+32 (0)70 23 33 13
 • Hobart
 • Coles Bay
 • Launceston
 • Cradle Mountain
 • Launceston/Hobart

Het eiland Tasmanië, waar slechts 500.000 mensen wonen, is werkelijk bijzonder. Op een paar uur tijd ga je van met strand omzoomde kustgebieden naar gebergtes die terecht een plaats op de werelderfgoedlijst verwierven. En onderweg? Gastvrije boerderijen, wijnkelders en restaurants toegespitst op gerechten met lokale producten die zó vers zijn dat de culinaire wereld er jaloers op is.

Individueel

Dag 1 - Hobart

Aan de voet van Mt Wellington, combineert Hobart historische charme met een moderne levensstijl in een uitzonderlijke omgeving. Zijn boeiende geschiedenis, pittoreske waterwegen, ruige bergen en gastronomische ervaringen biedt elk wat wils. Bezoek Salamanca Place, de haven, het Tasmanian Museum & Art Gallery en verder buiten de stad Port Arthur of Mount Field National Park.

Standard Hotel:  Travelodge
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Grand Chancellor - Mountain/city side room
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Henry Jones Art Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Hobart > Coles Bay (185 km – 3u)

Verlaat Hobart voor de tocht naar Freycinet NP, een magnifiek stukje kustlandschap op een schiereiland in het oosten van Tasmanië. Hier is het volop genieten van onvergetelijke uitzichten. Zwem in afgelegen baaien, ontspan op het strand en laat de verse zeevruchtgerechten en lokale wijnen smaken. In de standaard optie verblijf je in Bicheno, zo’n 15 min. ten noorden van het park.

Standard Hotel:  Beachfront Bicheno - Seaview room
Categorie:
Superior Hotel:  Freycinet Lodge - 1Bedroom Cbin (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Freycinet Lodge - Mountain Terrace King Room (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Coles Bay > Launceston (270 km – 4u)

Na een rit langs witte surfstranden kan je even pauzeren bij de microbrouwerij Iron House Point om bier te proeven. Maak een omweg naar het paradijselijke Bay of Fires alvorens via Derby naar Launceston te rijden, een bruisende stad met een koloniale architectuur. Op korte wandelafstand ligt Cataract Gorge, een natuurwonder te aanschouwen vanop de Kings Bridge of andere uitkijkpunten.

Standard Hotel:  Best Western Plus
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Grand Chancellor - Deluxe Room
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Sebel Launceston - superior 1bedroom suite
Categorie:

Dag 4 & 5 - Launceston > Cradle Mountain (140 km – 2u)

Vandaag rijd je via Longford en Deloraine landinwaarts naar Sheffield en het Alpenplateau. Net nadat je Elizabeth Town bent doorgereden, kan je halt houden aan de Ashgrove Cheese Shop, waar fijnproevers heerlijke lokale producten kunnen aankopen. De reis gaat verder bergopwaarts tot je Cradle Mountain-Lake St Claire NP bereikt.
Morgen, op dag 5, heb je de hele dag de tijd om de schoonheid van het Cradle Mountain NP te ervaren. Wandel door de steeds veranderende vegetatie, langs oevers en berghellingen om de magie van deze regio ten volle te kunnen waarderen. Bij het bezoekerscentrum kan je terecht voor informatie over de routes.

Standard Hotel:  Cradle Mountain Wilderness Village - 1bedroom cottage
Categorie:
Superior Hotel:  Peppers Cradle Mountain Lodge - pencil pine cabin (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Peppers Cradle Mountain Lodge - King Billy suite (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Cradle Mountain > Launceston/Hobart (147 km – 2u of 312 km – 4u)

Je keert terug naar Launceston of Hobart (afhankelijk van welke luchthaven je verkiest), waar je selfdrive door Tasmanië eindigt.

Hotel & maaltijden

Tijdens je reis door Australië staat zeker dit op je menu:

 • Steaks: in 2015 won Australië ‘s werelds beste steakwedstrijd. Naast het traditionele rundvlees, lam en kip vind je er kangoeroe, emu, krokodil e.a. Cliché misschie, maat de Aussies houden van hun 'barbie' of BBQ.
 • Burgers zijn ook een absolute favoriet. Ze komen vaak met kaas, spek, ananas, biet, een rundvlees tomaat en sla.
 • BBQ snags:een echte Australian classic is een zacht-smakende dikke worst. Gemaakt met een combinatie van rundvlees en varkensvlees, met subtiele noten van knoflook en uien.
 • Pies: Komen in alle soorten. Onder de meest populaire zijn rundvlees en Coopers Pale Ale pie met kaas.
 • Sausage rolls:de perfecte snack die warm of koud wordt opgediend.
 • Vegemite: een dikke, zwarte, zoete pasta en smeersel op basis van brouwersgist extract met diverse plantaardige en kruiden.
 • Lamington: een zoet, sponsachtig dessertje of snoepje met een jam vulling, vaak de treat op de nationale festdag. Vernoemd naar zijn maker Lord Lamington, gedipt in chocolade en besprenkeld met kokosnoot.
 • Anzac biscuits: Anzac-koekjes: een zoet koekje, populair in Australië en Nieuw-Zeeland, gemaakt met geroosterde haver, bloem, suiker, boter (of margarine), siroop, soda en (optioneel) gedroogde kokosnoot. Het wordt nog steeds geassocieerd met Anzac dag toen Australische troepen in Gallipolli (Italië) landden tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 25 april 1915).
 • Reisdocumenten

  • Belgische reizigers* hebben een internationaal paspoort nodig met een minimumgeldigheid van 6 maanden na terugreis. Een eVisitor toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden dien je voor vertrek elektronisch aanvragen ( https://immi.homeaffairs.gov.au/visas). Het paspoort en de reistoestemming moeten overeenstemmen; een nieuw paspoort betekent een nieuwe reistoestemming vragen.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

  Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

  Tijdzone

  De drie belangrijkste tijdzones zijn:

  GMT +8: 00: West-Australië (Perth) G
  GMT +9: 30: Centraal Australië (Capital Territory, Nieuw-Zuid-Wales behalve Broken Hill, Tasmania, Victoria & Northern Territory het hele jaar door)
  GMT +10: 00: Oost Australië (Nieuw Zuid-Wales, Zuid-Australië & Queensland het hele jaar door)

  Niet alle staten en gebieden in Australië gebruiken zomertijd. Wel zomertijd in het Australische hoofdstedelijk gebied, Nieuw-Zuid-Wales, Zuid-Australië, Tasmanië en Victoria.Geen zomertijd van toepassing in West-Australië, Queensland, Northern Territory en Eucla.

  Valuta

  Munteenheid

  De Australische dollar( AUD): 10 AUD = 6,73 EUR & 10 euro = 15.85 AUD (11/03/2019)

  Betalingswijze

  De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is pinnen. Er zijn talrijke geldautomaten zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Betalen met je kredietkaart is mogelijk tot in de meest afgelegen gebieden. 

  Prijzen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Klimaat

  Seizoenen in het zuidelijke halfrond zijn tegengesteld aan de onze: winter in Australië vant tijdens onze zomer en hun lente tijdens onze herfst. De omvang van het land zorgen voor regionale verschillen. Makkelijksheidshalve delen wij die op in noord en zuid. In het algemeen regent het in het noorden tijdens de zomer, waardoor de periode mei tot oktober de beste reistijd is. In het Zuiden is het op dat ogenblik koeler en valt de reispiek van oktober tot april. De december-januari vakantieperiode is druk, vanwege absoluut hoogseizoen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):
  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Adelaïde 23 22 20 16 15 12 11 12 14 16 19 20
  Ayers Rock 38 36 34 29 24 20 20 23 26 32 34 37
  Brisbane 26 25 24 22 18 16 15 16 19 21 23 25
  Melbourne 21 21 19 17 14 11 10 11 13 15 17 19
  Perth 25 25 23 19 16 14 13 13 15 16 20 22
  Sydney 23 23 22 19 16 14 13 14 16 18 20 22

  Wat is inbegrepen?

  • 5 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig

  Niet inbegrepen

  Vluchten, huurwagen, niet- vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en fooien, annulatie- en bijstandsverzekering.

  28 Travel Shops
  28 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!