Powell Rainbow Bridge Air Tour

 35 - 40 min.

Ken je de fabuleuze Tower Butte? Deze uitstekende rots torent 1500 meter uit boven het omliggende landschap. Het uitzicht op zulk een rots is mooi, maar wat dacht je van landen bovenop de Tower Butte met een helicopter? Deze helicoptervlucht vertrekt vanaf Page en je vliegt over Lake Powell en Navajo land. De landing is de kers op de taart. Je hebt een uitzicht over prachtige woestijn- en natuurfenomenen zoals Glen Canyon, Lake Powell, het Kaiparowits Plateau, Grand Staircase en de Vermillion Cliffs.

 Individueel

Monument Valley Tour

 2u30

Na een demonstratie van Navajo tapijtweven brengt deze tour je naar de beste zichten op de beroemde monolieten. Je stopt o.a. aan The Mittens, John Ford’s Point, Three Sisters, North Window… ook op plekken waar je met een eigen auto niet mag komen.

 Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,92 EUR & 10 EUR = 10.83 USD (01/05/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 15 overnachtingen in vermelde hotels of equivalent
 • Je digitaal roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen.
De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

Moet je weten

Excursies kan je vooraf voordelig bijboeken. Zo verlies je geen tijd ter plaatse en ben je zeker van je deelname.
Haal het beste uit je vlucht en maak een stopover in New York, Washington D.C., Chicago of Philadelphia op weg naar je selfdrive in de USA.

Standard Prijs per persoon


S1ORD116


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!