+32 (0)70 23 33 13
 • Adelaide
 • Kangaroo Island
 • Adelaide

Dit eiland is het thuis van kangoeroes, koala’s, wallaby’s, pinguïns, mierenegels en allerlei vogels. Daarnaast vind je hier een wonderschoon landschap met ruige kliffen, verborgen baaien tussen steilen landtongen, uitgestrekt inheems bushland en glooiende heuvels met akkers.

Individueel

Dag 1 - Adelaide > Kangaroo Island

Vroeg vertrek vanuit je hotel in Adelaide naar Cape Jervis voor de ferry naar Kangaroo Island (45min.). Ontvangst door een lokale gids. Tijdens een tocht over het eiland spot je met wat geluk endemische diersoorten. In het spectaculaire Seal Bay Conservation Park kan je een zeeleeuwenkolonie zien. Na een heerlijke picknicklunch ga je op zoek naar koala’s in de eucalyptusbomen. Als de dag ten einde loopt, verlaten de kangoeroes de bush en grazen ze op de open weilanden; een beeld om nooit meer te vergeten.

Standard Hotel:  Ozone Hotel of Kangaroo Island Seaside Inn (standard room)
Categorie:
Superior Hotel:  Ozone Hotel (Superior room)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Ozone Hotel (Superior room)
Categorie:

Dag 2 - Kangaroo Island

’s Ochtends reis je naar het westelijke deel van het eiland om het Flinders Chase NP te verkennen. Wandel door het park, in het spoor van het talrijke wildleven, en aanschouw de Remarkable Rocks, grote granieten rotsblokken die balanceren op de rand van een hoog klif aan de Zuidelijke Oceaan. Een gastronomische picknicklunch met Zuid-Australische wijn wordt geserveerd in een afgelegen bosrijke omgeving. Je krijgt nog de kans om koala’s, kangoeroes en andere inheemse dieren te observeren alvorens terug te keren naar het hotel.

Standard Hotel:  Ozone Hotel of Kangaroo Island Seaside Inn (standard room)
Categorie:
Superior Hotel:  Ozone Hotel (Superior room)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Ozone Hotel (Superior room)
Categorie:

Dag 3 - Kangaroo Island > Adelaide

Wees vandaag getuige van verbluffende kustformaties en leer over de ecologie van noordkust. Je kan gebruik maken van een snorkeluitrusting om met dolfijnen te zwemmen of kiezen om ze van een afstand te bewonderen. Na de picknicklunch met lokale producten bezoek je een wijnhuis, een bekroonde distilleerderij en een producent van biologische honing (inclusief proeverijen). Het programma eindigt met de ferry en transfer (Standaard & Superior) of vlucht (Deluxe) terug naar Adelaide.

Hotel & maaltijden

Tijdens je reis door Australië staat zeker dit op je menu:

 • Steaks: in 2015 won Australië ‘s werelds beste steakwedstrijd. Naast het traditionele rundvlees, lam en kip vind je er kangoeroe, emu, krokodil e.a. Cliché misschie, maat de Aussies houden van hun 'barbie' of BBQ.
 • Burgers zijn ook een absolute favoriet. Ze komen vaak met kaas, spek, ananas, biet, een rundvlees tomaat en sla.
 • BBQ snags:een echte Australian classic is een zacht-smakende dikke worst. Gemaakt met een combinatie van rundvlees en varkensvlees, met subtiele noten van knoflook en uien.
 • Pies: Komen in alle soorten. Onder de meest populaire zijn rundvlees en Coopers Pale Ale pie met kaas.
 • Sausage rolls:de perfecte snack die warm of koud wordt opgediend.
 • Vegemite: een dikke, zwarte, zoete pasta en smeersel op basis van brouwersgist extract met diverse plantaardige en kruiden.
 • Lamington: een zoet, sponsachtig dessertje of snoepje met een jam vulling, vaak de treat op de nationale festdag. Vernoemd naar zijn maker Lord Lamington, gedipt in chocolade en besprenkeld met kokosnoot.
 • Anzac biscuits: Anzac-koekjes: een zoet koekje, populair in Australië en Nieuw-Zeeland, gemaakt met geroosterde haver, bloem, suiker, boter (of margarine), siroop, soda en (optioneel) gedroogde kokosnoot. Het wordt nog steeds geassocieerd met Anzac dag toen Australische troepen in Gallipolli (Italië) landden tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 25 april 1915).
 • Reisdocumenten

  • Belgische reizigers* hebben een internationaal paspoort nodig met een minimumgeldigheid van 6 maanden na terugreis. Een eVisitor toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden dien je voor vertrek elektronisch aanvragen ( https://immi.homeaffairs.gov.au/visas). Het paspoort en de reistoestemming moeten overeenstemmen; een nieuw paspoort betekent een nieuwe reistoestemming vragen.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

  Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

  Tijdzone

  De drie belangrijkste tijdzones zijn:

  GMT +8: 00: West-Australië (Perth) G
  GMT +9: 30: Centraal Australië (Capital Territory, Nieuw-Zuid-Wales behalve Broken Hill, Tasmania, Victoria & Northern Territory het hele jaar door)
  GMT +10: 00: Oost Australië (Nieuw Zuid-Wales, Zuid-Australië & Queensland het hele jaar door)

  Niet alle staten en gebieden in Australië gebruiken zomertijd. Wel zomertijd in het Australische hoofdstedelijk gebied, Nieuw-Zuid-Wales, Zuid-Australië, Tasmanië en Victoria.Geen zomertijd van toepassing in West-Australië, Queensland, Northern Territory en Eucla.

  Valuta

  Munteenheid

  De Australische dollar( AUD): 10 AUD = 6,73 EUR & 10 euro = 15.85 AUD (11/03/2019)

  Betalingswijze

  De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is pinnen. Er zijn talrijke geldautomaten zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Betalen met je kredietkaart is mogelijk tot in de meest afgelegen gebieden. 

  Prijzen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Klimaat

  Seizoenen in het zuidelijke halfrond zijn tegengesteld aan de onze: winter in Australië vant tijdens onze zomer en hun lente tijdens onze herfst. De omvang van het land zorgen voor regionale verschillen. Makkelijksheidshalve delen wij die op in noord en zuid. In het algemeen regent het in het noorden tijdens de zomer, waardoor de periode mei tot oktober de beste reistijd is. In het Zuiden is het op dat ogenblik koeler en valt de reispiek van oktober tot april. De december-januari vakantieperiode is druk, vanwege absoluut hoogseizoen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):
  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Adelaïde 23 22 20 16 15 12 11 12 14 16 19 20
  Ayers Rock 38 36 34 29 24 20 20 23 26 32 34 37
  Brisbane 26 25 24 22 18 16 15 16 19 21 23 25
  Melbourne 21 21 19 17 14 11 10 11 13 15 17 19
  Perth 25 25 23 19 16 14 13 13 15 16 20 22
  Sydney 23 23 22 19 16 14 13 14 16 18 20 22

  Wat is inbegrepen?

  • Transfers naar/van Kangaroo Island (3* & 4*: bus/ferry & ferry/bus) (5*: bus/ferry & vlucht)
  • Transport per 4x4 ter plaatse met chauffeur/gids
  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • 3 x picknickontbijt vergezeld van lokale wijnen
  • Excursies zoals vermeld in het programma

  Niet inbegrepen

  Vluchten, niet- vermelde diensten, optionele excursies, maaltijden en drank evenals persoonlijke uitgaven en fooien, annulatie- en bijstandsverzekering.

  Moet je weten

  • Vertrek : elke maandag, woensdag en vrijdag (behalve van 23 t/m 25 december)
  • Deelnemers : minimum 2 – maximum 8 personnen 
  28 Travel Shops
  28 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!