+32 (0)70 23 33 13
 • Chicago
 • Springfield, Il
 • St. Louis
 • Springfield, Mo
 • Tulsa
 • Oklahoma City
 • Amarillo
 • Albuquerque
 • Santa Fé
 • Holbrook
 • Grand Canyon
 • Flagstaff
 • Las Vegas
 • Santa Monica

De Route 66 roept nog steeds beelden op van totale vrijheid en boeit de harten en geesten van mensen over de hele wereld. Vanuit Chicago, Illinois naar Santa Monica, California is zowat 2000 mijl en die rijd je doorheen diverse staten met elk hun eigenheid en archetypische landschappen. Maar het stambeeld dat opduikt bij het vernoemen van de route is vast dat van Cars; de roestige truck stop in het hol van Pluto met de diner, niet? Vlieg erheen, verken en zoals ze dat ginder zeggen...get your kicks on Route 66.

Individueel

Dag 1 - 2 - Chicago

Je verblijft twee nachten in Chicago; de stad met de adembenemende architectuur aan de oevers van Lake Michigan die ook het startpunt vormt van Route 66.

 

Standard Hotel:  South Loop hotel
Categorie:

Dag 3 - Springfield, IL

Route 66 brengt je door het stadje Bloomington, met de Historic Route 66 Memory Lane. Je rijdt vandaag tot Springfield, de hoofdstad van Illinois en de geboortestad van Abraham Lincoln.

 

Standard Hotel:  BW Clear Lake Plaza (Bed only)
Categorie:

Dag 4 - St Louis

Het bruisende St. Louis verdient de bijnaam Gateway to the West! Je ontmoet er mensen uit de vier windstreken van de VS. Meet me in St. Louis? Hoe kan het ook anders...

 

Standard Hotel:  BW St Louis Inn
Categorie:

Dag 5 - Springfield, MI

Je houdt vandaag halt bij de Meramec Caverns, waar tijdens de jaren 1700 salpeter werd ontgonnen om buskruit mee te maken! Eind 19de eeuw werd deze grot het toevluchtsoord van de held-en-schurk Jesse James. ook de Totem Pole trading Post in Rolla is een stop waard.

 

Standard Hotel:  Sleep Inn (Bed only)
Categorie:

Dag 6 - Tulsa

Vandaag ruil je de staat Missouri voor Oklahoma. Pure nostalgie vind je in Dale’s Ole “66” Barber Shop in Joplin. Je rijdt tot Tulsa, in de jaren de ‘Oil Capital of the World’ genoemd. Hier zie je mooie art-decofaçades.

Standard Hotel:  BW Plus Tulsa (Bed only)
Categorie:

Dag 7 - Oklahoma City

Je rijdt verder naar cowboystad Oklahoma City. Bezoek Stockyards City met winkels gespecialiseerd in western kleding en handgemaakte boots. Ga heerlijk eten in het legendarisch restaurant Cattleman’s Steakhouse. Wil je meer achtergrondinformatie, dan is een bezoek aan het National Cowboy & Western Heritage Museum zeker de moeite waard.

 

Standard Hotel:  Days inn Oklahoma / Moore
Categorie:

Dag 8 - Amarillo

Route 66 brengt je naar de ‘cow town’ Amarillo. Hier vinden de grootste veeveilingen van de USA plaats. Pik zeker een ‘Cowboy Morning’ mee, waarbij ontbijt wordt opgediend vanuit een ‘chuckwagon’.

 

Standard Hotel:  Inn & Suites
Categorie:

Dag 9 - Albuquerque

Laat Big Texas achter je en ontdek de zuidwesterse charme van New Mexico. Albuquerque is de grootste stad, je verblijft hier 2 nachten. Trek eropuit in de oude stad, bezoek het Indian Pueblo Cultural Center of maak een ommetje naar Acoma Pueblo, de oudste en meest dramatisch gelegen Indiaanse pueblo in New Mexico.

 

Standard Hotel:  Marriott Fairfield Inn
Categorie:

Dag 10 - Santa Fe

Maak een daguitstap naar Santa Fe – ‘heilig geloof’ in het Spaans – bijgenaamd ‘het Land van verwondering’. Het is een kleine, mooie en gezellige stad met historische relevantie.
Begin aan The Plaza in het centrum. Kuier rond en snuif de sfeer op van de plaatselijke fiestas en kermissen. Je hebt hier ook een uitgebreide keuze van galerijen, winkels en musea.

Standard Hotel:  Marriott Fairfield Inn
Categorie:

Dag 11 - Holbrook

Het mooiste stukje Route 66 vind je op weg van Albuquerque naar Gallup. Dit oude deel van Route 66 ligt ‘off the beaten track’ en verrast je met de mooiste uitzichten. De aarde kleurt hier diep rood. Rij zeker door de Petrified Forst National Park.

 

Standard Hotel:  Howard Johnson
Categorie:

Dag 12 - Grand Canyon - Flagstaff

Je volgt een tijdje gigantische Jack Rabbit borden die je naar de Jack Rabbit Trading Post wijzen, nog een typisch Route 66 icoon. Via Winslow bereik je Flagstaff, de uitvalsbasis voor je bezoek aan de Grand Canyon. Ontdek dit natuurwonder al wandelend of maak gebruik van de pendelbussen.

 

Standard Hotel:  Quality Inn (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 13 - Hoover - Las Vegas

Op weg naar Las Vegas passeer je langs de Colorado River en Hoover Dam, die sinds 1930 de grens vormt tussen Arizona en Nevada. Deze dam werd beschouwd als een mirakel! Je komt aan in de lichtstad Las Vegas.

Of het nu dag is of nacht, het is hier altijd even druk: casino's, spectaculaire shows, wedding chapels, hotels... Alles vervloeit in elkaar tot een specaculaire mix! Wandel alvast over de Las Vegas Boulevard, ook bekend als 'The Strip' en snuif de sfeer op. Vanuit Las Vegas kan je ook een helikoptervlucht nemen naar de West Rim van de Grand Canyon.

 

Standard Hotel:  Gold Coast Hotel
Categorie:

Dag 14 - 15 - Los Angeles - Hollywood - Santa Monica

Je reisweg brengt je naar Los Angeles, met het zonnige Venice Beach, het extravagante Beverly Hills, het betoverende Hollywood en de zinsbegoochelende shows van Universal Studios. Je verblijft 2 nachten in Santa Monica, een romantische afronding van deze rondreis.

 

Standard Hotel:  Carmel by the Sea (Bed only)
Categorie:

Dag 16 - Santa Monica

Einde van de trip of aansluiting met een andere selfdrive.

 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,86 EUR & 1 EUR = 1.16 USD (21/06/2018)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 15 overnachtingen in vermelde hotels of equivalent
 • Je digitaal roadbook (dag-aan-dag programma)

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht en huurwagen.
De totaalprijs is immers ook afhankelijk van je vluchtdata/klasse en het wagentype van je keuze.

 

Moet je weten

Excursies kan je vooraf voordelig bijboeken. Zo verlies je geen tijd ter plaatse en ben je zeker van je deelname.
Haal het beste uit je vlucht en maak een stopover in New York, Washington D.C., Chicago of Philadelphia op weg naar je selfdrive in de USA.

Standard Prijs per persoon


S9ORD116


33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!